TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi reclama que per ser Capital de la Cultura Catalana es faci "un debat de fons"

Cuadras demana torna a pensar en la Cotonera com a espai cultural

politica
Dimarts, 8 octubre 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Plantegen diferents demandes en base a consensuar la política cultural de la ciutat i reactivar organismes com l'Institut Municipal de Cultura. També una "targeta que garanteixi que la cultura sigui accessible a tothom, independentment de la seva situació social o econòmica".

Els quatre regidors de Som-hi, reunitsEn el darrer ple, tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament d'Igualada van votar -i es va aprovar per unanimitat- que la ciutat opti a ser Capital de la Cultura Catalana a l'any 2022. Igualada Som-hi demana que "aquest no sigui un simple títol i que la ciutat aprofiti l'ocasió per a plantejar un debat cultural de fons per a definir de manera clara quina és la política cultural de la ciutat amb la participació d'entitats i l'Ajuntament".

El portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, creu que "és una oportunitat per afrontar un debat al voltant de la cultura que la ciutat ha deixat passar els darrers anys i definir, entre totes i tots, la política cultural. A Igualada hi ha molts actes a l'agenda però, com reconeixen diferents agents del sector, això no és sinònim de que la ciutat tingui una política cultural clara i definida". 

Plantegen "tres àmbits d'actuació: equipaments, participació i activitats". Pel que fa a equipaments proposa plantejar el futur d'espais sense activitat com la Igualadina Cotonera, encarrilar el pendent Museu del Tèxtil projectat a la Sala de les Encavallades del Museu, mesures per a descongestionar el Teatre Municipal l'Ateneu i recuperar l'ús cultural de l'Escorxador.

En relació a les entitats, Cuadras demana que "la política cultural de la ciutat estigui consensuada i per a fer-ho proposa la recuperació d'un espai de participació com era l'Institut Municipal de Cultura i afrontar debats oberts com el de la Festa Major". També "portar la cultura als barris d'acord amb el teixit associatiu de cada zona, impulsar cicles de música en l'àmbit de la música clàssica i altres gèneres, marcar els criteris expositius per a especialitzar la Sala Municipal, el Museu i la Biblioteca i coordinar la programació cultural de la Conca d'Òdena".

Proposen la creació d'una "targeta que garanteixi que la cultura sigui accessible a tothom, independentment de la seva situació social o econòmica i que sigui un dret que arribi a totes les ciutadanes i ciutadans. D'altra banda, la redacció de la història d'Igualada és una demanda de diferents acadèmics que Igualada Som-hi també planteja". La formació d'esquerres i progressista portarà totes aquestes demandes a la comissió que es crearà per a planificar la Capital de la Cultura Catalana 2022 a la qual opta Igualada.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.