TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi arrenca el curs amb 15 propostes "per superar l'efecte de la COVID-19"

Les mesures incideixen en afavorir la conciliació familiar i millorar els serveis per a la població més desafavorida

politica
Dimecres, 9 setembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coalició que reuneix a PSC, Comuns i Igualada Oberta feia aquest dimarts una compareixença davant els mitjans. Van exposar les seves propostes de cara a un curs polític on caldrà esquivar els efectes de la COVID-19.

El portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, presentava una bateria de 15 projectes per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en aquest curs polític, de cara a que "l'Ajuntament opti als Fons Europeus de la Reconstrucció que destinaran 140.000 milions d'euros" a l'Estat. Cuadras afirma que"és el moment d'afrontar les tres grans transicions pendents en l'àmbit global: la digital, la verda i la feminista. Per això proposem i demanem generar projectes municipals que tinguin tres objectius: reconvertir la nostra economia, generar ocupació i aconseguir cohesió social." Afegeix que "cal que tot vagi encaminat a generar feina i buscar nous nínxols de negoci per a crear aquesta ocupació."

Les mesures com una Oficina d'Orientació i Ajuda de Tràmits Virtuals per col·lectius que no tenen accés o coneixements informàtics, impulsar espais de 'coworking' per fer teletreball, crear un telèfon 010 d'atenció ciutadana gratuït, instal·lar Wi-fi gratuït espai públic a llocs estratègics, garantir l'accés a internet pels alumnes en situació vulnerable i digitalitzar el Mercat com a espai de venda del producte Km0 de la comarca i garantir la transició digital del comerç.

En l'aspecte de l'economia verda, la coalició proposa un concurs obert d'idees de nous negocis d'indústria neta per crear nova ocupació al territori com per exemple el reciclatge de mascaretes, instal·lar un parc de plaques fotovoltaiques a les Guixeres per generar energia neta, una reconversió verda de l'economia, ampliar l'illa de vianants del nucli antic, impulsar una xarxa de carrils bici a Igualada i la Conca d'Òdena, ajudes per a instal·lar plaques fotovoltaiques a les comunitats de veïns i bonificar la taxa d'escombraries a les empreses que apostin per l'economia circular.

Segons el grup municipal de Som-hi, "aquesta crisi no la poden tornar a pagar les dones. En aquests moments, un 60% de les persones sense feina a la nostra ciutat són dones. Cal que el feminisme estigui al centre de la planificació de la sortida d'aquesta crisi." Posen sobre la taula el projecte 'Concilia': "un Servei d'Atenció Domiciliària pels infants que hagin de fer aïllament domiciliari i permetre que els pares que no puguin adaptar la seva jornada laboral, no hagin de renunciar a una part del seu sou o lloc de treball." És una mesura "per garantir que les dones no hagin de renunciar a la feina. En aquest context, l'atenció domiciliària que proposem trenca amb les desigualtats tot evitant la reducció dels ingressos de la llar i respectant el dret del menor de ser atès al seu propi domicili."

La formació que lidera Cuadras demana l'augment de salaris "del personal de cures i neteja que depenen de l'Ajuntament com el personal del Consorci Sociosanitari, establir una renda mínima complementària per les mares en situació de pobresa, bonificar l'acollida a les escoles bressol per a famílies monoparentals per facilitar la conciliació i una borsa municipal de personal de cures, neteja, cangur i classes de repàs per regular aquestes activitats." Avancen que aquestes propostes són un avenç d'un treball de curs on "es batallarà perquè l'educació tingui totes les garanties i la salut arribi a tothom. Igualada Som-hi es mostra disposada a debatre i acordar les propostes a fer amb la resta de grups i remarca la importància d'aprofitar els Fons Europeus per fer un salt endavant i afrontar debats de fons i no només pal·liatius que preparin la ciutat pel present i el futur."

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.