TORNAR

Les JERC reiteren la seva demanda de retirar la concessió a la Hispano Igualadina-Monbus

Reclamen ''solucions per la Hispano Igualadina-Monbus en lloc de pedaços''

politica
Dijous, 27 febrer 2014. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les Joventuts d'Esquerra Republicana d'Igualada reclamen 'solucions reals' respecte la gran quantitat de problemes i deficiències que presenta Hispano Igualadina-Monbus. El recent anunci de la incorporació de 3 busos a la xarxa exprés.cat que comportarà més busos directes a Barcelona és un "pedaç", segons les joventuts republicanes.

Autobús incendiat

Les JERC demanen a tots els agents implicats -Generalitat, empresa i govern municipal- que facin tot el possible per solventar "d'una vegada per totes" els greuges i problemes que crea aquesta empresa als ciutadans de la comarca, i molt especialment als joves.

Afirmen també que "més viatges directes Barcelona-Igualada són absolutament necessaris i lamenten que s'hagi tardat tant en posar fil a l'agulla". A més a més asseguren que "En una reunió que vam tenir amb el Director General de Transports de la Generalitat, Pere Padrosa, se'ns va dir que no hi havia necessitat d'incorporar més viatges directes i que les principals franges horàries estaven cobertes. Amb la incorporació d'aquests busos es demostra que això és fals i que, a més a més, la Generalitat exerceix un proteccionisme absolut i incomprensible a Hispano Igualadina-Monbus. No sabem a canvi de què".

Les JERC Igualada, per tant, reclamen que "el Departament de Territori de la Generalitat faci un control exhaustiu a l'empresa, que faci cas a les centenars de reclamacions dels usuaris i que treballi de debò per obligar a l'empresa a complir amb la seva obligació: oferir un transport públic de qualitat". Si això no fos possible, reiteren la seva demanda de "retirar immediatament la concessió a Hispano Igualadina-Monbus".

"La negligència de l'empresa Monbus és insultant. Recentment els treballadors de la companyia, a través de CCOO i UGT, denunciaven pràctiques il·legals que posen en perill la seguretat dels passatgers així com posaven en evidència la manca de manteniment tècnic dels vehicles". La mostra més fefaent d'això, afegeixen les JERC, "és la constant avaria dels vehicles mentre fan el servei. Gairebé un bus cada setmana pateix algun incident tècnic. Cal recordar que fa uns mesos es va incendiar un bus amb passatgers a dins, i dos busos més s'han incendiat, però sense viatgers". Finalment, reclamen que és compleixi el servei exprés en tota la seva extensió, i és que "tot i que s'indiqui que es fa servir combustible biodegradable, els treballadors ens han fet saber que els hi fan posar gasoil". Finalment manifesten que Monbus “és l’empresa dels despropòsits, de la negligència i la perillositat. I la Generalitat no fa absolutament res per canviar-ho”.


7 Comentaris

M

Montserrat

Igualada

3 de març 2014.00:44h

Respondre

Joaquim, es que potser el que haurien de fer els treballadors seria denunciar en lloc de només dir

J

Joaquim

Igualada

1 de març 2014.13:39h

Respondre

Els treballadors denuncien pràctiques il·legals d’aquesta empresa i diuen que no hi ha manteniment tècnic pels vehicles i aquí no passa res????? Com pot ser que després que els treballadors... Llegir més diguin això ningú faci res???

j

joan

igda

28 de febrer 2014.19:39h

Respondre

Si senyor, alguna cosa haurem de fer, això de que es digui HISPANO Igualadina, no sona ve.
La nova companya se hauria de dir LA CATALANA IGUALADINA.

G

Guillem

Igualada

28 de febrer 2014.15:20h

Respondre

N’estem farts d’aquesta companyia i de la seva ineficiència! Volem un transport públic decent!! Vergonyós que els partits polítics tapin les vergonyes de la Hispano...

J

Juan

08700

28 de febrer 2014.13:12h

Respondre

Aquest jovent de JERC, son una mica exagerats.
En un primer moment, he pensat que era a UCRANIA.

M

Maria Ll.

Igualada

28 de febrer 2014.12:24h

Respondre

No creieu que heu elegit el pitjor moment per fer aquest comunicat?. Si això ho haguéssiu fet fa un temps s’entendria, però que ho feu a l’endemà mateix del dia en que es presenten 3... Llegir més autobusos nous i que s’incrementen els viatges d’anada de 12 a 28 i els de tornada de 8 a 23, la veritat es que costa d’entendre que hi hagi motiu per fer-l’ho.

Que s’ha de continuar estan amatents per veure com funciona tot, segur, però reclamar que la Generalitat i el govern municipal fàcil tot el possible per solventar els greus problemes de l’Hispano justament ara que sembla que ja ho han fet, esta fora de lloc. A no ser que i hagi algú que com es diu vulgarment hagi tingut un atac de banyes perquè pensava poder fer una campanya en contra d’alguna cosa i ara ho tindrà molt més difícil, però tampoc no ho puc entendre massa ja que al mes de juny passat quan es van posar ja en funcionament altres dos autobusos, es va dir clarament que aquest any se’n posarien tres més, però esta clar, a lo millor algú confiava amb que no ho farien....

C

Critic.

Igualada

28 de febrer 2014.10:54h

Respondre

La Generalitat exerceix un proteccionisme absolut i incomprensible a canvi de què?

Al conseller de Transport de la Generalitat, ja li hi està bé tenir-vos d’inspectors de treballs de... Llegir més l’empresa Monbús.

Ferrocarrils de la Generalitat no te diners per invertir a l’anoia --- això sí -- pels canons de neu de la Molina que no hi faltin.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.