TORNAR
PUBLICITAT

Jorba aprova el Pla Local de Prevenció de Residus

El municipi espera arribar als objectius l’any 2026

politica
Dissabte, 14 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El projecte promourà els hàbits quotidians que fomentin el consum responsable i la participació activa i compromesa en la campanya.

L’Ajuntament de Jorba va aprovar, durant l’últim ple del mes de juliol, el Pla Local de Prevenció de Residus que té com a principal objectiu reduir-ne la generació per càpita un 52%. L’estratègia, que s’espera que acabi l’any 2026, pretén arribar a la producció de, com a molt, 0,97 quilos de residus diaris per habitant.

Fins ara, les polítiques residuals s’han centrat en el foment del reciclatge i el tractament de les deixalles, però aquest cop l’administració posarà el focus en la prevenció de manera que podrà donar continuïtat a les pautes del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2013-2020.

A part d’aconseguir la reducció de més de la meitat de les deixalles, el pla també busca disminuir un 90% el nombre de bosses comercials de plàstic no biodegradable d’un sol ús en tots els comerços i aconseguir que el 55% dels residus que es generin siguin reciclables o reutilitzables.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.