TORNAR

Igualada, un municipi per la independència

Revocada la moció de PXC de prohibir anar amb la cara tapada

politica
Dimecres, 19 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el ple d'aquest dimarts, l'Ajuntament d'Igualada va aprovar entrar a formar part de l'Associació de Municipis per la independència, que es va originar arran de la sentència del Tribunal constitucional en relació a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ii que té com objectiu 'assolir l'Estat propi català, fomentar i defensar els drets nacionals i conscienciar la ciutadania de la necessitat que Catalunya exerceixi el seu dret a decidir. La moció, que va ser duta al ple pels grups del govern – CiU i ERC-Rcat- va comptar amb el suport d'ICV. La resta de grups del consistori, PSC, PP i PxC van votar-hi en contra.

Robert Hernando

Josep M. Vila d'Abadal i Marc Castells

Ple d'Igualada

D'aquesta manera, Igualada passa a ser, juntament amb Vic -municipi impulsor del projecte- la ciutat més important de Catalunya que forma part de l'Associació de Municipis per la independència i és un de la vora de 40 municipis del país declarats 'ciutat per la independència' sumant-se així a altres capitals de comarca com Berga, Olot, Osona o Ripoll. La idea és que aquesta associació arribi a aglutinar un total de 300 municipis per tal de fer créixer el front independentista municipal i posar les bases d'una futura consulta oficial sobre la independència coordinada entre els consistoris. Fins i tot l'alcalde de Girona, Carles Puigdemón va mostrar-se receptiu a entrar dins d'aquesta associació en una entrevista al Vilaweb.

De la totalitat dels partits de la oposició, només ICV, amb Montserrat Mateu al capdavant es va sumar a la moció presentada per CiU i ERC- Recat. Mateu va declarar-se 'federalista' però va recordar que dins del seu grup polític hi ha moltes sensibilitats nacionals diferents, i, tot apel·lant al 'dret a decidir' va sumar un vot a favor de l'adhesió d'Igualada a l'Associació de municipis per la independència. Montserrat Mateu es mostra, ara, favorable al dret de decidir però va votar en contra, el setembre del passat 2009 de la moció sobre el dret a decidir presentada per ERC en relació a les consultes populars tot subscrivint les paraules del seu soci de govern, el PSC.

Un PSC que s'ha mantingut en línia amb el que va votar fa dos anys i ha votat en contra d'aquesta moció. Jordi Riba només va apuntar que 'Som un partit federalista i no creiem en aquesta via' per explicar el seu vot en contra. Tot i així, en altres municipis com Olot o Amposta on el Partit Socialista s'ha abstingut.

Tant el PP com PxC van votar en contra de la moció, Pere Calbó va fer especial èmfasis i va demanar a l'equip de govern si aquesta adhesió suposaria un cost econòmic per l'ajuntament i quins serien els recursos que s'hi destinarien.

Revocada la moció de PXC de prohibir anar amb la cara tapada

Robert Hernando va presentar una moció per prohibir l'ús del Burca i el Nicab a Igualada. La moció va ser revocada en segona votació, després de l'empat produït en la primera. Finalment, no es va tirar endavant la moció que va comptar amb els vots a favor de PP i PXC els vots en contra d'ICV, ERC i els regidors de CiU: Josep Miserachs, Jordi Segura i Imma Soteras i amb les abstencions de la resta de regidors de Convergència i Unió.


23 Comentaris

P

Pere

Orpí

20 d'octubre 2011.16:31h

Respondre

Enhorabona per la iniciativade lájuntament, entre altres coses per que treu la màscara a PP i PSOE (perdó PSC...).
Ara per`toca
PENJAR L´ESTELADA L BALCÓ DE L´AJUNTAMENT.

D

David

Igualada

20 d'octubre 2011.00:32h

Respondre

Susana, a veure si els de PxC us ”doneu” contra els diccionaris, els llibres i tot això de la llengua catalana i la seva identitat. Sou més estrangers que molts dels nouvinguts que tant... Llegir més critiqueu. Espero amb ganes la sort que m’has promès.

S

Susanna Salvadora

Igualada

19 d'octubre 2011.22:10h

Respondre

Al comentari 6. David: No tentis a la sort...que potser t’abandona i et dona bé de cara.

