TORNAR

Jordi Cuadras es presenta com a candidat a l'alcaldia per donar "un nou impuls" a Igualada

politica
Divendres, 3 febrer 2023. 17:21. Redacció AnoiaDiari.

Amb el lema "El nou impuls", Jordi Cuadras, cap del grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) a l'oposició a l'Ajuntament d'Igualada, va presentar públicament la seva candidatura a l'alcaldia d'Igualada per les pròximes eleccions municipals que es faran el mes de maig. Cuadras va fer la presentació, acompanyat dels seus companys de grup al consistori igualadí, al Museu de la Pell, amb una nombrosa assistència de militants, simpatitzants i veïns.

Precisament, els regidors d'Igualada Som-hi fan fer una valoració de la tasca de la formació a l'oposició Montse Montaña, Quim Roca i Irene Gil, destacant les accions aconseguides, especialment en la negociació dels pressupostos amb Junts per Igualada.

L'acte va comptar, entre altres, amb la presència de l'exalcalde socialista Jordi Aymamí i d'exregidors, com Pilar Salat, que va fer una presentació de caràcter personal del candidat.

"Els millors anys d'Igualada estan per venir i els farem realitat"

En la seva intervenció, el candidat Jordi Cuadras va manifestar que "la nostra posició és la posició central a la nostra ciutat, que som majoria els que volem un nou impuls, els que volem fer avançar Igualada i els que volem que Igualada guanyi el futur. Apel·lo a tothom qui cregui que Igualada necessita un nou impuls. Veig la Igualada del 2030 i penso en com serà després d'haver governat nosaltres. I m'omple d'il·lusió i energia. Guanyar l'avui per guanyar el demà. Els millors anys d'Igualada estan per venir i els farem realitat".

Jordi Cuadras va apuntar algunes de les propostes del projecte que hi ha darrere el lema "El nou impuls". En aquest sentit, el candidat d'Igualada Som-hi va destacar "garantir que tots els barris tinguin una petita rambla on passejar i comprar, que el Rec obri la ciutat al riu i sigui el primer barri 100% verd de Catalunya i Espanya, la millora de l'Hospital i que el CAP de l'Estació recuperi la pediatria, que la seguretat sigui una prioritat pel govern, que l'auditori es faci darrere l'Escorxador juntament amb les escoles municipals de música, art i teatre. Durant l'acte també s'han presentat les propostes de rampes mecàniques al carrer Lleida i l'avinguda Balmes, polítiques pels joves per frenar les dades que indiquen que un 45% dels joves vol marxar d'Igualada i garantir demandes com l'oci durant tot l'any, actualitzar els parcs infantils d'Igualada, convertir l'Hotel Ciutat d'Igualada en una residència d'estudiants, descentralitzar la cultura als barris i fer-la al costat de les entitats. I també actualitzar la Planificació Urbanística de l'any 1986 i afronta reptes com fer néixer pulmons verds a diferents barris, espais per la mobilitat sostenible i fer política d'habitatge per omplir els 1.600 pisos buits."

Cuadras va assenyalar que "el gran element de planificació que té una ciutat, el gran instrument que té un Ajuntament és la planificació urbanística. És molt més que un instrument planificador, és un instrument equilibrador, és el gran instrument per frenar desigualtats, per dotar la ciutat d'habitatge, d'equipaments, de places i carrers de qualitat, de serveis, i en definitiva, per dotar la ciutat d'una eina útil per al demà".

"Seré l'alcalde que porti el tren gran a Igualada"

Jordi Cuadras també va remarcar que "el nou impuls també vol dir mirar enfora i convertir Igualada en una ciutat líder al centre de Catalunya. I perquè això passi, hem de parlar de quatre coses: Tren, Conca, indústria i Àrea Metropolitana". En aquest sentit, es va comprometre "a ser l'alcalde que porti el tren gran a Igualada amb la construcció d'una línia de Cervera a Martorell que faci néixer un tren de Lleida a Barcelona passant per Igualada. Em deixaré la pell perquè arribi el tren gran. Vull ser l'alcalde que porti el tren gran a Igualada", va reblar.

La "ciutat gran"

Pel que fa al territori, Cuadras va assenyalar que "faré que el treball conjunt de la Conca d'Òdena serà una prioritat per a construir la ciutat més gran a l'interior del país entre Barcelona i Lleida. Tenim l'oportunitat de ser més grans, no per perdre res, sinó per guanyar-ho tot".

"Necessitem la indústria per a prosperar com a territori i crear llocs de treball."

Cuadras també va manifestar "necessitem la indústria per a prosperar com a territori i crear llocs de treball. No volem veure passar les mercaderies per la Conca d'Òdena, volem que tinguin origen i destí aquí". També en l'àmbit territorial Cuadras va apuntar que "lluitaré perquè Igualada tingui un lloc a la taula de decisions de l'entorn metropolità. Podem ser la porta d'entrada de l'Àrea Metropolitana de Barcelona des de l'interior de la península i ser influents".

Jordi Cuadras va agrair al PSC, els Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, la seva confiança per encapçalar la candidatura d'Igualada Som-hi a l'alcaldia d'Igualada.

Algunes frases de Jordi Cuadras

"Apel·lo a tothom qui cregui que Igualada necessita un nou impuls. Estic convençut que la nostra posició és la posició central a la nostra ciutat, que som majoria els que volem un nou impuls, els que volem fer avançar Igualada i els que volem que guanyi el futur."

"Quan sigui l'alcalde d'Igualada, lluitaré perquè Igualada tingui un lloc a la taula de decisions de l'entorn metropolità. Podem ser la porta d'entrada de l'Àrea Metropolitana de Barcelona des de l'interior de la península."

