TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi critica que "el Pla Director del Rec endarrereix el gran debat sobre la ciutat"

La formació que encapçala Jordi Cuadras apunta que ”un POUM permetria acabar amb requalificacions a la carta”

politica
Divendres, 11 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada, Generalitat i govern d'Igualada anunciaven l'impuls d'un Pla Director per al Rec d'Igualada. El partit progressista planteja que es faci una planificació més àmplia i de més abast.

En un comunicat, el grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha demana al govern de la ciutat que "rectifiqui i afronti el debat del Pla Urbanístic per a tota la ciutat i no només pel barri del Rec". El regidor portaveu de la formació, Jordi Cuadras, afirma que "aquesta proposta d'un Pla Director pel Rec endarrereix, de nou, el gran debat pendent que té la ciutat. No podem entendre que es renunciï, de nou, a planificar la Igualada del segle XXI i que el govern continuï acceptant com a vàlid un document que data de l'any 1986".

Part de l'equip d'Igualada Som-hi, durant la campanyaAfirmen que "el que passi al barri del Rec afectarà la resta de la ciutat i, fins i tot, la Conca d'Òdena" i que "cal actuar en global amb l'eina urbanística que serveix, justament, per això: un nou Pla d'Ordenació Urbanística (POUM)". Cuadras recorda que "la Igualada del 86 no té res a veure amb la Igualada d'avui ni amb la que hem de fer per la propera generació. I és incomprensible que puguem seguir acceptant això. El Pla Urbanístic del 86 ens frena, ens encotilla, ens impedeix avançar, ens fa petits i no afronta els grans reptes de la ciutat com el de l'accés a l'habitatge. A més, evitaria que es continués practicant una política d'urbanisme a la carta amb requalificacions com les que s'han fet a mida dels grans supermercats".

Creuen que el que planteja la Generalitat "és un intervencionisme absolut per part d'una administració superior sobre una matèria, com és l'urbanisme, que depèn de l'Ajuntament". La regidora d'Igualada Som-hi Montse Montaña explica que "veiem amb preocupació que la figura del Pla Director que es vol fer servir no necessiti els vots del ple municipal i, per tant, se salti el major òrgan de representació pública que té la ciutat com és el seu ple".

Sobre el Rec, els progressistes apunten que "cap ciutat de la nostra mida té un barri per on reinventar-se. Ni més ni menys que 40 hectàrees a disposició del present i el futur de la ciutat. Transformant el Rec, transformarem Igualada. Una nova Igualada que ha d'encomanar una nova energia i dinamisme a la resta de la ciutat. Per això demanem que s'actuï amb aquesta visió de conjunt incloent-hi la resta de la trama urbana i no amb la mirada curta sobre un sol punt". Parlen d'un barri molt europeu: verd, creatiu, tecnològic i pacificat. Un barri amb habitatges, comerços, indústria i una connexió directa amb el Parc Fluvial dfel riu Anoia i la Ronda Sud. Amb aquests objectius treballarem".


2 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

11 d'octubre 2019.10:49h

Respondre

Un POUM de l’any 1986 !!! Fa 33 any !!!, incompressible.

Llavors la majoria del actuals regidors /es anaven en pantalons curts, o simplement no havien nascut.

Eren temps ... Llegir més de Govern de CiU i PP i oposició del PSC en minoria (recordo, perquè formava part del grup del grup del PSC, com independent, que es van negar a incloure la Ronda del Rec en tota la seva extensió, tal com ho és ara, perquè llavors, deien, que els blanquers s’oposaven a que s’intervingués en el seu barri – malgrat que els gran camions no podien accedir i es tenien de traspassar les pells a camions més petits en la Plaça de la Bomba; un plantejament que ara ens sembla incomprensible –

Com es pot imaginar el sud d’Igualada sense la Ronda del Rec, que finalment es devia incloure en algun Pla Parcial, perquè allò era insostenible, en primer llocs pels propis blanquers - però que posa de manifest com alguns interessos particulars (inconfessables ??), amb la col.laboració de certs polítics, passen per davant dels interessos més generals, a tots els nivells de l’administració, en aquest cas local.

El Sr. Castells manifestava fa uns mesos, abans de les eleccions municipals, que ningú l’hi havia demanat un nou POUM.

Crec que ara que governa en minoria, és un bon moment que demanar-li, també des de tots els grups de l’oposició, la necessitat de la revisió del POUM (recordem Pla d’Ordenació Urbana Municipal), coordinat amb els dels municipis circumdants, com un instrument essencial per la planificació de la ciutat, equilibrant i comptabilitzant els diversos usos i dinamitzant les seves activitats, entre elles les industrials, que bona falta ens fa en els temps que corren (i els que s’anuncien)

J

Joan Giner ITV

Igualada

11 d'octubre 2019.09:23h

Respondre

Estic totalment d’acord en que és un pagat, però els senyors de ”Convergència” no han sabut fer res més.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.