TORNAR

L'igualadí Joan Mangues declara a Perpinyà pel tall de l'AP-7

Durant la declaració per l’acció del Tsunami Democràtic, els acusats han tingut assistència gratuïta d’advocats catalans del nord

politica
Dijous, 21 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres, Joan Mangues, portaveu de Jovent Republicà a Igualada, declarava a Perpinyà després de ser identificat en els talls de Tsunami Democràtic de fa una setmana. El jove va ser retingut per la policia junt a unes altres 17 persones.

Una de les càrregues policials al nord de la frontera, la setmana passada FOTO: ACNEl portaveu de Jovent Republicà d'Igualada, Joan Mangues, va declarar aquest dimecres per primer cop als jutjats de Perpinyà. Mangues va ser retingut durant hores pels gendarmes el passat dimarts 12, quan amb centenars d'activistes estava participant en el tall de l'autopista de Tsunami Democràtic, en el tram de l'AP-7 que segueix a la Catalunya Nord. "Ha estat una declaració breu, senzilla. Hi ha hagut un parell de preguntes que no hem respost" comenta.

Ara, han de ser informats -hi va haver 18 persones que van ser agafades per la gendarmeria- de quin serà el pròxim pas del procediment judicial. Mangues explica que "la mateixa fiscalia francesa ens va aclarir que no havíem de preocupar-nos gaire. Els 'tempos' també seran llargs". Les persones detingudes estan sent assessorades per advocats catalans del nord: "es va fer aquest acord i l'assistència és gratuïta. És perfecte".

Les mobilitzacions de la setmana passada de Tsunami Democràtic es van centrar a l'AP-7 i en tallar les connexions per carretera entre l'Estat espanyol i l'Estat francès per terres catalanes. Durant tres dies hi va haver accions als dos costats de la frontera. Després de l'acció a la Junquera, seguida per milers d'activistes, el tall també es va repetir el dimecres 13 a l'altura de Girona.

 

 


1 Comentaris

M

Maria

21 de novembre 2019.16:25h

Respondre

Visca la República....... Francesa.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.