TORNAR

Junts arrenca com a agrupació a l'Anoia, amb exmilitants del PDeCAT, la Crida i noves adhesions

La seu comarcal s’obrirà en breu a Igualada

politica
Dimarts, 17 novembre 2020. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'agrupació comarcal neix vinculada a la territorial del Penedès. La coordinadora és Xènia Guàrdia, que explica que els associats "vénen de molts partits i espais molt diferents: Convergència, del PDecat, d'altres partits polítics, de la Crida i persones no actives i no militants de cap partit polític".

Les votacions per les executives es van fer per via telemàtica FOTO: Twitter Damià CalvetAquest novembre, s'ha constituït l'agrupació de Junts a l'Anoia, adscrita a la Vegueria Penedès. La coordinadora comarcal, la igualadina Xènia Guàrdia, explica que "la Vegueria Penedès va ser molt activa en la proposta de canvis i es van crear alguns grups per revisar-ho conjuntament. Això va ser la llavor d'una proposta de candidatura liderada per en Robert Monzonis (de Cubelles, comarca del Garraf) que tenia l'objectiu de tenir paritat tant territorial com de gènere, i per això, l'executiva està formada per quatre persones de cada comarca que formen la Vegueria". En declaracions a AnoiaDiari apunta que "no disposem d'informació exacta" sobre quants militants hi ha "però podem confirmar que el nombre d'afiliats a la comarca va pujant de forma contínua setmana rere setmana". En breu, s'inaugurarà a Igualada la nova seu comarcal.

En el seu cas personal, explica que "alguns associats de la Crida que ens vam passar a Junts, i vam continuar en contacte. Cap a finals de setembre vam proposar de trobar-nos amb altres persones que sabíem que s'hi havien associat. Vam decidir presentar-nos en una candidatura per coordinar la comarca. Tres de nosaltres estàvem també en l'executiva de la Vegueria i vam creure que si guanyàvem, podríem anar molt alineats per poder treballar més i millor per al territori. Ens vam posar a buscar persones de diferents localitats per intentar que tot el territori estigues ben representat i ens vam posar en contacte amb gent de diferents orígens que també volien participar-hi". Fa deu dies hi va haver les eleccions internes, per via telemàtica. La candidatura de la comarca tenia un suport del 81% del total dels afiliats: "ens dóna molta força per proposar nous projectes i per poder liderar la constitució del partit a les diferents poblacions." 

En l'àmbit comarcal, exposen que "treballarem des de dues perspectives, per una banda volem fer créixer el partit en afiliats a tot el territori, i hi dedicarem un equip per a tal fi. D'altra banda, volem organitzar-nos en projectes que creiem que són molt rellevants per fer créixer la comarca i hi dedicarem diferents persones de l'executiva per a cadascun. Al mateix temps, intentarem incloure la participació dels afiliats de la comarca per tal que es recullin totes les visions possibles".

La relació amb el PDeCAT

Junts arrenca en una comarca on el PDeCAT, amb qui compartia espai fins fa dos mesos, manté molta força en l'àmbit municipal. A més, la candidata a la presidència de la Generalitat serà l'anoienca Àngels Chacón. En tot cas, volen evitar la polèmica: "estem treballant amb l'executiva nacional per poder clarificar aquest punt, segur que trobarem solucions i no serà necessari entrar en cap polèmica. En cap cas considerem que entrar en discrepàncies amb el PDeCAT o qualsevol altra formació política amb la qual tinguem punts en comú per treballar per la independència de Catalunya aporti res al nostre projecte de país".

"La independència és l'única solució"

Pel que fa al perfil ideològic del partit, Xènia Guàrdia subratlla que "ens volem adreçar a tothom que tingui clar que la independència és l'única solució per al benestar i el futur del nostre país. I volem aglutinar a tothom per sumar-hi. Seguir en la situació actual, només farà que tinguem un futur cada cop més complicat i reprimit". Assenyala el lideratge de Carles Puigdemont i que "hi ha feina a fer per estar ben preparats".

En l'eix dreta-esquerra es consideren "transversals, inclusius i diversos en ideologies, hi ha gent de dretes, de centre i d'esquerres; de fet com a projecte de partit nou i innovador, no volem etiquetes ideològiques que ens oprimeixin; volem portar el nostre país cap a la independència i cada qüestió, cada problema i cada decisió es prendrà tenint en compte el màxim de punts de vista possible".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.