TORNAR
PUBLICITAT

Junts per Igualada es fixa acabar l'Anella Verda i fer "el nou espai de joc i de lleure al Parc Central

La candidatura de Marc Castells promet estudiar noves fórmules per fer més efectiva la recollida de residus

politica
Dijous, 23 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Enllestir l'Anella Verda, un projecte que s'ha anat desenvolupant els dos darrers mandats, és una de les prioritats de la candidatura de Marc Castells en l'àmbit de l'espai públic. Junts per Igualada anuncia també la construcció d'una fase 2 del Parc Central que es convertirà en un espai infantil i juvenil "de referència".

Marc Castells i Junts per Igualada van presentar aquest dimarts el seu darrer bloc de propostes, que afecten l'entorn i la qualitat de vida, la sostenibilitat i la cultura. L'alcalde referma "l'aposta pel que sempre hem definit com 'Ciutat Amable' i crearem nous espais i rutes naturals perquè la ciutadania gaudeixi de la natura i practiqui hàbits saludables al costat de casa seva". Junts assegura que seguirà ampliant els recorreguts segurs i saludables de l'Anella Verda fins tancar els seus tres circuits. A més, "juntament amb la Diputació es farà la Via Blava, una xarxa de camins que seguirà el riu Anoia des d'Igualada fins a Martorell i, després seguint el Llobregat, fins al mar". I la tercera gran acció que Junts per Igualada es compromet a fer realitat "és el nou espai de joc i lleure del Parc Central, una àrea amb jocs i espais naturals de gran format que es farà al gran espai que ara hi ha lliure entre l'actual esplanada del Parc i l'Hospital".

Els membres de JxIgualada, a Fàtima, en el darrer tram de l'Anella VerdaEn la compareixença va estar acompanyat de Miquel Vives, Mireia Duran i Maribel Cuadras. Castells també proposa millores en la seguretat i l'accessibilitat del Passeig Verdaguer , i per això, planteja "la substitució de les actuals rajoles i fer les obres necessàries per fer accessibles totes les seves voravies". Aquestes millores d'accessibilitat a la via pública es seguiran estenent a diferents punts de la ciutat com fins ara, i també s'apostarà per reforçar "la Unitat de Barris com l'eina de contacte entre l'ajuntament i els veïns i veïnes per a la millora dels carrers, parcs i places". L'increment de les campanyes de valors de civisme a l'espai públic, amb equips d'agents cívics, seran "un eix important d'actuació" i també es treballarà per la pacificació del trànsit i la convivència de vehicles de motor, persones i els nous elements de mobilitat com ara els patinets elèctrics.

Els junters volen estudiar canvis de models que facin encara més eficient la neteja i també la recollida de residus. S'estudiarà diferenciadament cada barri per valorar el model de recollida que seria més adequat, amb possibles solucions com el porta a porta o els contenidors intel·ligents. Es farà una aposta "encara més gran pel que fa a la mobilitat sostenible, instal·lant nous punts de recàrrega i fent la renovació de la flota dels vehicles municipals prioritzant vehicles elèctrics". "Se seguirà millorant l'eficiència lumínica dels carrers, adoptant la tecnologia LED de manera més extensiva. I es continuarà amb el pla d'arbrat, canviant els arbres que provoquen molèsties i al·lèrgies per noves espècies adequades per a l'hàbitat urbà" afirmen.

"Consens per l'auditori"

En l'àmbit de la Cultura, la llista vol "consensuar un auditori del futur. Serà un edifici modern i simbòlic que respongui a les necessitats actuals, amb un Teatre de l'Ateneu saturat de representacions i que queda petit per determinats espectacles". A més, Marc Castells també aposta per "seguir impulsant els esdeveniments culturals que fan única a Igualada i per estudiar-ne de nous, que siguin sempre diferencials per la ciutat i atreguin públic d'altres indrets. I planteja, que de la mateixa manera que les entitats i esportistes han aconseguit el seu merescut reconeixement com ciutat europea de l'esport, les entitats culturals d'Igualada tinguin l'orgull de ser, en els propers anys Capital de la Cultura Catalana", entre d'altres propostes. Les propostes electorals de Junts per Igualada, la candidatura liderada per Marc Castells, es poden veure a la web http://www.marcaigualada.cat


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.