TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi vol una segona biblioteca al nord d'Igualada

La candidatura progressista parla de crear una regidoria específica de Feminisme i LGTBI

politica
Dijous, 16 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada Som-hi es planteja objectius ambiciosos en un bloc que va presentar dimarts, que inclou l'Esport, la Cultura i polítiques de Feminisme i de cara al col·lectiu LGTBI. La candidatura que conjumina PSC, Comuns i Igualada Oberta situa, entre les prioritats, una segona biblioteca, al nord de la ciutat.

La candidatura progressista planteja la creació d'una regidoria de Feminisme i LGTBI per "promoure polítiques transversals a tot l'Ajuntament que treballin per la igualtat entre les dones i els homes i pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals". L'objectiu és fer d'Igualada una ciutat que posi en valor "la seva diversitat i on tothom se senti lliure d'estimar com vulgui".

La candidatura que encapçala Jordi Cuadras, el dimartsAquesta és una de les propostes que Igualada Som-hi presentava aquest dimarts en aquest àmbit. Després de reunir-se amb diferents persones del col·lectiu LGTBI, Igualada Som-hi "es compromet a impulsar un Centre LGTBI a nivell comarcal per lluitar contra la invisibilitat del col·lectiu, l'assetjament o les dificultats per a trobar feina, sobretot de les persones transsexuals, a més de ser un espai que doni eines de suport a les persones del col·lectiu i les seves famílies. També impulsarà el Consell Municipal de Dones i el Consell Municipal LGTBI per a pactar, de manera participativa, les polítiques de la regidoria, a més de donar recolzament a la commemoració del 28 de juny, que és el dia de l'Orgull LGTBI".

Montse Montaña, número dos de la coalició, exposa que "el problema de la violència masclista no és aliè a la nostra ciutat. Segons dades de l'Observatori d'Inclusió Social d'Igualada del 2017 van ser ateses pel SIAD 158 dones de la ciutat, una cinquantena de les quals per violència masclista". Per això, Igualada Som-hi es compromet "a posar els recursos necessaris per contribuir a l'objectiu d'eradicar la violència masclista, a través de programes per a la prevenció i educació, comptant amb les entitats de dones i actuant sobretot en la població adolescent".

Política cultural "definida"

En aquesta matèria, Igualada Som-hi proposa convertir l'Escorxador en "una sala polivalent d'activitats culturals que descongestioni el Teatre Municipal l'Ateneu" i que aquest se centri "en fer teatre i música". Per a fer les funcions d'auditori de música, Igualada Som-hi proposa la instal·lació d'una "petxina acústica" a l'interior de l'escenari per acollir concerts amb qualitat.

El seu programa contempla "la reactivació de l'Institut Municipal de Cultura com a espai de participació", "una finestra única per les entitats per posar-los fàcil la seva interlocució amb l'Ajuntament alhora de fer tràmits" i "la creació d'una segona biblioteca municipal i sala d'estudi al nord de la ciutat per la població de Set Camins, Poble Sec i les Comes", són altres mesures de l'àmbit cultural incloses dins el Pla d'Equipaments que caldria redactar. La candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta també preveu completar el recorregut museístic de la ciutat amb l'impuls del Museu del Tèxtil i la Moda a la sala de les Encavallades de l'actual museu i crear la Targeta Igualada Cultura per a garantir l'accés a la cultura a tothom.

El número 11 de la candidatura, el jugador d'hoquei Edu Fernández, apuntava en matèria d'esport  que "és una gran eina per a tenir una societat més cohesionada i saludable. L'activitat esportiva de la ciutat és molta i abarca diversos sectors de població i cal destacar el paper de les entitats, clubs i col·lectius que ho fan possible. Volem que Igualada sigui una ciutat esportiva i volem que tothom qui fa esport a Igualada tingui totes les facilitats per a fer-ne, ja sigui als clubs i entitats o pel seu compte".

La candidatura parla de "reactivar la Setmana de l'Esport perquè escoles i col·lectius de diferents edats de la ciutat tornin a tenir en aquesta activitat un punt de trobada i intercanvi d'activitats esportives. D'altra banda, la candidatura també proposa un correcte manteniment de les instal·lacions esportives com els vestuaris de la piscina de les Comes i l'Estadi Atlètic o el gimnàs de les Comes". L'aposta perquè el Patronat Municipal d'Esports sigui l'espai de participació on entitats, clubs i ajuntament "pactin les polítiques esportives, promoure la igualtat entre l'esport femení i masculí i la inclusió social i de persones amb diversitat funcional, i instal·lar estructres de gimnàs de carrer a tots els barris i un Skate Park al parc de Valldaura, són altres propostes en l'àmbit esportiu".


1 Comentaris

A

Alejandro

Igualada

16 de maig 2019.19:38h

Respondre

I al Barri del Sant Crist que no podem gaudir de cultura ! Quins cullons !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.