TORNAR

JxCat farà primàries a Igualada i Piera per triar els alcaldables i no preveu pactes amb el PDeCAT

politica
Dilluns, 9 agost 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La formació vinculada al president Carles Puigdemont i dirigida per Jordi Sànchez i Elsa Artadi posa més distància amb el PDeCAT, que té encara molta força a l'Anoia. Fins al moment, només dos grups municipals de l'espai neoconvergent han fet explícit el pas a JxCat.

JxCat a l'Anoia ha reblat les declaracions d'Elsa Artadi fa unes setmanes i ha manifestat a AnoiaDiari que "estem treballant per fer llistes a tots els municipis de la comarca, independentment de quin partit tinguin les alcaldies" i que no preveu cap pacte amb el PDeCAT de cara a les municipals. Afirmen que "com a partit nou, convidem a qualsevol persona a qui li ressonin els nostres valors que s'afiliï i ens ajudi en aquest objectiu". Afegeixen que "a Igualada i a Piera també estem treballant per fer una llista" i que "es faran primàries per triar el cap de llista, i aprovar els membres de la llista. Des d'aquí convidem a qualsevol persona que vulgui representar a Junts al seu municipi per presentar-s'hi".

Piera i Igualada seran els únics municipis on es faran primàries -son els únics que tenen assemblees locals-, mentre que la fórmula a altres municipis serà "que l'executiva comarcal, encapçalada per la coordinació i política municipal, i juntament amb els afiliats de cada municipi, estan treballant a trobar aquests caps de llista; i en aquest cas, tot i que no està previst en els reglaments, es posarà en consideració dels afiliats del municipi perquè puguin decidir i votar si hi estan d'acord".

La direcció comarcal es mostra oberta "a acollir regidors del PDeCAT". Apunten que "fins ara, els únics regidors que han fet el pas públicament són els de Calaf, i els de Vallbona d'Anoia. Nosaltres, estem oberts a parlar amb tothom i, per tant, també amb qualsevol dels alcaldes o regidors del PDeCAT que vulguin unir-se al nostre projecte". A Igualada i Piera, els batlles han registrat les marques amb les quals es van presentar el 2019, Junts per Igualada i Junts per Piera. A l'Anoia, la direcció de JxCat aclareix que "la marca amb què, de moment, ens presentarem a les municipals serà Junts per Catalunya: l'executiva nacional és qui està vetllant perquè cap altre partit pugui fer servir aquesta marca". Afegeixen que "encara no podem donar resposta a si es podrà o no utilitzar aquestes nomenclatures ("Junts") per altres partits que no sigui Junts per Catalunya. El que està clar és que això només portarà a confusions per als electors".

El PDeCAT no vol afluixar

Mentrestant, el PDeCAT ha ressaltat les darreres setmanes que no tira la tovallola. La igualadina Àngels Chacón, candidata al Parlament per aquest partit i líder de la formació des d'aquest juny, afirmava fa uns dies que "no estem tancats a pactar amb Junts" però nega cap operació de fusió o d'absorció. Per la seva part, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, també candidat del PDeCAT el 14-F, eludia parlar de la pugna entre els dos partits: "el meu objectiu és el benestar d'Igualada".


1 Comentaris

M

Martí

10 d'agost 2021.11:00h

Respondre

Endavant! Ja va sent hora que li prenguem la cadira al Castells. Ha volgut ser més que ningú, doncs goita! perdedor

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.