TORNAR

Jordi Riba: 'Igualada no vol pertànyer a la Catalunya Central'

'Amb set vegueries, l'Entesa vol romandre a la Regió 1; si es crea la Vegueria Penedès, 'se’n pot parlar'

politica
Dijous, 4 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Riba, ha deixat clar que s’intentarà ‘fer valdre la nostra postura, prou coneguda, sobre la reordenació territorial’, quan es rebin al Parlament els alcaldes dels territoris on han sorgit discrepàncies. Riba ha remarcat que la posició de l’Ajuntament és ‘la de sempre, amb els matisos ja explicats’.

El regidor ha dit que la reordenació proposada no els agrada, i que creuen necessari que es modifiqui el mapa de Catalunya però ‘de manera compatible amb els matisos i posicions de cada territori’. Riba ha dit que l’Ajuntament té l’obligació de fer valer les posicions aprovades pel Ple municipal.

Els matisos a què fa referència són que, si el debat es planteja en set vegueries, Entesa defensa romandre a la Regió 1; en canvi, si sorgeix la vuitena vegueria del Penedès, Riba afirma que se’n pot parlar. Dit d’una altra manera, el regidor explica que ‘volem seguir vinculats en el mateix àmbit que el Penedès i el Garraf’. El que sí que deixa clar és que ‘no es vol pertànyer a la Catalunya Central, tal com es determina amb l’avantprojecte aprovat aquesta setmana’.

Sense data per Correus

En un altre ordre de coses, des de l’Ajuntament d’Igualada s’informa que les obres de remodelació de l’oficina de Correus, situada a la cruïlla entre el Passeig Verdaguer i el carrer d’Òdena, no tenen calendari de represa. Segons Jordi Riba, tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Correus ha ampliat el contracte de lloguer de la seu provisional, la qual cosa fa pensar que la situació s’allargarà considerablement. El consistori no ha obtingut respostes sobre quan es reprendran les obres, en cas que continuïn.


8 Comentaris

E

E.Dalmases

Igualada

5 de febrer 2010.15:12h

Respondre

Ai Papitu, que s’han ha fet de la versio anoienca del Regio7, si ho sabessim ...

P

Papitu

Igualada

5 de febrer 2010.10:33h

Respondre

És que no aguanto més la cançoneta... Aquí teniu una mica d’història (i realitat) d’on ens toca. Em vaig alegrar amb la notícia de l’altre dia, em veig més buscant llenegues que no... Llegir més tirant la xarxa.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Regions_de_Catalunya_1936.svg

P

Papitu

5 de febrer 2010.10:23h

Respondre

Ah, i me’n desuidava, el nostre ”diari” en comú amb altres comarques és el REGIÓ 7 (Bages, Solsonès,etc...) i no el 3 de 8

P

Papitu

Igualada

5 de febrer 2010.10:20h

Respondre

Igualada fa molts anys que s’ha guanyat ser satèl·lit d’algú gràcies a la majoria d’aquests grans polítics que tenim, que només volen promocionar-se ells mateixos per anar a Madrid de... Llegir més 30ens de la llista...

Si ets satèl·lit de BCN, no ets ningú. Ja que ens dónen la oportunitat de tenir més veu, aprofitem-ho. Està clar que fa molts anys que s’ha perdut l’oportunitat de ser algú fort en el mapa, però jo personalment prefereixo estar a la Catalunya central, on fins fa 4 dies (abans de l’invent de Vilafranca, sí, invent) tots sabíem que vivíem, que no pas a una vegueria Penedès que només servirà per fer seguidisme de Vilafranca. No sé vosaltres, jo em sento més identificat amb gent de Solsona, Berga o Vic que no pas amb els d’El Vendrell (on no hi he posat els peus en la vida) o amb els de Vilanova i Sitges. Perquè ens deixem influenciar tant pels mitjans i polítics? La vegueria Penedès no donaria més pes a Igualada, sinó a Vilafranca. I a la central dependrem de Manresa... Però és que és on ens toca

Últim apunt... Fa 20 anys, a l’escola, ja em van parlar de les vegueries, i llavors l’Anoia estava a la que està ara.

M

Marta

IGD

4 de febrer 2010.17:40h

Respondre

Jordi, perquè no et dediques a treballar i deixar de somniar en ser alcalde, ens faries un bé a tots.

L

Lluïsa Avante

Igualada

4 de febrer 2010.16:06h

Respondre

Si ja no tenim a Igualada la seu dels transports metropolitans, ni fecsa, ni la Hispano Igualadina és igualadina, ni tants altres serveis que hem anat perdent;ara que ja és clar que ens col·loquin... Llegir més a la Vegueria que ens col·loquin perderem definitivament la capitalitat, perquè es molestarien a fer una seu de Correus a Igualada quan portem un any sense protestar per unes instal·lacions ”provisionals” patètiques que semblen d’un poble dels anys 60?. Ténen l’excusa perfecte.

E

Eduard

Igualada

4 de febrer 2010.14:59h

Respondre

Sr. Riba qui és vostè per dir el que vol Igualada ? Ho han preguntat als igualadins ? No, com en quasi tot. I en el cas que haguéssim de fer cas als màxims representants locals, aquests van votar... Llegir més per majoria absoluta la opció Vegueria Penedès.
No entenc perquè l’Entesa té tanta por que parli el poble: 10.750 signatures contra l’ampliació de les zones blaves, consulta popular del 25 d’abril, etc.

R

Ramon

Igualada

4 de febrer 2010.09:28h

Respondre

Pel que sembla tenim un problema, i greu, i el problema és que pel que es veu ningú ens fa cas.
Desprès de llegir aquestes dues notícies et dones compte que correus atura unes obres, allarga el... Llegir més contracte de lloguer (ens en devem haver assabentat pel propietari del local?) i quan l’Ajuntament els pregunta que passa no obté resposta, no ens fan cas.
Per altre banda l’Ajuntament aprova per majoria anar a la vegueria del Penedès i els de l’Entesa prefereixen la regió 1, dons res ni una cosa ni l’altre, a pesar de que el govern de la Generalitat esta format per PSC, ERC i ICV tampoc ens fan cas i ens envien a la Catalunya Central.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.