TORNAR

Jordi Cuadras referma que "no volem pisos en baixos perquè és fer habitatges on hi havia garatges"

politica
Dimarts, 23 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern d'Igualada porta al ple d'aquest dimarts la reforma del Pla General per permetre que es puguin reformar com a habitatges alguns locals situats en planta baixa a carrers "no comercials" de la ciutat. Un vot favorable de l'oposició garantiria que prosperés el punt.

Salvador Pelfort i Jordi Cuadras, aquest dillunsEl ple de febrer de l'Ajuntament d'Igualada ve carregat, amb el focus posat en la renúncia de la regidora Eva Pedraza, de Poble Actiu, i també en la votació de la reforma del Pla General Urbanístic per permetre la reforma dels baixos perquè puguin passar a ser habitatges. La reforma es permetria a dues tipologies de carrers i, segons el govern de Junts, facilitaria la creació d'entre 1.200 a 2.000 habitatges. El portaveu d'Igualada Som-hi, formació que va facilitar l'aprovació dels dos darrers pressupostos del govern de Junts, Jordi Cuadras, és taxatiu i no ajudarà a que prosperi el punt. Aquest dilluns es refermava en els arguments de la setmana passada: "no substitueix el POUM que manca a la ciutat" i que "serien habitatges de baixa qualitat, amb problemes d'humitat, amb poca llum, barrots a les finestres i amb els sorolls del carrer. Pisos que havien estat garatges? No ho volem".

L'arquitecte Salvador Pelfort, exregidor socialista, acompanyava a Cuadras i recalcava que "la solució crec que no és la que planteja l'Ajuntament. És cert que hi ha molts locals tancats, però ens convencen més altres opcions, com reconvertir-los en garatges o despatxos de serveis. En el cas dels garatges, és una millor solució que estiguin en baixos que no pas haver de perforar i fer-los subterranis". Afegia que "una de les tipologies que s'ofereix, fer pisos en baixos que no donen a la façana no té sentit si no és un una zona on hi hagi illes-jardí. I això a Igualada no ho tenim. Amb aquesta prospota, tampoc es generarien noves zones verdes". 

També Jordi Cuadras considerava que "a part de la qualitat dels pisos, això suposaria que en el cas que alguns d'aquests barris tinguessin augments de població, aleshores no es disposaria de locals per instal·lar comerços. Creiem que és una dinàmica que pot portar a la desertificació de la ciutat". Tot i que reclama el POUM, l'equip d'Igualada Som-hi ha puntualitzat els darrers mesos que no ho ha inclòs en els acords amb el govern "perquè els hi manca voluntat política per fer-ho".

Precisa d'una majoria de vots afirmatius

Per aprovar el punt, no n'hi haurà prou amb les abstencions de l'oposició, sinó que el govern de Marc Castells necessitarà un vot afirmatiu de la majoria del ple. Hi ha la negativa dels quatre regidors d'Igualada Som-hi, les incògnites d'ERC, Poble Actiu o C's. La proposta de Junts per Igualada, doncs, necessita que una o dues d'aquestes forces facin un vot afirmatiu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.