TORNAR

Joan Vich està disposat a buscar un altre soci de govern

No accepta el xantatge dels regidors de Vilanova Alternativa

politica
Dimecres, 22 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Era l’únic que quedava per parlar però aquest dimarts, en un gest de sinceritat i mostrant els seus dubtes davant del tema, el batlle de Vilanova, Joan Vich, ha posat les cartes sobre la taula. Segons ha expressat el socialista, no està disposat a acceptar el xantatge al que el volen sotmetre els regidors de Vilanova Alternativa que amenacen en abandonar el govern si es retiren les funcions de regidor a Palacios i proposa obrir una ronda de converses amb els partits de l’oposició per garantir la governabilitat al municipi

Joan Vich mostra els seus dubtes

Una tasca difícil, sense cap mena de dubte. Després de les eleccions del passat 22 de maig, el consistori vilanoví va quedar fragmentat de tal manera que van haver de passar setmanes fins que, un dia abans de la presa de possessió, l’acord entre PSC i VA semblava que tancava el problema. Amb la minoria que suposaven la suma de 8 regidors van pactar repartir-se l’alcaldia. Ara sembla que la decisió de l’alcalde, que no vol cedir al xantatge de VA, pot tornar a encetar el problema.

‘Nosaltres no estem preocupats per la cadira, ni per l’alcaldia, sabem que, com a força més votada qualsevol possibilitat ha de passar per nosaltres, el que ens preocupa és la governabilitat de Vilanova’. Amb aquestes paraules Vich deixava la porta oberta a les noves possibilitats que poden sorgir a partir d’ara si Palacios no fa un pas enrere i es retira de les funcions de govern.

Prepotència intolerable

Aquesta situació ha arribat després que Palacios, apel·lant a la seva presumpció d’innocència, no hagi volgut renunciar a les seves funcions com a regidor, l’única cosa que li demanava el consistori: ‘no li vam demanar la dimissió, només que fes un pas enrere, vam actuar amb molt de respecte, però ens ho ha tornat amb prepotència i amenaces, una actitud intolerable’.

De totes maneres, Vich no ha tingut temor a mostrar públicament els seus dubtes: ‘Pel que fa a Palacios, no sé què haig de fer, el cor em diu que el cessi, el cap, que esperi’.

Amb qui podria pactar

En aquesta situació, l’alcalde ja ha dit que iniciaria una roda de contactes entre els diferents partits de l’oposició per buscar una possible governabilitat deixant a part VA, que va ser la segona força més votada. D’entrada Vich no ha mostrat predilecció per cap força política ni ha tancat cap porta.

Vich no vol allargar aquesta situació d'incertesa i es dóna el plaç d'una setmana per prendre una decisió en ferm. De la mateixa manera afirma que amb els quatre regidors del PSC no poden assumir la feina de tot l'Ajuntament.

L'aritmètica electoral és complicada. Per aconseguir la majoria en el consistori es necessitarien 9 regidors. -Actualment es governa amb minoria- El PSC en té 4 però no hi ha cap grup a l'oposició que sol pugui aportar l'estabilitat desitjada.

Palacios serà alcalde?

Segons l’acord al que van arribar PSC i VA al principi de la legislatura, Vich i Palacios s’havien de repartir l’alcaldia però ara com ara sembla difícil d’imaginar-se el líder de VA al capdavant del consistori. Vich ha dit que, passi el que passi, tot i que els quatre regidors de PSC votessin a favor, tal com està acordat, necessitarien un vot de l’oposició que, tal com està les coses, sembla difícil d’aconseguir: ‘Nosaltres no tenim el novè vot’, va recordar Vich.

Qüestió de rècords

Vich ha afegit una nota d'humor recordant que Palacios, que 'és un aficionat als rècords -fent referència al aconseguit amb el Club de Bàsquet on es va aconseguir disputar el partit més llarg del món-, també té el trist rècord de ser el primer regidor imputat en tota la història de la democràcia a Vilanova del Camí.

