TORNAR
PUBLICITAT

L'independentisme igualadí mostra el seu suport als detinguts per la Guàrdia Civil

politica
Dimecres, 28 octubre 2020. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb les distàncies que imposa la situació sanitària, la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada s'omplia aquest vespre de dimecres, per protestar contra l'actuació de la Benemérita d'hores abans. Tres igualadins eren detinguts aquest matí en l'Operació 'Volhov'.

Concentració a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada (Foto: TCM)

Convocats per diverses organitzacions i amb la presència de Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural, aquest vespre centenars de persones es congregaven a la Plaça de l'Ajuntament. Era hores després que la Guàrdia Civil detingués a tres igualadins, Oriol Soler, Toni Fusté i Roc Aguilera, en una operació que encara s'està desplegant a diversos punts del Principat. Mauri expressava que "ni tan sols en pandèmia, en temps de COVID, l'Estat espanyol és capaç d'aturar la repressió. Constatem que ser independentista és acabar a la presó. Des d'Òmnium estarem al costat de tots els represaliats." La igualadina Marina Llansana, parella de l'Oriol Soler i vicepresidenta d'Òmnium, explicava que “l’Oriol ha marxat dient-me que no em penedeixo de res i seguiré treballant, passi el que passi, per fer efectiu el dret a l’autodeterminació del meu país”, afegint que "fa un temps ômnium va fer una campanya amb el lema 'Demà pots ser tu'. Avui ha tocat a casa meva i a la d'una vintena de famílies catalanes que l'únic delicte que han comès és ajudar a fer realitat el referèndum".

En la concentració es llegia un manifest que reclama la llibertat per a totes les persones detingudes. S'afirma que "es torna a evidenciar que la repressió no s'atura. Avui hem tornat a viure una autèntica operació d'estat contra l'independentisme. L'estat espanyol, un dia més, demostra que només és capaç d'abordar el conflicte polític amb Catalunya amb operacions policials i amb repressió, detencions i empresonaments."

Concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil, acordonada pels Mossos

Segueix que "amb la trentena d'escorcolls, es demostra que la repressió té múltiples cares, però sempre un mateix objectiu: limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política. Som davant d'una nova operació d'estat per perseguir l'independentisme. Malauradament els fets d'avui ens recorden molt els fets del 20-S. És la mateixa dinàmica des de fa anys: les clavegueres de l'Estat abocades a la persecució de l'independentisme, un projecte polític legítim i democràtic. Perquè aquesta és la
forma de funcionar de l'Estat espanyol: ràtzies policials sense cap mena de fonament, entrant de matinada a les cases de la gent, per detenir persones només perquè pensen d'una determinada manera. No oblidem ni oblidarem el 20-S, ni els detinguts del 23-S, ni la Tamara, ni els presos i preses polítics, ni exiliades i exiliats que porten més de 3 anys tancats a la presó o lluny de casa seva… i les més de 3.000 persones represaliades."

Marina Llansana, Marcel Mauri i Pere Joan Vinós


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.