TORNAR
PUBLICITAT

Les JERC Igualada denuncien que el govern de la ciutat desatén els joves universitaris en matèria de beques

Els republicans critiquen la línia de premis als estudiants amb millors notes

politica
Dissabte, 4 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les joventuts dels republicans demanen al govern de la ciutat que rectifiqui la tipologia d'ajudes als universitaris. Denuncien que "Marc Castells no té cap voluntat d’ajudar als estudiants universitaris i a les seves famílies a pagar l'elevat cost dels estudis postobligatoris".

L'organització JERC ha criticat el govern d'Igualada per la gestió de les beques als estudiants universitaris. Segons la formació, a principis del 2015 van proposar "unes bases perquè l'Ajuntament d'Igualada oferís beques transport pel 80% dels joves igualadins que cursen estudis postobligatoris fora d'Igualada, d'entre 183 euros i 916 depenent de la renda familiar". Lamenten que el govern convergent "va apostar el curs passat per donar unes beques en aquest sentit, tot i que molt inferiors a les que proposaven les JERC ja que eren d'uns 100 euros de mitjana" i que ja aquest any "l'Ajuntament finalment ha abandonat aquesta línia d'ajudes perquè assegura que no són compatibles amb les beques del ministeri".

David Prat, davant el micròfon, en un acte de les JERCSegons les JERC, això és "fals" i posen com a exemple "l'Ajuntament de Vilanova del Camí, que, per exemple, ofereix 30.000 euros en beques pels estudiants de grau universitari que són totalment compatibles amb les del ministeri".  El portaveu de les JERC Igualada, David Prat, assegura que "el que no és compatible és donar una beca amb la mateixa finalitat que les del Ministerio, o sigui per pagar el cost de la matrícula universitària. Per tant el que s'ha de fer és oferir unes ajudes amb una altra finalitat, com fan a Vilanova del Camí, ja sigui per pagar el transport cap al centre d'estudi, per fomentar la cultura i l'educació, etc.". Hi ha mil

La nova proposta és, segons Prat, "excuses de mal pagador perquè senzillament no vol ajudar als joves i a les seves famílies a pagar els estudis universitaris, i en lloc d'això ens presenten una línia de premis de 1.000 euros als 10 estudiants d'Igualada que treuen millors notes, obviant que aquests ja tenen moltes ajudes de pràcticament totes les universitats, de la Generalitat, del Ministeri i d'entitats privades".

Les JERC asseguren que "aquells estudiants que treballen i estudien potser no treuen les millors notes, però el seu esforç és immens. Qui els ajuda a ells?" i afirmen que "quan puguem garantir que cap igualadí es quedi fora de la universitat perquè no ho pot pagar, ja parlarem d'altres fórmules de reconeixement als estudiants. Fins el moment, hem d'ajudar a qui més ho necessita".


4 Comentaris

M

Montserrat

Igualada

7 de març 2017.00:04h

Respondre

Tot son maneres de pensar, uns volen que les beques siguin indiscriminades i els altres volen premiar l’esforç. Jo soc de las que crec que de la mateixa manera que tothom vol tenir drets, també... Llegir més hi ha una cosa que es diu deures i per tant si els ciutadans i ciutadanes col•laborem via impostos a que alguna noia o algun noi tinguin una beca d’estudis també tenim dret a exigir que aquesta beca sigui ben aprofitada, per tant estic molt d’acord a que les beques es donin a les persones que l’han aprofitat millor.

Que la JERC prefereix que es donin a tothom per un igual sense tenir en compte l’aprofitament..., be és la seva proposta, però jo no penso així, prefereixo que sigui un incentiu i un premi a l’esforç i a la capacitat. Per altre banda de beques per poder estudiar ja en concedeixen tant la Generalitat com l’Estat, per tant aquest aspecte ja esta cobert i per experiència els puc ben assegurar que son incompatibles amb un altre beca que pugui donar un ajuntament per exemple.

En quant a les que concedeix l’ajuntament de Vilanova del Camí, crec que el que afirma que son totalment compatibles s’hauria de rellegir les bases de la concessió de Vilanova i potser es trobarà amb alguna sorpresa

m

maria

4 de març 2017.19:17h

Respondre

Així es fa David, el Castells ja esta bastant retretat, pro heu de acabar de desemmascarar.
Est simplement, un venedor de fum....UN BLUFF!!!!.

j

josep mª verges prat

Igualada

4 de març 2017.12:58h

Respondre

Bona feina, debat i acció! en el present i futur us necessitem valents, endavant jovent!

M

Maria Ibrahim

4 de març 2017.11:29h

Respondre

Dec anar confosa, però ERC no governa el país justament amb CiU?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.