TORNAR

La igualadina Àngels Chacón té a tocar ser presidenciable pel PDeCAT a les eleccions de febrer

És única candidata i té els avals d’Artur Mas i Xavier Trias

politica
Divendres, 23 octubre 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per primer cop, un dels grans partits del país tindrà un cap de llista de l'Anoia. Serà la que ha estat Consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, única candidata a les primàries del PDeCAT. Només queda l'aval de la militància.

El PDeCAT proclamava a Àngels Chacón com l'única candidata a les primàries del partit per les eleccions al Parlament, previstes pel 14 de febrer. Segons recull l'ACN,el PDeCAT ha constatat que cap altre associat de la formació vol concórrer a les primàries. Així, l'exconsellera se sotmetrà a la votació interna que tindrà lloc entre el 29 d'octubre i l'1 de novembre -l'endemà se'n publicaran els resultats.

Chacón, el passat agost FOTO: ACNLa igualadina ha rebut 1.232 avals, entre els quals destaquen els d'Artur Mas, Xavier Trias, i més de 150 alcaldies. La candidata es reunirà a partir d'ara amb les bases territorials per donar a conèixer el seu projecte. Chacón ja era de fa mesos la preferida per la direcció que presideix Bonvehí per encapçalar el projecte electoral, en cas que el PDeCAT es presentés en solitari. Ara mateix tot apunta que serà així, i que el Partit Demòcrata tindrà papereta pròpia a les eleccions, enfrontant-se així a la llista de JxCat. L'espai postconvergent no ha culminat l'endreça, tot i que oficialment encara hi ha canals oberts de comunicació entre PDeCAT i JxCat.

Un dels moviments que va determinar les relacions entre Junts i PDeCAT va ser la destitució de Chacón com a consellera d'Empresa. El PDeCAT ho va entendre com una "purga política", ja que Chacón era l'única consellera del Govern que mantenia el carnet del partit. Pocs dies abans van donar-s'hi de baixa Meritxell Budó, Miquel Buch -també destituït el mateix dia-, Damià Calvet i Jordi Puigneró.

El PDeCAT valora a Chacón "de perfil nacionalista moderat, amb bona sintonia amb el món empresarial", queda només l'aval de la militància a principis de novembre, com tot apunta. El suport de Mas i Trias és significatiu: l'expresident és una figura clau pel futur del PDeCAT, i l'exalcalde és proper a JxCat i Puigdemont. Que donin suport a Chacón impulsa la figura de l'exconsellera. Els avals de més de 150 alcaldies també ajuden Chacón a tenir el vist i plau de les bases arreu del territori.

"Agraïda per la confiança"

La que va ser regidora de Dinamització Econòmica a Igualada fins el 2017 manifestava en un vídeo el seu agraïment a la militància "pels vostres avals, per ser la candidata del Partit Demòcrata. Defensaré la llibertat, la fi de la repressió, però també el nostre model de país, hem de poder seguir defensant el nostre projecte de Catalunya. Esperaré les vostres aportacions per al nostre programa electoral. Centrem el país."

 

 


2 Comentaris

J

JOSEPM RAMONJOAN

IGD

26 d'octubre 2020.11:47h

Respondre

Els mortals som ignorants. Ens costa entendre els designis divins, fins i tot és complicat que en fem una mínima previsió.
No entenc res. No entenc que JxCat es desmembri ara, just quan... Llegir més l’embat del ”deep power” castellà ens tenalla i es fa evident. I quan sento a parlar els nous líders (Pascal i Bonheví) o els vells (Mas i poc més) quedo de pasta de moniato.
Serà que per tradició catalana admiro els ”perdedors”. Admiro els polítics que han posat la carn a la graella per donar força a allò que la societat va demanar. Independència. Tant els injustament empresonats com els que estan patint l’exili. Els admiro pel seu valor i coherència i per encaixar la venjança castellana amb honor, dempeus. Fins i tot havent comés errors, qui no en comet?
I millor que no parli dels que, veient com peten, prefereixen ”gestionar la colònia” i seguir tragant i tragant, humiliats i humiliant al poble català. I aquí també n’hi ha d’ERC (el Torrent és paradigma),hem vist com es carreguen l’enèsim President i en dos dies tot sembla paït, i fins i tot benvingut per alguns m’atreviria a dir.
Si us plau, PARLEU, PARLEU I PARLEU fins posar-vos d’acord i anem junt, o si no a les urnes us enviaran a casa i aquesta generació haurà perdut una gran oportunitat.
I els alcaldes, no teniu res a dir? Esteu còmodes en la divisió? No us sembla que esteu premiant l’estratègia de Madrid?

À

Àngel Chamorro

Igd

24 d'octubre 2020.14:37h

Respondre

Quin és el ”nostre” projecte de Catalunya?
Nacionalista moderat + bona sintonia sector empresarial, vol dir primer la pela dels empresaris que et faciliten el poder i després, si un cas, ja... Llegir més parlarem d’independència?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.