TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi no votarà a favor de la modificació urbanística dels baixos

Matisen que ”es podria estudiar la modificació a carrers concrets”

politica
Dimecres, 17 febrer 2021. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coalició que composen Igualada Oberta, PSC i Comuns no contribuirà a la reforma del pla urbanístic igualadí que proposa el govern de Junts per Igualada. El seu portaveu, Jordi Cuadras, exposa que "la nostra oposició és frontal".

La força que va permetre la tramitació dels darrers pressupostos d'Igualada, Igualada Som-hi, no donarà suport en aquesta ocasió al govern de Marc Castells. Junts per Igualada, amb nou representants sobre 21, necessita d'un vot afirmatiu d'un dels tres partits, Poble Actiu, ERC o Som-hi, perquè prosperi la modificació urbanística que permetria la construcció d'habitatges als baixos en edificis ubicats "en carrers no comercials". En un comunicat, Igualada Som-hi anuncia que "no donem suport a la proposta" ja que "Castells està proposant la mort definitiva del comerç de la ciutat i convertir Igualada en una ciutat dormitori. Per això la nostra oposició és frontal. Volem una ciutat amb habitatge i amb comerç als carrers".

La coalició afegeix que "a Igualada no hi ha una necessitat de crear habitatge, tenim més de 2.000 pisos buits. El que cal és un pla ambiciós per a rehabilitar aquestes vivendes i que puguin posar-se a disposició de la ciutadania. Els metres quadrats de vivenda no estan esgotats, ni molt menys, per tant ens sembla fora de lloc crear nous metres quadrats sense haver propiciat que els existents puguin estar a disposició de la ciutadania".

"Es pot estudiar a carrers concrets"

El portaveu Jordi Cuadras matisa que "es podria estudiar a carrers concrets, però no pas fer-ho de manera global com planteja el govern perquè portaria a una ciutat dormitori i a la desertització comercial definitiva de diverses zones. És més, si es rehabilitessin els pisos buits existents s'augmentaria la població de zones de la ciutat ara buides. Una població que necessitaria comerç i serveis, el que provocaria que neixessin negocis a les plantes baixes que ara estan desocupades i que el govern vol eliminar com a espais d'activitat econòmica".

Conclouen que "no sabem si Castells no fa un POUM per por a perdre les eleccions o perquè té pressions de certs sectors privats, però un alcalde ha d'actuar amb altura de mires i hauria d'entendre que gestionar la ciutat amb un document de l'any 1986 és absolutament desfasat i incomprensible". Estenen la mà al govern, en tot cas, per confeccionar un nou POUM "sense que es polititzi".


1 Comentaris

j

josepm

IGD

23 de febrer 2021.19:49h

Respondre

Quan pot el PSC no dubta en mostrar la seva capacitat... de xerrar per no fer res. Són una colla que vol ”passar pàgina” però els seus plantejaments resten ancorats al segle passat.
Costa... Llegir més poc veure que el ”comerç” ha canviat i segueix transformant-se. Avui fins les ”iaies” compren a Internet certs productes. Costa poc endevinar que sols subsistirà el comerç que ”aporta valor” (no es limita a la venda de producte), que aconsella i acompanya.
El que defensa el Sr Cuadras és equivalent a exigir que les oficines bancàries no tanquin -sense veure el nombre d’operacions que es fan a banca de distància i a caixers permanents- en arres a sostenir els llocs de treball, els locals ocupats i els lloguers al cel. I posats a fer, recollim les escombraries a ma, pel mateix concepte.
Hauria de saber el Sr Cuadras que el poble no vol pagar costos innecessaris si pot escollir.
Dit això, hauria de pensar en termes de utilitat. I els locals a planta baixa poden ser inútils, tancats i abandonats com molts ara o poden tenir altres utilitats. I la vivenda pot ser-ne una. Destinada a col·lectius amb problemes de mobilitat, per evitar escales i barreres. Sr Cuadras, sigui proactiu, exigeixi per exemple que aquestes noves vivendes gaudeixin de pati i ventilació o altres característiques. Ara, no s’hi tanqui per fer-ne bandera. Gràcies.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.