TORNAR
PUBLICITAT

Jordi Puiggròs renuncia a la coordinació comarcal de SI

ERC I Si havien arribat a un acord per presentar-se junts a la Pobla però els estatus de Solidaritat van impedir el que hagués pogut ser una coalició reeixida

politica
Divendres, 27 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Jordi Puiggròs ha anunciat la seva renúncia al càrrec de coordinador comarcal de Solidaritat per la independència. Segons el periodista, la decisió no respon als resultats obtinguts pel seu partit en les darreres eleccions municipals a Igualada _on no va aconseguir representació en el consistori- sinó a una reflexió personal. Puiggròs renuncia a la seva activitat política en el si del partit.

Va ser el passat mes de febrer quan Puiggròs va ser escollit coordinador comarcal a l’Anoia gràcies als vots dels seus adherits. Jordi Puiggròs formava part de la candidatura ‘Anoia per la Independència’ que es va disputar la coordinació comarcal amb ‘A l’Anoia Sí’ del resultat de les votacions va sortir una coordinadora amb membres de les dues candidatures.

Pocs mesos després i passats alguns fets importants pel partit com la fuga del seu líder Joan Laporta i les eleccions municipals, Jordi Puiggròs presenta la seva renúncia al càrrec. El pobletà afirma que no es tracta d’una decisió espontània, presa des de l’avaluació dels resultats obtinguts en les eleccions d’Igualada: ‘l’Ignasi ho ha fet molt bé, amb molt poc temps ha fet una molt bona campanya i ha aconseguit millor resultats que els seus homòlegs en altres capitals de comarca’ sinó que és fruit d’una reflexió personal.

Jordi Puiggròs explica que: ‘Solidaritat era un partit que ho tenia tot per guanyar perquè va començar de zero’ però que, ‘ha volgut anar massa ràpid’. Segons Puiggròs els membres de Solidaritat a la Pobla de Claramunt –el municipi de Catalunya amb més adherits per habitant- havien arribat a un acord amb ERC per tal de presentar una candidatura conjunta: ‘Ens van oferir el cap de llista i un representant en el consell comarcal’, però els estatus del partit imposen que els vots de Solidaritat no comptabilitzin a l’hora d’aconseguir consellers comarcals o diputats provincials: ‘És una llàstima que en un poble petit l’independentisme no pugui anar unit’.

Sigui com sigui, Si a l’Anoia es queda sense coordinador comarcal i Jordi Puiggròs no ha apuntat a qui podria ser el seu substitut en el càrrec: ‘Jo ara em retiro de la política i em dedicaré a la meva feina’.


14 Comentaris

W

Welcome to Spain

Anoia

7 de juny 2011.15:48h

Respondre

Correcte Anònim, pel que s’ha dit (no només a l’anoia o Igualada i la Pobla), era condició innegociable per part d’ERC que tots els vots computessin per ells en Diputacions i Consells... Llegir més Comarcals.

Però es que ells són molt guais i la resta uns manipuladors.

T

Toni

Igualada

31 de maig 2011.10:17h

Respondre

Jo crec que presentant-se com ho han fet, amb aquesta precipitació, sense idees, amb una campanya absolutament agresiva contra la resta de independentistes, i totalment buida de continguts, li han... Llegir més fet, i s’han fet a si mateixos, molt de mal. Per mi SI s’ha fet un harakiri polític a la comarca de l’Anoia, i a nivell nacional, ja veurem com anirean les coses, perque amb friki acampades al parc de la Ciutadella ... i el sectarisme absolut que estan mostrant no es dona precisament una imatge de rigor i seriositat.

A

Anònim

28 de maig 2011.18:44h

Respondre

No conec el cas però ja que les diferents parts implicades han contestat els missatges espero que puguin contestar-me aquesta pregunta.

Per casualitat no seria una condició que els vots... Llegir més d’aquesta coalició (o el què sigui) computessin per esquerra tan al consell comarcal com a la diputació? És per això que SI es negava a fer la coalició?

Si SI no acceptava la coalició perquè els vots anaven cap a ERC perquè creien que hi ha o hi havia la possibilitat que esquerra volgués fer tripartits al consell o a la diputació ho trobo d’allò més lògic i sensat.

j

josep maria

igualada

28 de maig 2011.18:25h

Respondre

ui fa molta pudor de socarrim això, a mi em sona més a seguir fent un curriculum professional que una altre cosa, si SI hagués anat sortint pertot arreu i hi haguessin cadiretes per repartir,... Llegir més també hauríeu dimitit??

