TORNAR

El jutge tomba la denúncia de Llanos de Luna, però obliga l'Ajuntament d'Igualada a pagar la meitat de les costes del procés

L'Agrupació de Municipis per la Independència es farà càrrec de les despeses

politica
Dijous, 26 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El jutge no admetrà el recurs de la delegada del govern espanyol Llanos de Luna contra la moció a favor del dret a decidir aprovada per l'Ajuntament d'Igualada. Malgrat aquest fet, el consistori està obligat a pagar la meitat de les costes del procés judicial. La despesa l'assumirà l'Agrupació de Municipis per la Independència. L'alcalde Marc Castells creu que "és molt greu que s'estiguin utilitzant recursos públics per coartar la llibertat dels ajuntaments".

Votació de la moció de declaració d’independència de Catalunya

El jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha desestimat la denúncia que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va presentar contra l'Ajuntament d'Igualada per aprovar una moció a favor del dret a decidir.

El 25 de setembre de 2012 l'equip de govern de l'Ajuntament d'Igualada (CiU i ERC) va presentar una moció a favor del dret a decidir que va ser aprovada amb el suport de 17 regidors de la majoria de grups municipals (CiU, ERC i PSC), l'abstenció d'ICV i el vot contrari dels dos regidors del PP i l'únic regidor de PxC. El document manifestava que ‘Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica’ i instava el Parlament a iniciar el procés que dugui a la plena realització de Catalunya com a país. En la mateixa sessió també es va aprovar per 18 vots a favor (CiU, ERC, PSC i ICV) una moció presentada pels socialistes que demanava ‘convocar un referèndum a la ciutadania de Catalunya per decidir el seu futur Nacional’.

El 21 de gener de 2013, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna va interposar una denúncia contra el consistori per l'aprovació d'aquesta moció amb la intenció d'impugnar-la. Ara el jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha declarat la inadmissibilitat del recurs.

Castells titlla Llanos de Luna d'irresponsable

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha celebrat la decisió judicial i ha titllat l'actuació de Llanos de Luna de "greu irresponsabilitat" i de "malbaratament de recursos públics". Per al batlle, "és molt greu que s'utilitzin recursos públics per coartar la llibertat d'expressió" i més "en un moment de crisi econòmica en què s'estan ofegant les finances del Govern".

A més, Castells ha anunciat que les costes del procés s'hauran de pagar a mitges entre la delegació del govern i l'Ajuntament d'Igualada -encara que en aquest cas se'n farà càrrec l'Associació Catalana de Municipis-. "Són uns diners que anirien bé per a altres coses molt més necessàries", ha afirmat el batlle.

L'alcalde recorda que l'Estat deu un milió d'euros a Igualada

"El govern de l'Estat és morós amb l'Ajuntament d'Igualada i amb la ciutadania, ja que encara ens deuen un milió d'euros pel Consorci SocioSanitari", ha recalcat Castells. "A nosaltres ens fan complir, i estem indignats i farts que ens obliguin a fer les coses bé i després ells no compleixin amb la seva part", ha emfasitzat l'alcalde. Per tot plegat, "si a final d'any no ens paguen el que ens deuen, des de l'Ajuntament presentarem una denúncia contra l'Estat".


5 Comentaris

j

juan

igda

27 de juny 2014.19:55h

Respondre

LA VANGUARDIA, EL PERIDICO, fa 1 hora;
La jueza investiga si la Federació de Municipis de Cataluña ,pagó falsas dietas.

Sort tindrem que el Ajuntament de Igualada, juga a la Champions... Llegir més League.
Menys Mal.

L

La Choni

igda

27 de juny 2014.18:11h

Respondre

Encuentro a faltar la defensa a ultranza, de La Filomena, la GUARDIA KAMIKAZE, del Sr Castells, defendiendo, la gestion del consitorio del humo.
Esperemos, que el aumento del IBI, no sirva, para... Llegir més pagar, los costes del proceso, de esta casta de politicos, que menos buscar el bienestar de sus ciudadanos, son capaces de todo, mientras juegan a estadistas.
Por cierto Sra Filemona, usted, no tendra como 1er apellido, Castells o quizas Chacon.

M

Montse

Igualada

27 de juny 2014.00:08h

Respondre

Ostres Juanito, sense afany de molestar eh?, però quan llegeixo aquest nom em ve al cap aquell gag del Polònia en que la reina Sofia crida al seu marit. Perdona però es que no hi puc fer més

R

Raphanus brassica

Igualada

26 de juny 2014.18:21h

Respondre

M’agradaria que els el PP expliquessin si això és preocupar-se per allò que importa a la gent i patatim patatam... Al final es queda amb res i uns eurets més cap a justícia. Pèrdua de temps i... Llegir més posar vinagre a les vides de les persones.

j

juanito

igda

26 de juny 2014.15:50h

Respondre

Al mon al reves, el inepta del Alcalde , parlant de ”malbaratament de recursos públics”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.