TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi proposa construir un nou Mercat de la Masuca amb l'estètica de "La Pajarera"

L’actual edifici de la Masuca quedaria convertit en una gran plaça amb aparcament.

politica
Dimarts, 16 maig 2023. 13:50. Redacció AnoiaDiari.

Igualada Som-hi ha presentat una proposta per "adaptar el Mercat de la Masuca a les necessitats actuals i futures a l'actual plaça de la Masuca amb l'estètica del mercat de La Pajarera que antigament hi havia a la plaça de l'Ajuntament". Un cop fet el trasllat, "l'actual edifici de la Masuca quedaria convertit en una gran plaça amb aparcament com es va fer amb Cal Font".

"Proposem un projecte que donaria tranquil·litat als paradistes, que fa 10 anys que esperen una reforma, i garantiria el seu futur i, sobretot, transformaria tot aquell barri. Per això, si guanyem les eleccions del 28 de maig, impulsarem la construcció del mercat a la plaça de la Masuca amb unes parades dimensionades a la demanda actual i futura i sense donar més maldecaps als paradistes".

Cuadras assegura que aquesta és la mesura més adequada i ordenada pel benestar dels paradistes, ja que mentrestant podríem mantenir les seves llicències a l'actual edifici i un cop fet el nou mercat es faria el trasllat, sense l'impàs d'haver-se de situar en una carpa com vol fer el govern de Junts.

L'arquitecte i número 11 de la llista d'Igualada Som-hi, Salvador Pelfort, explica que "el mercat que proposem construir a l'actual plaça de la Masuca esdevindria un edifici que seria icona d'Igualada, inspirat en el mercat de La Pajarera que va estar en funcionament de l'any 1910 al 1963 a la plaça de l'Ajuntament. A més, serà fàcilment identificable com a Mercat i que, amb la gran plaça que obriríem al seu davant on ara hi ha l'actual edifici, seria un punt de referència i trobada. L'entorn de la Masuca guanyaria en qualitat i dignitat i això faria que el Mercat tingués molta més potència. Seria un edifici de planta baixa única, a quatre cares, amb entrades al seu voltant, amb un sostre que li donés llum zenital i natural i molt espaiós i agradable per dins".


5 Comentaris

A

Antoni

Igualada

18 de maig 2023.15:43h

Respondre

Dos dubtes que em sorgeixen a veure si algú me’ls pot resoldre:
1- i això qui ho paga? Entenc que és una solució amb més cost que l’actual. Hi pot haver molta aportació municipal? Crec que... Llegir més caldria una pinzellada econòmica de la proposta. Tenen previst fer-ho sense parkings?
2- a nivell urbanístic és tan fàcil com sembla d’on hi ha una plaça fer-hi un mercat i on hi ha un mercat fer-hi una plaça?

J

JOSEPM

IGUALADA

18 de maig 2023.14:22h

Respondre

Quan hi ha una cruïlla cal escollir camí, no si val a divagar sobre la ”millor ruta”. I davant la proposta del PSC tenim la de l’Ajuntament actual, de la ma del promotor immobiliari que avui... Llegir més fa de regidor, que pretén reformar l’edifici actual i fer-hi uns pissets tot de passada.

La realitat és que el mercat de la Masuca mor poc a poc. I que els actuals paradistes, que són pocs, no veuen viabilitat econòmica a una inversió a 50 anys. Alguns ja han plegat i altres diuen ho faran. Mentrestant, anem ocupant els espais amb espais inútils. I poc a poc es va morint.

Potser caldria preguntar-se si cal el Mercat. Quants ciutadans en fan ús? Si el model ha caducat, ho canviem de model o no cal pas invertir en allò que la gent no dona suport.
Però si pensem que la ciutadania donaria suport a un mercat, caldria preguntar-se de quin tipus. Sembla evident que el mercat del segle XXI no ha de ser el competidor del ”súper”, seria batalla perduda. Sols tindria viabilitat si fomentés una alimentació sana i natural amb productes de promixitat. El meu dubte és però si hi ha prous usuaris interessats en un producte d’aquest tipus.

I tu que opines? Jo si fos viable em sembla millor i més econòmica la idea del PSC que la de CiU/PDAT/JUNTS i promotors associats. I mira que jo no votaria PSC ni a punta de pistola (sostinguda pel Sr Z dels GAL a qui segueixen protegint), potser per què en Pelfort és vell i expert.

M

Marc

Igualada

17 de maig 2023.13:28h

Respondre

Quant val i com es pagarà?

Aquestes dues preguntes haurien de ser de resposta obligada davant de totes les propostes electorals que es llancen en campanya.

P

Paco del Llobregat

Igualada

17 de maig 2023.11:51h

Respondre

Realment impressionant.
Ja no sabeu que proposar per cridar l’atenció, esteu fatal.
Els vots et baixaran els fums i la supèrbia CUADRAS.

j

joan

18 de maig 2023.12:41h

Ladran, entonces cabalgamos!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.