P

Pau

Igualada

19 d'octubre 2011.21:50h

Respondre

Uf !! llegint aquests comentaris és nota la societat iguladina... la qüestió és criticar... Fa molta gràcia que els que estem a favor que Igualada s’hagi adherit als municipis per la... Llegir més independència critiquem a la Montserrat Mateu per haver votat si ?!?!?!?!?! i en canvi no parlem dels socialistes ni del pp ni de l’individu de plataforma que han votat que no !!!! Això si... la persona que ha votat que si la critiquem.

No us n’adoneu que és el mateix cas que quan les organitzacions independentistes coma ara CUP, SI, Endavant, Maulets, Cajei critiquen un partit independentista com ERC i en canvi deixen de criticar el PP i el PSOE.

Per favor deixem de criticar a la Montserrat Mateu que amb actituds egoistes i infantils com les de les CUP, SI i Cajei ja en tenim prou.

P

PEPET !!*!!

19 d'octubre 2011.19:26h

Respondre

Visca la Sra. Montserrat Mateu!!!!
LA FELICITEM DE TOT COR!

Tothom té el seu primer dia!
Moltes gràcies, sort salut i endevant! en aquest nou cami que totjust hem començat!!!
VISCA L’ANOIA... Llegir més LLIURE!!! I TROPICAL!!! ;)

f

fèlix

Igualada (Vegueria Igualadina)

19 d'octubre 2011.18:54h

Respondre

Un gest simbòlic però que diu molt, en positiu dels nostres governants! La independència dels Països Catalans començarà des dels municipis.

Visca Catalunya lliure! Visca Igualada! Visca el... Llegir més igualadins que tenim les idees clares! I visca la Vegueria d’Igualada!!

pd: és una nova vegueria supermolona en la qual hi formen part Igualada i... va, la conca d’òdena... o sigui, discutir en quina vegueria volem formar part ara mateix és una mica inútil perquè aquest tema el govern el té totalment paralitzat.

Però ja que s’han dit opinions al respecte, i contradient-me, penso que tenim relacions estretes amb el Penedès i el Garraf (com tradició festera, moltes organitzacions o entitats que agrupen aquest sector, etc.) però també amb Manresa i Vic (la convicció independentista, Montserrat, el bisbat de Vic, i no sigueu modernillos anticlericals que històricament això té molta importància i per cert, amb això també estem amb la Segarra, etc.).
Crec que anar a una vegueria o una altra passarà clarament per les infraestructures que s’han de fer.

M

Mj

Igualada

19 d'octubre 2011.18:35h

Respondre

CiU pensant en privatizat la Seguridad Social i vosaltres pensat en la independència, sembleu el ase darrera la pastenaga...

B

Berta

Igualada

19 d'octubre 2011.16:33h

Respondre

Felicitats Montserrat Mateu.

Fa un any i mig (mes o menys) en el ple anterior a la consulta per la independència de l’abril del 2010 vas votar en contra que l’ajuntament d’Igualada hi... Llegir més donés suport.

Quan Òmnium Cultural va atorgar el 10 de setembre de 2010 el premi compromís cultural a les catorze coordinadores anoienques per haver realitzat la consulta a la comarca al teatre de l’Ateneu vas realitzar un discurs de SUPORT a les consultes.
Quan va acabar aquest acte vas seguint defensant la teva postura inicial en contar de les consultes a l’ajuntament d’Igualada.
I ara hi tornés a estar a favor??? Quan dies (o hores) tardaràs a tornar a canviar d’opinió?? Els polítics com tu se us veu el llautó d’una hora lluny.

P.D Tot i això et felicito per haver votat afirmativament mai és tard per rectificar.

H

Ho aconseguirem !

Igualada

19 d'octubre 2011.16:09h

Respondre

Pas a pas ho aconseguirem.
Gracies ERC-Recat per la feina !

Psc, no entenc com heu pogut votar en contra!

Visca la Terra !!

M

Marcos

Igualada

19 d'octubre 2011.15:59h

Respondre

Quina vergonya!! Com us fan contents ràpid a tots els amb qualsevol tonteria!
Això és la notícia que treieu d’ ahir? Enserio anoiadiari? De què van pujar els impostos un 5% als igualadins i va... Llegir més ser el que més es va debatir durant el ple no teniu res a dir?
Realment penòs...

P

Pep

Masquefa

19 d'octubre 2011.15:38h

Respondre

Visca Igualada, l’Anoia i la Vegueria del Penedès!

J

Joan B

IGDA

19 d'octubre 2011.14:38h

Respondre

Des d’avui la meva vida és diferent, gràcies als promotors per haver fet algo tant important, mai tornaré a ser el mateix

P

Pol

Sant Fruitós de Bages

19 d'octubre 2011.14:15h

Respondre

I Manresa aprovarà aquesta mateixa moció de municipis per la independència aquest dijous !

