TORNAR

Igualada Som-hi proposa incorporar una aplicació per a mòbils d’alertes connectada a la policia

És una de les mesures que la formació vol incorporar al Pla de Seguretat d’Igualada, en què destaca també l’urbanisme feminista

politica
Dimarts, 29 novembre 2022. 11:09. Redacció AnoiaDiari.

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha presentat un paquet de mesures per incorporar al Pla de Seguretat de l’Ajuntament d’Igualada. Entre aquestes accions, destaquen “incorporar un urbanisme feminista, que vol dir una ciutat sense racons foscos i amagats, sense espais que puguin generar una sensació d’inseguretat. I també adoptar l’aplicació M7 Citizen Security que ja utilitzen diversos municipis de Catalunya per poder enviar una alerta instantània connectada a la Policia en cas de necessitar-ho.” També proposen augmentar la coeducació per sensibilitzar sobre la igualtat, per evitar estereotips sexistes i prevenir la violència masclista a escoles i instituts.

Montse Montaña, regidora d’Igualada Som-hi, assenyala que “per Festa Major i la Nit de Castanyada s’han organitzat corredors segurs per les dones, però el que es tracta és que l’Ajuntament garanteixi una ciutat segura tot l’any i fer-ho amb una perspectiva feminista. En aquests moments les dones és el col·lectiu que més sensació d’inseguretat té en certs carrers i certes hores del dia a la nostra ciutat i això no pot ser. Volem una Igualada segura per a tothom i, en aquests moments, hi ha una clara desigualtat entre homes i dones en la sensació de seguretat a la nostra ciutat”.

“La seguretat a l’espai públic és sinònim de treballar per la igualtat i la llibertat. Si no garantim que l’espai públic sigui segur, que és l’espai de totes i tots, estem retallant la llibertat a sentir-nos iguals i sentir-nos que en podem fer ús a qualsevol moment del dia sense por. I volem que aquest dret estigui garantit també per les dones que tenen por d’anar de matinada a la feina al polígon industrial, d’anar fins a l’estació per agafar el transport públic quan és fosc o de tornar de festa a casa tard a la nit, per posar tres exemples d’inquietuds de diverses dones que hem rebut”, ha afegit el portaveu del grup, Jordi Cuadras.

"Augmentar la sensació de seguretat"

Montse Montaña remarca que “la seguretat d’Igualada és un tema que ens preocupa i ens ocupa. És un debat que està a peu de carrer, és una preocupació que ens traslladen moltes veïnes i veïns a cada visita que fem als diferents barris de la nostra ciutat i és un assumpte que el nostre grup municipal plantegem de manera recurrent al Ple. Reclamem seriositat, sensibilitat i respostes a la ciutadania i ens oferim, un cop més, a acordar mesures per a tenir una Igualada segura”.

En aquest sentit, Igualada Som-hi proposa que el Pla de Seguretat “abordi totes les accions que es poden fer a la via pública per augmentar la sensació de seguretat com més il·luminació als carrers i places que tenen racons foscos, controlar la vegetació d’arbustos i arbres perquè no faci que hi hagi racons amagats o sense visibilitat i estudiar el mobiliari urbà amb aquests mateixos criteris per evitar que facin de barrera i provoquin que hi hagi espais que generin una sensació de risc.”

Aplicació mòbil d’alertes

Igualada Som-hi s’ha fixat en l’Ajuntament de Cornellà, on van idear i incorporar l’aplicació d’alertes M7 Citizen Security. “Es tracta d’una aplicació mòbil que, davant una situació de risc, només prement un botó, que funciona també amb la pantalla del mòbil bloquejada, s’envia una alerta per geolocalització a la Policia Local i s’activa un dispositiu”, expliquen des de la formació, recordant que “fa mesos que demanem que Igualada també s’hi adhereixi, tal com han fet diverses ciutats de Catalunya.”


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.