TORNAR

Jordi Madrid serà alcalde pierenc els pròxims quatre anys amb l'acord d'ERC i Junts per Piera

El pacte entre les dues forces independentistes es reedita, amb la mateixa distribució de regidories

politica
Dilluns, 3 juny 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sense sorpreses, les dues forces independentistes pacten mantenir l'acord ja existent des de 2011. En un comunicat, afirmen que "volem seguir fent de Piera un bon lloc per viure".

Fins el 2023, Jordi Madrid serà alcalde de Piera. El batlle actual revalidava el 26 de maig la seva condició de candidat més votat, amb més de 1.700 vots i cinc regidors. En unes negociacions ràpides i discretes, el pacte vigent des de 2011 entre junters -aleshores CiU- i republicans s'ha tornat a firmar. En virtut d'aquest pacte, Jordi Madrid Roca ostentarà la batllia fins el 2023.

Madrid serà alcalde de nouEn aquesta ocasió, no hi haurà fórmula de repartiment d'alcaldia. La llista juntera ha aconseguit quatre regidors, els mateixos que tenia però amb menys vots, 1.342. El pacte mantindrà la mateixa distribució de regidories que ja tenien, amb Josep Llopart, el líder local del PDeCAT, com a primer tinent d'alcalde. Les dues forces es comprometen a "continuar els projectes ja iniciats" en el mandat anterior. En els programes electorals respectius hi apareixien molts punts en comú. També es manifesten compromesos "amb la democràcia i la llibertat" en clau nacional.

ERC i Junts sumen altra vegada nou sobre 17 regidors al consistori pierenc. Els dos partits treballen en coalició des de 2011, quan era alcalde Jaume Salvador Guixà. La coalició ha mantingut una bona salut aquests darrers anys i 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.