TORNAR

Junts per Igualada es registra com a partit polític

El batlle d’Igualada Marc Castells figura com a president

politica
Dimarts, 15 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El registre de Junts per Igualada com a força política es produeix en un moment en el qual dues forces, PDeCAT i Junts per Catalunya, es disputen el vot independentista de centre. Des de setembre, hi ha registrats 25 nous partits al Ministeri de l'Interior, dos d'ells a Igualada.

La seu de Junts per Igualada, a l'Avinguda BarcelonaJunts per Igualada, la força que governa a la capital de l'Anoia, s'ha registrat com a partit polític. Com a president hi figura l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, del PDeCAT. L'actual govern d'Igualada va acudir a les eleccions municipals de 2019 amb aquest nom i així es "formalitza" l'existència de la marca com a partit polític. L'Anoia és un dels territoris on la implantació del PDeCAT es manté amb més força. De fet, la candidata demòcrata serà la igualadina Àngels Chacón. Fa uns mesos, l'espai polític de Puigdemont i el del PDeCAT, una vegada havien partit peres, van pugnar jurídicament per la marca "JxCat". Finalment, serà la força liderada per Puigdemont qui tindrà el nom de Junts per Catalunya.

Junts per Catalunya, que es presenta el 14 de febrer amb una altra candidata amb accent anoienc, Laura Borràs -esposa de l'igualadí Xavier Botet-, també ha començat aquestes setmanes la seva implantació a la comarca. La qüestió terminològica no és exclusiva d'Igualada: el 2019, el PDeCAT de Figueres, es va presentar amb la marca Junts per Figueres i el seu candidat, Jordi Masquef, la va registrar aquest 5 de setembre. El moviment -confirmat a finals d'octubre- d'Igualada és en el mateix sentit.

Els darrers tres mesos, figuren 25 partits nous al registre del Ministeri de l'Interior. Sis d'aquests són a Catalunya: l'esmentat a Figueres, un a Lleida, un a Barcelona i un a Sitges. I dos a Igualada: el partit Junts per Igualada, vinculat a Marc Castells, i Pensionistes Proactius de Catalunya, també amb una coneguda figura política local: l'exregidor d'ERC Jaume Vizcarra. El va registrar el 19 de novembre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.