Les tres ciutats més imortants de la Catalunya Central ja l’hauran aprovat.

B

Bernat Dàmaso Morros

Igualada

19 d'octubre 2011.13:26h

Respondre

Bona notícia. Els petits canvis són poderosos, deia el capità Enciam a TV3 fa uns anys. Igualada s’ha posicionat a favor del sentit comú, doncs la immensa majoria d’humans que habiten aquest... Llegir més planeta pertanyen a nacions que tenen el seu propi estat i en conseqüència són independents.
Vull pel meu país el mateix que tenen quasi tots els països del món: Independència. Si és bo per tots ells també ho deurà ser per nosaltres, oi companys socialistes? Penso que votar en contra d’una cosa que quan arribi ens en beneficiarem tots, no és gaire correcte. Més que res perquè ningú d’aquest país serà expulsat quan siguem independents. Ho sabeu prou bé. Trobo que votant en contra us tanqueu moltes portes. Per què no us vau abstenir com els vostres companys d’Olot o d’Amposta?

C

Centralista

Catalunya Profunda (Catalunya Central)

19 d'octubre 2011.13:15h

Respondre

Igualada tenim moltes més semblances amb Vic i Manresa que no pas amb Vilafranca, Vilanova i la Geltrú i El Vendrell.
Això nomès és un petit exemple tal com diu el comentari 3.
Per tent... Llegir més deixem-nos de Vegueria Penedès i centrem-nos amb la Vegueria de la Catalunya Central!

X

Xavi

Igualada

19 d'octubre 2011.13:03h

Respondre

Felicitats a Reagrupament,
Ells han impulsat des de l’anonimat aquesta moció a l’ajuntament.
Felicitats Igualada!!

M

Mònica Solà

Igualada

19 d'octubre 2011.12:23h

Respondre

Per fí una bona notícia en aquest dia a dia tan fosc que vivim. Fem camí!

D

David

Igualada

19 d'octubre 2011.12:07h

Respondre

Els hooligans de PxC són a tot arreu, ahir al ple i avui a l’Anoiadiari comentant el que les SS els han manat (a tots dos llocs cometen errades ortogràfiques, per cert).

La meva pregunta és... Llegir més simple: ¿Si un dia li parteixen la cara a l’Hernando i l’ha de dur tapada tapada, com s’ho farà si és il·legal? Sort que els altres regidors pensen per ell. I una altra: ¿Si vol tornar a fer un vídeo promocional amb Burka per la campanya electoral, com s’ho farà?

I felicitar Igualada! La nostra ciutat ha tornat a demostrar que és una de les capitals punyents en pro de la independència del nostre país. Endavant!

F

Feliu

Igualada

19 d'octubre 2011.10:55h

Respondre

Com a Igualdí em sento orgullós que l’ajuntament d’Igualadda hagi entrat a formar part dels l’associació de municipis per la independència.És una cosa simbòlica ja que hi ha coses... Llegir més realments molt molt més importants que s’han de fer abans però realment és una cosa que s’havia de fer.

J

Joan

Igualada

19 d'octubre 2011.10:26h

Respondre

Perdò al comentari 1 volia dir del PSC i no de CiU. I lo de l’ associaxió de municipis per l’ independència em sembla una tonteria perquè ja veureu com la foto del rei i la bandera espanyola... Llegir més seguirán a la sala de plens.

A

Albert Rossell

Igualada

19 d'octubre 2011.10:06h

Respondre

Cada vegada tinc més clar que Igualada i Vic tenen molt en comú (ho dic perquè Vic és la ciutat impulsora de l’Associació Municipis per la Independència). Del Burka i del Nicab ja n’he... Llegir més parlat en ocasions anteriors: ves.cat/aU4h

J

Jorge

Igualada

19 d'octubre 2011.08:47h

Respondre

m’encanta! Mica en mica fent passos per la independència. Som una nació, necessitem un estat!

J

Joan

Igualada

19 d'octubre 2011.05:40h

Respondre

Es pot anar de progressista i defensar l’ ús del burka i el niqab? De veritat no entenc ICV...
Per un moment vaig pensar que es tiraria endavant quan a la primera votació va empatar però al... Llegir més final tres de CiU van votar-hi en contra, i estic segur que cap a favor perquè són uns covards, per això tantes abstencions.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.