TORNAR

Igualada Som-hi, satisfeta "per haver desbloquejat les obres de l'edifici del SOC al Passeig"

L’actuació a l’edifici Cíclope fa anys que està estancada

politica
Dimarts, 21 juliol 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coalició que reuneix PSC, Comuns i Igualada Oberta s'havia mostrat molt crítica amb el retard en les obres. Afirmen que en aquest lapse de temps s'ha gastat ja "uns 130.000 euros en el lloguer de l'edifici."

El Parlament de Catalunya ha aprovat la sol·licitud d'Igualada Som-hi perquè comencin les obres de l'edifici del SOC a Igualada. La coalició ha comunicat aquesta resolució en un comunicat on exposa que "els grups parlamentaris van debatre la qüestió a la Comissió del Departament d'Afers Socials i Treball i van validar la demanda d'Igualada Som-hi amb el vot favorable."

Es tracta d'una demanda que es va posar sobre la taula ja abans de la pandèmia. La formació que lidera Jordi Cuadras La formació d'esquerres i progressista fa mesos que insisteix en que la Generalitat deixi de pagar pel lloguer d'un espai buit, a la planta baixa de l'edifici Cíclope del Passeig Verdaguer, i posi en marxa les obres per a fer-hi les oficines. De moment, la Generalitat "ja s'ha gastat 130.000 euros en el lloguer que paga cada mes, des de fa dos anys, sense haver fet servir l'edifici."

Segons Cuadras"la pressió que va fer Igualada Som-hi hagi pogut tenir un pronunciament del Parlament. Vam entrar la petició al mes de desembre i finalment, ara s'ha pogut debatre i votar. Demanem al govern de la Generalitat i al conseller Chakir El Homrani que compleixi aquesta votació i posi en marxa, urgentment, les obres de les noves oficines del SOC. La comarca necessita aquestes noves dependències, ja que les de Vilanova del Camí es troben sense espai i afecten el servei i la dignitat dels usuaris i dels propis treballadors."

La coalició considera que la nova ubicació de les oficines del SOC a l'edifici Cíclope del Passeig Verdaguer on abans hi havia Mobles la Fàbrica "seria un element afegit al revulsiu que ha de viure aquella zona els propers anys. Dins el nostre model de ciutat, creiem que la zona de la Masuca-Passeig pot esdevenir un futur punt de centralitat. Les oficines del SOC són un element més que, al costat del Mercat, els Jutjats, l'Hospital de Dia Sant Jordi, el residencial ViuB, el futur campus i residència universitària a l'antic Hospital i la projectada connexió de la Ronda Sud al Rec, faran consolidar tota una zona de serveis." 


1 Comentaris

F

Felio

Igualada

22 de juliol 2020.11:25h

Respondre

No puc entendre que amb la quantitat edificis que te’l administració que tinguis què pagar 60.000 euros a l’any de lloguer amb els diners de tots

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.