"Quan sigui l'alcalde d'Igualada, no em conformaré a veure passar mercaderies per l'autovia o pel futur tren que reclamem. Volem que tinguin origen i destí a la Conca d'Òdena. Necessitem la indústria per a prosperar com a territori i crear llocs de treball"

Quan sigui l'alcalde d'Igualada, el treball conjunt de la Conca d'Òdena serà una prioritat per a construir la ciutat més gran a l'interior del país entre Barcelona i Lleida. Tenim l'oportunitat de ser més grans, no per perdre res, sinó per guanyar-ho tot."

"Quan sigui l'alcalde d'Igualada, em deixaré la pell perquè arribi el tren gran. Vull ser l'alcalde que porti el tren gran a Igualada. Fent una via que uneixi Cervera i Martorell, passant per Igualada, connectarà Barcelona i Lleida amb la nostra ciutat al mig."

"El lloc per fer l'auditori i les escoles de música, teatre i art és darrere l'Escorxador. Farà ciutat, despertarà l'entorn de l'Asil, connectarà la zona escolar i la Biblioteca que té a una banda i altra amb el carrer de l'Aurora. Aquest és el lloc i no un altre."

"El lloc per fer l'auditori i les escoles de música, teatre i art és darrere l'Escorxador. Farà ciutat, despertarà l'entorn de l'Asil, connectarà la zona escolar i la Biblioteca que té a una banda i altra amb el carrer de l'Aurora. Aquest és el lloc i no un altre."

"La cultura no pot ser que sigui només omplir una agenda d'actes per dir que fem moltes coses. Vol dir descentralitzar la cultura a tots els barris i fer una política cultural al costat de les entitats, facilitant i no dificultant el seu dia a dia."

"El nou impuls també és una Igualada on el seu Hospital funcioni bé. Un Hospital que té els professionals descontents i la població descontenta, és un Hospital que necessita millorar. I necessita que la Generalitat hi inverteixi i hi actuï."

"No sabeu la quantitat de joves que m'han escrit per reclamant una Igualada per ells. Si els joves d'Igualada no es queden a Igualada, Igualada no té futur. Quan sigui l'alcalde d'Igualada, les seves demandes les convertirem en accions polítiques a l'Ajuntament."

"Si soc el proper alcalde d'Igualada, la seguretat serà una prioritat. Hi haurà ordre. La seguretat a l'espai públic és sinònim de treballar per la igualtat i la llibertat. Sobretot pensant en les dones: que cap dona tingui por d'anar sola pel carrer quan és fosc."

"Els darrers 10 anys a Igualada hi ha hagut 255 atropellaments i som la 8a ciutat amb més morts per contaminació de Catalunya. Ens hi va la vida. Calen passos de vianants segurs, carrils bici i que ningú pateixi per si l'atropellarà un patinet."

"Quan sigui l'alcalde d'Igualada, instal·larem rampes mecàniques al carrer Lleida i l'avinguda Balmes per connectar el Poble Sec, Set Camins i les Flors amb el centre de la ciutat. La política va d'això: de fer més fàcil la vida de la gent."

"Cal actualitzar el POUM del 1986. Com un alcalde i un govern pot tolerar això? Quina desídia, quina poca ambició, quines poques ganes que la teva ciutat avanci, oi? No es pot governar Igualada sense actualitzar el gran element de transformació que tenim."

"L'obertura al mar que va fer la Barcelona olímpica és, a la nostra ciutat, l'obertura al sud. Impulsarem un projecte que ens farà únics: farem que el Rec sigui el primer barri 100% verd del país. Un barri pilot que marqui com han de ser les ciutats del futur".

"Volem que tots els barris siguin de primera. Vol dir que tots tinguin una petita rambla com les que farem a Set Camins, Fàtima i Montserrat. Que tots tinguin centres cívics. Farem el Centre Cívic de les Comes. I que tots tinguin serveis com caixers automàtics".

"El nou impuls el farem amb tots els barris: des del centre a les Comes i del Sant Crist a Sesoliveres. Que el barri on vius no marqui el teu futur, si tindràs més oportunitats o menys, si tindràs més serveis o menys, o si tindràs un entorn més net o menys."

"Hem estat a l'oposició però no hem parat de fer propostes. Hem tingut capacitat d'acord per impulsar polítiques per millorar la vida de la gent. Sense ser govern, hem treballat amb vocació de govern perquè a partir del 28-M governarem i hem volgut ser útils".

 

 


5 Comentaris

N

Nati

Igualada

8 de febrer 2023.13:40h

Respondre

EndavantttttT!!

M

Marc

Igualada

6 de febrer 2023.11:23h

Respondre

La principal proposta del candidat Cuadras es portar ”el tren gran” a Igualada.
Aquesta proposta no es cap altre cosa que l’eix transversal ferroviari de Pasqual Maragall que va ser decartada... Llegir més a posteriori degut a l’exagerat cost de la mateixa i la qual, en qualsevol cas, NO depen de l’Ajuntament d’Igualada.

Potser seria mes interessant centrar la campanya en aquelles accions que depenen de forma directe de l’alcalde i el consistori municipal?

P

Paco

Igualada

6 de febrer 2023.12:48h

He llegit la noticia i crec que hi ha un munt d’accions a part del tren.,, felicitats Jordi per proposar coses noves i necessaries.

A

Antoni

Igualada

13 de febrer 2023.07:55h

Paco, no has llegit la notícia. En tot cas has llegit el comunicat de premsa, prou llarg. Per cert de tan llarg com és, sembla que al candidat se li hagi oblidat la seva faceta de periodista

M

Marià

Igualada

4 de febrer 2023.08:47h

Respondre

Jordi, t’has de presentar amb ERC ja sou tripartit a Madrid ia Barcelona, ??Jordi se us veu la cresta

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.