A més a més, també ha volgut lamentar les dues accions violentes que han protagonitzat familiars directes del regidor, la darrera el dissabte 11 quan el pare de Palacios va agredir a José Leno, un dels pares demandants.


11 Comentaris

S

Sergio

igualada

25 de febrer 2012.13:53h

Respondre

Ja li agradaria al Sr.vich tindre la honradesa que té el Sr.Palacios, perqué ha de dimitir si no ha estat jutjat? penso que tant l’oposició com el Sr.Vich haurien de tindre més respecte a... Llegir més aquesta familia que sempre han estat tant senzills, quina vergonya de política que hi ha a vilanova aprofiten qualsevol moment per criticar als demés, no treballen per vilanova? doncs que es dediquin a treballar que l’oposició l’unica manera que veu es treure el sou al Sr.Palacios doncs primer se l’haurien de treure ells mateixos vaja colla

P

Pep

Vilanova

24 de febrer 2012.09:54h

Respondre

Tinc varies preguntes;
1- Desprès d’aquesta doble traició, per una banda de la marca blanca del PSC (VA) per no cumplir amb les ordres de fer fora al Vich, i per l’altre del propi Vich no... Llegir més permeten que Palacios fos el lider del Nou-PSC: Explicarà Palacios tot l’afer que el va portar a la política novament?
2- Explicarà realment qui està darrera del VA ?
3- Abandonarà l’ajuntament un cop passi a l’oposició, vist que no té cap futur ?
4- Que faren els seus companys si marxa ?
5- Sabien els seus companys els origens del VA-PSC?
6- Marxara el Vich dintre d’un any ?
7- Tindrem nou Alcalde ?
8- Es veritat que Vich tornara a presentar-se novament el 2015, ja que es evident que no tenen cap lider al PSC ni al Nou-PSC ?
9- Que pensa l’oposició ?
10- Ha estat tot una jugada del PSC per treure’s de sobre tota la imposició del Nou-PSC+VA ?

P

Pilar Palacios

Vilanova del Camí

24 de febrer 2012.00:23h

Respondre

Al senyor Vich i a tots els que coneixen a la meva família, saben molt bé que en tota la seva vida, la meva família, mai han tingut cap problema amb cap veí ni amb ningú, els meus pares han... Llegir més sigut unes persones treballadores i honrades com la majoria de la gent de Vilanova. Que ara utilitzin al meu pare dia rera dia per motius polítics em sembla més que mesquí, vergonyós. Com ja vaig publicar en premsa, al meu pare se l’ha tractat de manera molt diferent que al sr. Leno, quan hi havia un judici pendent. Mai he volgut entrar a opinar en el tema polític del meu germà, em sembla molt injust que desde fa mesos ell ja ha sigut condenat públicament, però és ell el que s’ha de defensar. Però ni la meva família ni jo som persones públiques i torno a demanar coherència i respecte tant als polítics com a la premsa. I espero senyor Vich que les meves reflexions no li semblin ni ”prepotents” ni ”amenaçadores”. Li demano no utilitzi el nom del meu pare per aconseguir els seus objectius.

m

marti

Vilanova del Cami

23 de febrer 2012.09:38h

Respondre

Roser, si et llegeixes tots els articles apareguts aquí, ningú a demanat la dimissió del Sr.Palacios, simplement se li està demanant que es retiri de les funcions que realitza al Ajuntament.
Si... Llegir més ell és volgués retirar no té perquè plegar tot el grup, sinó simplement canviar el Sr. Palacios per un de la llista, que suposo que algun interessat/da en ser el cap de llista del VA encara deu quedar. Si es volen retirar tots, personalment, ho trobo una rabieta de nen petit, no pas un signe de solidaritat.Que és que sense el cap de llista actual no podrien portar el VA endevant?
Si finalment és demostra que és innocent no passarà res, simplement perquè és ell el imputat i ningú més.
Qui ha de dimitir? Quan el imputat ni s’ha retirat de la politica (que no vol dir dimitir).

