TORNAR

Igualada prepara un Codi de Bon Govern i Ètica

El regidor Fermí Capdevila explica que ”estem oberts a les aportacions de l’oposició”

politica
Dijous, 13 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El regidor d'Entorn Comunitari i Cooperació d'Igualada, Fermí Capdevila, presentava aquest dimecres Codi d'Ètica i de Bon Govern. Un document que "pretén garantir una gestió íntegra, eficient i transparent de l'Ajuntament". 

L'Ajuntament igualadí vol aprovar el Codi d'Ètica i de Bon Govern en breu. Aquest document té "l'objectiu de fixar els principis, els valors ètics i els principis de conducta que els representants polítics locals han d'observar en l'exercici de les funcions i competències que tinguin atribuïdes". Un comitè assessor presidit per la Síndica de Greuges i integrat per tècnics, juristes i càrrecs electes, ja ha analitzat aquest document.

El codi consta d'"eines per a la resolució d'eventuals conflictes ètics de les persones destinatàries". Així ""recull principis relatius als conflictes d'interessos,a la gestió i aplicació dels recursos públics, a la transparència i l'accés a la informació, en matèria contractual, en matèria de subvencions i ajuts públics i d'actuació amb els grups d'interès". El regidor afirma que "aquest codi és un document del qual ens calia disposar, com a marc de referència de valors, i calia tirar-lo endavant amb el major suport possible". En aquest sentit, ha  destacat que a banda dels membres de comitè assessor, el document també s'ha obert a les aportacions de tots els grups municipals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.