TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi comença reunions amb agents econòmics i socials de la Conca

La candidatura vol reflotar organismes de consens com el CESCA

politica
Dilluns, 13 maig 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La llista progressista es reunia aquests primers dies de campanya amb els sindicats i entitats empresarials. Defensen en l'àmbit del sòl industrial "una política amb consens social (...) que vagi lligada a inversions prèviament confirmades amb prioritat per aquelles que tinguin en compte la innovació i la sostenibilitat".

Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha obert les primeres reunions de campanya amb els agents socials i econòmics de la ciutat. La intenció és harmonitzar el seu programa electoral en "els àmbits de lluita contra l'atur i polítiques socials de cara a les eleccions municipals del 26 de maig". La primera trobada ha estat amb els sindicats CCOO i UGT. Per els propers dies també s'han agendat reunions del candidat a l'alcaldia Jordi Cuadras i altres membres de la llista com la número 2 Montse Montaña, la treballadora social Irene Gil o l'empresari Manel Pla, amb la Unió Empresarial de l'Anoia, l'Associació dels Polígons dels Plans, Càritas i altres entitats de l'àmbit social i econòmic.

La trobada, a la seu de CCOOLa candidatura que lidera Jordi Cuadras "preveu actuar amb plans que generin ocupació per a col·lectius en dificultats per a trobar feina és un dels objectius d'Igualada Som-hi, amb especial atenció als majors de 45 anys, joves i dones, ja que l'atur femení és del 60%. També dotar el territori de tot allò que el faci competitiu".

Així mateix, en l'àmbit del sòl industrial, Igualada Som-hi defensa una "política amb consens social, econòmic i polític en l'àmbit de la Conca i sempre que vagi lligada a inversions prèviament confirmades amb prioritat per aquelles que tinguin en compte la innovació i la sostenibilitat i generin llocs de treball amb salaris i condicions dignes". També aquelles que permetin "poder fer força per tenir infraestructures i comunicacions com el tren gran i ràpid amb Barcelona".

Igualada Som-hi afirma que comparteix amb els agents socials i econòmics "l'incentiu de l'economia circular, fer front al repte de la indústria 4.0 amb l'objectiu de ser la primera ciutat mitjana de Catalunya que aposti pel 5G després de Barcelona, la unió de les borses de treball de la comarca i reactivar el Consell Econòmic i Social (CESCA)" per pactar polítiques conjuntes. "Garantir l'accés a l'habitatge, la tarifació social per accedir als serveis públics i plans per ajudar a les persones en situació de pobresa" són altres mesures compartides amb les entitats del tercer sector que defensa la candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.