A

Anoienc

22 de febrer 2012.20:36h

Respondre

Que s’uneixi l’oposició, facin una moció de censura, es posin a governar ells amb seriositat i s’ha acabat el problema.

R

Roser

Vilanova del Camí

22 de febrer 2012.17:54h

Respondre

Sr.Vich, el ser la força més votada, no li dona dret a res. Com sabrà a les eleccions del Parlament de Catalunya 2006, C i U, va ser la força més votada i amb més parlamentaris i els seus (PSC... Llegir més i companyia) ens van fer fora del govern.
Si un regidor, no vol dimitir per que es creu innocent, no actua amb prepotència, defensa la seva dignitat i si els seus companys volen marxar amb ell, pot ser no amenacen, pot ser es solidaritzen amb el seu cap de llista.
Respecte a la gracieta dels rècords, em sembla de molt mal gust, sobre tot si ve d’una persona que ha governat gracies al suport del VA.
Per ultim m’agradaria saber que diran o que passarà si a la fí, el Sr. Palacios es innocent.
Dimitirà algú?. No, de ben segur no passarà res. Quina tristor de política.

C

Cristina Martín

22 de febrer 2012.12:36h

Respondre

Em sembla una presa de pèl el ”consistori vilanoví”. Volem una renovació a l’Ajuntament, sang jove amb ganes de fer coses pel poble i poder-lo treure del cul de sac on ens ha portat... Llegir més l’actual govern.
Sento vergonya de com està quedant el nostre poble, com resaven algunes pancartes, es veu que en aquest poble no hi ha pa per a tant de xoriço!!!!

M

M.A.

22 de febrer 2012.10:19h

Respondre

El Sr. Vich ja sabia fa molt temps quin soci tenia. Ara que no digui que actua amb el cor i defensant els interessos de Vilanova quan l’únic que s’ocupa de mantenir la cadira és ell.
Fa molt... Llegir més temps que coneix al Sr. Palacios i la seva família, ara que no vingui a vendre la moto als ciutadans.

m

marti

Vilanova del Cami

22 de febrer 2012.09:18h

Respondre

Clarament el Sr.Palacios no és l’alternativa, i menys amb prepotències i amenaçes de que si l’aparten de la primera linia, cessaran tots els membres del VA.
Veurem com evolucionen les rodes de... Llegir més contactes i a veure si el Sr. Vich sabrà buscar-se els socis necessàris per garantir aquesta estabilitat que necessita Vilanova del Cami, i posar-nos a treballar d’una vegada per totes pel poble.

o

opinadora

22 de febrer 2012.08:39h

Respondre

Doncs, portser vol mantenir la cadira com dius però el que està més clar que l´aigua és que el Sr. Palacios no és l´alternativa. En el món que vivim, no necessitem imputats als organs de... Llegir més govern. Ah, i si està imputat és perquè hi ha indicis de certes irregularitats.

Personalment crec que ni el Sr Vich ni el Sr. Palacios son el que necessita Vilanova del camí i menys amb amenaces de marxar de VA ( Que marxin..., total.., algú pendrà el relleu)

Tant de bo Vilanova trobi algun dia la possibilitat de estar governada per un bon partit amb les mans netes i amb moltes ganes de tirar endavant el municipi

o

opinador

22 de febrer 2012.08:24h

Respondre

El que vol el Sr. Vich no és mantenir la governabilitat del municipi sinó mantenir la seva cadira. Sembla que no va voler entendre el missatge de l’electorat en els resultats de les darreres... Llegir més eleccions: el que ha de fer és plegar. Busqui un modus vivendi que no sigui fer d’alcalde. Sento vergonya aliena quan passo per Vilanova i veig una ciutat tan mal governada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.