TORNAR

La Llacuna aprova el pressupost i una línia d'ajuts al comerç local davant els efectes de la COVID-19

politica
Diumenge, 21 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern tancava fa uns dies l'aprovació del seu pressupost pel 2020. Uns comptes marcats per l'esforç en prendre mesures d'ajut social per la situació derivada de la COVID-19, pensats per als veïns i al teixit comercial, amb la intenció de reactivar l'economia local.

En el darrer ple, l'Ajuntament de la Llacuna aprovava per unanimitat el pressupost general del municipi per al 2020, d'1.271.336,28 euros. Uns comptes pels quals es preveu ingressar més de 669.000 euros en impostos directes; 249.100 en taxes, preus públics i altres ingressos, i 329.500 en subvencions i transferències corrents. Pel que fa a les despeses, el capítol 2, béns corrents i serveis, suposarà 665.545 euros, les despeses de personal més de 315.000 euros, i les subvencions i transferències corrents fins a 130.327,78 euros.

El consistori també tira endavant una convocatòria d'ajuts per pal·liar la situació econòmica negativa per la qual passen famílies i comerços del municipi arran del confinament provocat per la COVID-19. L'objectiu del consistori és reactivar l'economia local amb aquest suport extraordinari de caràcter urgent, principalment a famílies amb infants a càrrec i a les persones que hagin perdut la feina des que va començar el confinament i que acreditin que no tenen ingressos, patrimoni o recursos suficients per fer front a les despeses de lloguer, alimentació, subministraments, ensenyament, transport o altres serveis bàsics.

Per cursar la sol·licitud, cal ser major de divuit anys o ser persona emancipada legalment i viure i estar empadronat a la Llacuna. Hauran d'emplenar una instància genèrica de forma telemàtica a través del web municipal, LaLlacuna.cat. Es poden presentar durant un termini inicial de dos mesos a partir de la data de publicació de les bases, al mes de maig.
A la petició hauran d'especificar, entre d'altres, la despesa per a la qual es demana l'ajut, i en el cas que sigui per al lloguer caldrà fer constar els mesos (dos com a màxim) per als quals se sol·licita; per a aquest concepte es podrà optar a un màxim de 600 euros. I si l'ajut és per al pagament de subministraments, caldrà adjuntar les factures pendents, podent arribar als 400 euros.

També el consistori l'Ajuntament de la Llacuna ha aprovat la creació d'un fons destinat a ajudar els comerços, serveis, bars, restaurants, cases rurals i la resta del teixit comercial local que hagi hagut de tancar arran de la crisi de la COVID-19. Els beneficiaris d'aquests negocis, que tinguin vigent la llicència d'activitats i no siguin deutors tributaris, poden optar a un ajut màxim de 1000 euros. Les despeses subvencionables seran les fixes pròpies del negoci, com factures d'aigua, electricitat, lloguer o taxes, durant el període de confinament, amb un màxim de 3 mesos. La tramitació de la subvenció es farà mitjançant sol·licitud i memòria, que haurà de presentar per mitjans telemàtics. L'Ajuntament, prèvia comprovació del compliment dels requisits, acordarà la concessió de la subvenció. Els beneficiaris disposaran de trenta dies per aportar la documentació justificativa de l'import sol·licitat un cop puguin reobrir l'activitat. Es poden presentar sol·licituds fins al 30 de juny.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.