TORNAR

Igualada Som-hi denuncia "la incongruència de Junts de deixar el Passeig sense ombra i ara gastar-se els diners amb falsos refugis climàtics"

politica
Divendres, 21 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) denuncia la “incongruència” del govern de Junts amb l’anunci de que instal·larà unes estructures de ferro per fer de refugis climàtics al passeig Verdaguer i protegir els vianants del sol.

La formació progressista explica que: "el Passeig ja era un refugi climàtic natural gràcies a la frondositat i grandària dels seus arbres" però que Junts “s’ho va carregar amb la poda agressiva que s’hi va fer a la tardor, amb el resultat de que ara s’ha quedat sense ni una ombra”, expliquen. Degut a aquesta manca d’ombra i les altes temperatures, Igualada Som-hi lamenta que “ara l’Ajuntament es gastarà els diners en instal·lar unes estructures de ferro que faran de falsos refugis climàtics al llarg del recorregut”.

El cap de l’oposició Jordi Cuadras afirma que “és un exemple més de la mala planificació del govern de Marc Castells i com això costa diners a l’Ajuntament. No cal ser gaire llest per preveure que la poda agressiva que es va fer al Passeig a la tardor, portaria problemes a l’estiu i convertiria aquest vial de la nostra ciutat en un forn a l’aire lliure, com així està passant. Sense anar més lluny, en esdeveniments com l’Aplec de la Sardana de fa una dos diumenges es van haver d’instal·lar unes lones entre els arbres per evitar la calor, cosa que mai havia passat”.

Igualada Som-hi destaca que “veiem com altres ciutats no efectuen podes agressives i tenen ombra assegurada als seus vials principals durant tot l’any com per exemple el passeig de Manresa, la rambla de Vilafranca o tot l’Eixample de Barcelona on els arbres fan una gran funció de mitigació de les altes temperatures. Igualada ho ha fet absolutament al revés renunciant a la funció natural de l’arbrat. Cap ciutat ha podat els arbres de manera tan contundent per després acabar-se inventat unes estructures de ferro per fer la funció que haurien fet els arbres”.

Jordi Cuadras explica que “el millor refugi climàtic és aquell que fan els arbres i fins ara teníem la sort que el Passeig era un gran refugi climàtic gràcies als arbres que hi ha, cosa que Junts s’ha carregat. La poda es podia haver efectuat per fases, per exemple, per evitar el problema que s’ha generat una vegada ha arribat la calor i prioritzar la instal·lació d’aquests falsos refugis climàtics als espais on no hi ha arbrat”. Igualada Som-hi demanarà a l’Ajuntament el cost dels refugis climàtics que aquesta setmana s’instal·laran per revertir els efectes de la poda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.