TORNAR

Igualada Som-hi pacta l'aprovació dels pressupostos del govern Castells

Cuadras es mostra satisfet ”per introduir mesures que donen més qualitat de vida a la gent”

politica
Dimarts, 22 desembre 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per segon any consecutiu, el pacte entre Junts per Igualada (PDeCAT) i Igualada Som-hi (PSC, Comuns i Igualada Oberta) facilitarà l'aprovació dels pressupostos de la capital de l'Anoia. Els comptes van ser presentats la setmana passada i consten de 60,3 milions d'euros a l'Ajuntament i 71 en el pressupost consolidat.

Jordi Cuadras, portaveu de la coalició, confirmava aquest matí de dimarts que permetran l'aprovació dels pressupostos del 2021 a Igualada. Explicava que "el govern vol portar a aprovació els pressupostos del 2021. Prorrogar els pressupostos hauria estat un error i hem volgut condicionar mesures i polítiques perquè la gent tingui més qualitat de vida". Tot i que la formació no fa explícit encara si el seu vot serà positiu o d'abstenció, cosa que decidiran en una darrera reunió. Amb els quatre vots de Som-hi (siguin abstenció o un "sí"), Marc Castells i el seu govern asseguren una majoria per tramitar-los. Cuadras es felicitava de l'acord en el que s'hi inclouen algunes de les mesures que havien reclamat les darreres setmanes. 

Segons la coalició, aquestes mesures seran "la creació d'una tarja de consum local per a persones que es troben a l'atur". Amb aquesta tarja, els usuaris adquiriran productes dels comerços d'Igualada "i així ajudarem als establiments locals també". Cuadras detallava que "hem pactat una partida d'1,2 milions d'euros" per engegar el projecte dels pisos de lloguer assequible.

Entre les condicions de l'acord hi ha també "continuar amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la instal·lació d'aparcaments per a bicicleta en quatre ubicacions a determinar -serà de manera prioritària vora equipaments municipals- i una prova pilot per tancar el cap de setmana més vials del centre". El ple dels pressupostos serà el dimarts 29. L'any passat, ja es van aprovar el cartipàs i els comptes amb l'aliança entre Som-hi i Junts per Igualada.

 


1 Comentaris

Q

Quim

23 de desembre 2020.07:15h

Respondre

Venuts!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.