SI ha d’aprendre una mica d’humilitat, les negociacions a igualada per anar amb Reagrupament van ser completament patètiques, en canvi si que és veritat que al Parlament estan fent molt bona feina.

Estaria bé que ara que sembla que Oriol Junqueras agafarà el timó a ERC intentar acostar posicions, la unió fa la força, això els dels partits grans fa anys que ho saben i els hi va molt millor!!

J

Josep Palà

La Pobla de Claramunt

28 de maig 2011.09:45h

Respondre

Jordi, és d’agrair la teva sinceritat expressada públicament. La gent d’ERC de la Pobla ens hem hagut de sentir de tot per part de determinats sectors en relació a aquest tema, però la... Llegir més veritat només té una cara i amb el teu acte ajudes a destapar-la. El teu gest t’honora. Nosaltres hem perdut un regidor, però no la il·lusió ni l’empenta per continuar treballant per al nostre poble i per al nostre país. Com algú em va dir algun dia, ens trobarem junts per veure con són els colors d’una Catalunya lliure.

P

Pep Itu

Igualada City

27 de maig 2011.21:54h

Respondre

Els objectius de SI no s’estàn aconseguint i més aviat s’estan desinflant com un globus punxat, i sincerament penso que ha fet més mal que bé a l’independentisme. Tothom té clar que SI va... Llegir més aconseguir 4 diputats per l’efecte Laporta (que ja també ho ha deixat), recollint la collita sembrada per Reagrupament. Molt poc elegant per part dels caps visibles i d’alguns resentits amb Rcat, que a més han muntat espectacles frinki-indepes acampant al Parc de la Ciutadella. No dubto de la bona voluntat de la majoria d’adherits i simpatitzats, que la majoria optaria per unir esforços i no dividir per pur egoïsme de salva-pàtries. Aquells que no saben sumar voluntats com volen pretendre portar-nos a l’alliberament nacional. Ho també hi estic indignat per casos com aquest, i si no s’està d’acord el millor és denunciar-ho i plegar per coherència i així més a aporp d’un país millor.

G

Guillem

Igualada

27 de maig 2011.20:15h

Respondre

Vaig llençar el vot a les passades eleccions a la Generalitat. Vaig votar SI perquè creia que el Laporta faria feina, però cada vegada veig més clar que el meu vot va ser per una colla... Llegir més d’aprofitats apoltronats que no volen servir al país, només a la seva butxaca! Són els menys demòcrates de tots, em fan vergonya!
Quina llàstima...

P

Pel Pere

27 de maig 2011.16:58h

Respondre

SI el paràsit de l’independentisme? Es discuteix per primera vegada la independència amb un full de ruta clar, s’aconsegueix que el Parlament s’autoproclami seu de la sobirania nacional i es... Llegir més reconeix el dret d’autodeterminació com a propi, això és fer de paràsit? No, això és fer el que els altres amb 30 anys de democràcia i amb 7 anys als governs del PSOE (no són gaire independentistes aquests oi?) no han estat capaços de fer. No serveix de res autoproclamar-se independentista l’única cosa que val és si es treballa en aquesta direcció i ERC ha anat just en la contrària, no és pot dir el mateix de SI.

P

Pere

Igualada

27 de maig 2011.11:58h

Respondre

En una frase espanyola es pot definir tot:

”Divide y vencerás”

Solidaritat sou sense cap mena de subte el paràsit de l’independentista català.

J

Jordi Puiggros

La Pobla de Claramunt

27 de maig 2011.11:47h

Respondre

Per jsp: els Estatuts de SI a nivell nacional es van aprovar després del congrés comarcal. I les ”pautes” a seguir per les municipals les va decidir unilateralment la direcció nacional. També... Llegir més després del congrés comarcal. Ho explico només per aclarir el tema.

S

Serafí

capellades

27 de maig 2011.11:41h

Respondre

Bona decisió- Que hacía un chico como tú en sitio como este?. Estic ansiós per veure que fa el candidat d´Igualada.

J

Jordi

igualada

27 de maig 2011.11:21h

Respondre

Poc a poc surt a la llum l’objectiu de solidaritat ( destruir la unitat independentista ). Ben fet Jordi

j

jsp

igualada

27 de maig 2011.11:03h

Respondre

SI els estatuts diuent el que diuent,perqué et vas presentar de coordinador COmarcal ? calia ......

J

Josefa Morón

IGUALADA

27 de maig 2011.10:48h

Respondre

Jordi,

Et felicito per la decisió presa.
Una abraçada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.