TORNAR
PUBLICITAT

Junts per Piera prepara una moció de censura amb el PSC i l'espai dels Comuns, per treure a ERC l'alcaldia

La segona ciutat més gran de la comarca pot canviar d’alcalde en breu, si es consuma la moció

politica
Dilluns, 23 novembre 2020. 08:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Josep Llopart serà alcalde de Piera de nou -ho va ser entre 2017 i 2018- si prospera la moció contra el seu propi soci de govern, ERC, amb el batlle Jordi Madrid. Esquerra i els neoconvergents han estat socis al govern des del 2011.

El grup municipal de Junts per Piera, afí al PDeCAT, anunciava aquest divendres en un comunicat que farà una moció de censura contra el batlle Jordi Madrid (ERC). ERC i Junts han partit peres i el nou batlle seria Josep Llopart, fins ara primer tinent d'alcalde. La moció de censura comptarà amb el suport de PSC i Ara és Demà, força vinculada als Comuns. Segons Junts, l'acord "neix amb una clara mirada municipalista i d'una voluntat molt àmplia per sumar i donar resposta a una situació de bloqueig que ha provocat ineficiència, ineficàcia i desorganització en el si de l'administració, posant en perill el projecte per teixir una Piera que miri al futur i al servei de les persones".

Aquesta aliança en el segon ajuntament de la comarca per població arriba després que el batlle Jordi Madrid fos denunciat a Antifrau i a la Fiscalia per part de la secretària. Amb tot, Josep Llopart, de Junts, ha estat el seu primer tinent de batlle des de 2015. Els impulsors de la moció apunten que "sense aquesta sintonia necessària, els projectes queden encallats i amb el pas del temps, si s'enquista, arriba a la ciutadania amb la percepció que l'administració no és útil. Discrepàncies, falta de lideratge i manca de confiança, han sigut el fil conductor del que portem de legislatura, i això ens ha portat a una acció de govern nul·la". Afegeixen que "aquesta situació de bloqueig que viu l'Ajuntament de Piera només té una sortida segons el nostre punt de vista: la recerca d'un govern alternatiu, amb lideratges forts i energies renovades que permetin reprendre el rumb d'un mandat que encara té molt camí per recórrer i molta feina a fer, tota la feina a fer".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.