TORNAR
PUBLICITAT

Igualada serà seu del departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori dels Serveis Territorials del Govern al Penedès

En una segona fase, la capital de l’Anoia acollirà el departament de Salut

politica
Dimecres, 30 març 2022. 19:58. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres a la tarda, en un acte celebrat a Sant Sadurní d'Anoia, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró Ferrer, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, han presentat el desplegament dels serveis territorials del Penedès. El desplegament dels serveis territorials del Govern abastarà vuit departaments i es desenvoluparà en dues fases, la primera en els pròxims mesos i la segona, entre aquest any i el 2023, i es farà entre les quatre capitals de comarca el Vendrell, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. En aquesta primera fase Igualada collirà les seus del departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori i, a la segona, el de Salut. L'anunci l'han fet davant una representació de batlles, batllesses dels consells comarcals així com del delegat del Govern al Penedès, David Alquézar Claramunt, batlle de Sant Martí de Tous.

El desplegament dels serveis territorials del Govern al Penedès es farà en dues fases. La primera es farà durant els pròxims mesos i la distribució de les seus es farà de la següent manera: Vilafranca del Penedès acollirà el departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Vilanova i la Geltrú, el d'Educació; el Vendrell, el de drets Socials, i Igualada, el de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, que tindrà com a seu l'edifici Ignova.

En una segona fase, prevista per a finals del 2022 i el 2023, Vilafranca del Penedès albergarà la seu de Cultura; el departament d'Economia anirà a Vilanova i la Geltrú; el Vendrell albergarà el d'Empresa i Treball i la capital de l'Anoia serà la seu del departament de Salut.

"Cohesió"

La proposta del desplegament "es concreta amb una ubicació única a cada capital de comarca amb dos serveis territorials, amb una visió d’espais plurifuncionals, amb espais d’atenció ciutadana com a element vertebrador. D’altra banda, s’ha definit una sistemàtica de treball permeable que faciliti tant el teletreball com la polivalència, amb una relació transversal entre les seus i els diferents departaments. La distribució donarà pes i contingut a tota la vegueria i en potenciarà la cohesió.", han explicat fonts del Govern.

"Una reivindicació històrica"

El desplegament d'aquests departaments "s'emmarca en la voluntat del Govern de complir una reivindicació històrica de reconeixement i equilibri territorials, així com apropar l'administració de la Generalitat a la ciutadania", han manifestat des del Govern català.

"Avui sobretot fem un pas per l'equitat territorial. Quan parlem d'equitat territorial, d'arrelament, parlem d'igualtat d'oportunitats, que les vegueries, les comarques, els municipis, puguin disposar de les mateixes o similars infraestructures", ha manifestat Jordi Puigneró. "Estem desplegant la infraestructura del Govern, fent que la Generalitat s'apropi als pobles i ciutats del Penedès. Fer que totes les infraestructures puguin anar arribant a tots els racons del país, i les delegacions del Govern són una d'aquestes infraestructures, és imprescindible per garantir l'equitat territorial", ha assenyalat el vicepresident del Govern.

Per la seva banda, la consellera Vilagrà, ha manifestat que "volem ser allà on passen les coses. La implantació dels serveis territorials al Penedès la farem de manera equitativa a les quatre comarques donant pes i contingut a tota la demarcació de la vegueria, treballant per la seva cohesió i l'equilibri territorial en consens amb el territori", afegint que "la importància del Penedès, el seu pes demogràfic, la seva activitat i aportació en el conjunt del país, feien necessari aquest desplegament dels Serveis Territorials per apropar-nos a la gent i donar millor servei per guanyar qualitat de vida i benestar social".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.