TORNAR

Un igualadí viu de primera mà l'expectació davant la presó de Neumünster

L’alcalde Marc Castells també era a la presó alemanya aquest dilluns

politica
Dimarts, 27 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El professor igualadí de la Universitat d'Hamburg, el doctor Jordi Marcé, és un dels catalans que feia pinya aquest dilluns a davant la presó de Neumünster on han retingut el president de la Generalitat Carles Puigdemont. Marcé era testimoni de la intervenció de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que va viatjar a Alemanya com a membre de l'Executiva Nacional del PDeCAT.

Bona part de l'actualitat informativa catalana orbita aquests dies molt lluny del Principat, a 1.800 quilòmetres, a Hamburg. Allí hi ha retingut per la policia alemanya el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pendent de com es resolgui l'extradició que ha sol·licitat la judicatura espanyola. També hi ha part de l'actualitat anoienca, doncs l'alcalde d'Igualada hi passava aquest dilluns per tractar la situació legal del gironí. Nombrosos catalans que viuen a Alemanya van ser aquesta tarda donant suport al president i entre ells Jordi Marcé, professor universitari i igualadí resident a Alemanya. A primera hora de la tarda, va anar cap a la presó de Neumünster amb un grup de catalans. A davant del centre, de fet, "hi havia catalans, però també l'esquerra alemanya i col·lectius antifeixistes de Kiel que ja el diumenge es van moure".

Puigdemont continuarà retingut i el cas passarà al Tribunal Superior de l'estat federal de Schleswig-Holstein. El cas, segons l'igualadí, "l'assumia una jutgessa d'una població d'uns 80.000 habitants. Sembla que no s'ha volgut complicar la vida i ho ha derivat al Tribunal Superior. Ells hauran d'estudiar la petició". La previsió és que no hi hagi una decisió imminent: "si seguim el que diuen els mitjans alemanys, no hi haurà res de nou fins després de Setmana Santa".

Un dels grups de manifestants alemanys, a NeumünsterSobre la resposta i reacció popular, manifesta que "és cert això que l'esquerra alemanya s'ha mogut en un dia més que no pas l'esquerra espanyola en un any". A Hamburg "la comunitat catalana està organitzada. Hi ha una secció de l'ANC activa, que ha coordinat amb grups de whatsapp i telegram, també via facebook, el desplaçament. La gent ha vingut en tren o amb altres mitjans de transport públic. En el meu cas, hem omplert un cotxe amb quatre persones per anar a Neumünster". Marcé explica que "la comunitat catalana s'ha mogut. Estan oferint facilitats a tots els que es volen desplaçar a Alemanya. S'ha activat per això i hi ha grups de treball, per traduir, recollir gent a l'aeroport o acollir gent a casa". 

Una de les pancartes desplegades davant el penalL'exterior de la presó estava infestat de mitjans de comunicació. I entre els presents hi havia l'alcalde d'Igualada Marc Castells. Va desplaçar-se a terres germàniques acompanyant a la presidenta de l'Executiva Nacional Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat. Una vegada acabava la declaració de Puigdemont, un núvol de periodistes envoltaven la delegació del PDeCAT, acompanyada també pel diputat Quim Torra.

El professor igualadí admet que "els darrers mesos hi ha hagut un gran canvi a l'opinió pública. Tot ho marca l'1 d'octubre". Assegura que "la majoria de mitjans de comunicació demanen que s'alliberi a Puigdemont i partits com Die Linke també estan en contra del seu empresonament. Hi ha militants d'aquesta formació que són aquí exigint que se l'alliberi". Una altra força, els liberals, "han sortit a defensar l'alliberament". 


5 Comentaris

i

ita

igualada

1 d'abril 2018.09:58h

Respondre

A mi em sembla un article partidista....com d’altres. Respecto i valoro molt l’organitzacio ciutadana pero perdoneu mirant les imatges.... i ja se que no es questio de ”numeros” pero el relat... Llegir més no es objectiu. Tampoc esta malament que no ho sigui,simplement n’hem de ser conscients.evidenment que hi ha suport a Alemanya, pero tambe altres opinions de les que no en parlen....

I l’alcalde d’Igualada.....a mi m’agradaria veure’l motivat i treballant de valent per la ciutat i els seus habitants. Tots els habitants.Si la seva aportacio a ALemanya es essencial que hi vagi, pero al meu parer li caldra fer hores extres per dur a terme les tasques que no pot fer aqui.....

m

maria

igd

29 de març 2018.19:24h

Respondre

Aquest Igualadi, no sera pas un ”tal” Castell?

A

Anònim

28 de març 2018.08:27h

Respondre

Hombreeee Castells corre busquem una excusa per fer un altre viatxet (Espero que se l’hagi pagat ell, i no amb diners del partit, perquè sinó té tela)

p

pep

27 de març 2018.17:46h

Respondre

Per quan un viatge , com el dels 25.000 catalans que van anar a Bruselas.?

Es comprensible, que Neumünster, segurament, no es tan apetitos, per fer turisme, com anar a Brussel·les, pero entre... Llegir més poc i massa, això no es serio!!!!

Un viatge a Estremera, a fer costat als ”presos polítics” tampoc, no ens faria cap mal, vagi per endavant que a estremera, apart del bareto, ”casa Paco”, poca cosa veureu.
( Malt lloc per fer turisme )

J

Joan Giner ITV

Igualada

27 de març 2018.08:47h

Respondre

El sr. Castells molt anar a Alemanya per fer-se la foto, però al balcó de casa seva ha tret les banderes i pancartes reivindicatives..

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.