TORNAR

Josep Llopart surt escollit a les primàries i optarà a l'alcaldia pierenca amb les sigles del PDeCAT

L’actual batlle manifesta la bona sintonia amb ERC i no tem la irrupció de Ciudadanos a Piera

politica
Dimecres, 21 març 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'actual alcalde de Piera, Josep Llopart (PDeCAT) serà el candidat de la formació post-convergent el 2019 a les eleccions municipals. Va rebre l'aprovació dels seus companys de partit en les primàries que van tenir lloc dilluns.

Per segona vegada, Josep Llopart encapçalarà el PDeCAT en la cursa electoral de Piera (amb el matís que en la primera ocasió ho va fer quan la formació hi concorria com a CiU). Llopart va ser reelegit candidat el passat dilluns, a les primàries de la formació a Piera -no hi va concórrer cap altre candidat-, d'on és ara alcalde en virtut del pacte amb Esquerra. És el primer candidat que s'anuncia a les grans alcaldies de la comarca. Llopart celebra que "els companys de partit i els simpatitzants m'hagin fet confiança. Em sento molt agraït. Les darreres eleccions vam quedar segons a Piera per només vuit vots i el nostre objectiu és recuperar el primer lloc altra vegada i comptar amb el suport de la majoria de pierencs". 

En aquests 14 mesos que resten fins la contesa electoral, l'alcaldable es marca "comença a treballar pel programa electoral i confegir un bon equip per preparar bones propostes per la ciutadania de Piera". Si bé en algunes poblacions el PDeCAT es podria presentar amb una fórmula similar a la de les darreres eleccions al Parlament, com JxCat, Llopart avança que no es volen desvincular de la marca del partit. 

Llopart, al centre, al costat de Maria SenserrichLlopart espera que l'efecte Ciudadanos, que va guanyar les eleccions del desembre a la població, no interfereixi en les municipals, "on bàsicament es vota a un projecte de ciutat i a la persona". Creu que "s'alimenten de la caiguda del PP i són els seus germans petits. És cert que es poden presentar a Piera, però queda per veure què poden fer. En unes eleccions municipals, les condicions són diferents". 

Per últim, afirma que "el pacte de govern està funcionant molt bé i ens sentim molt còmodes". Els antics convergents i ERC van pactar el 2015 amb un format de repartiment d'alcaldia de 2+1+1, amb el que Jordi Madrid -"mantenim una relació molt fluïda i positiva"- seria alcalde els dos primers anys i el quart i Josep Llopart l'assumeix aquest període 2017-2018. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.