TORNAR

La Llacuna i Carme tindran consulta per la independència el 28 de febrer

Igualada, Jorba i l'Espelt la celebraran a l'abril

politica
Dimecres, 3 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diversos municipis anoiencs s’estan movent per organitzar consultes per la independència. D’aquests, Carme i la Llacuna seran els qui primer la viuran, ja que és previst que tinguin referèndum el proper 28 de febrer. Mentrestant, IGDecidim i Jorba Decideix també treballen en aquest sentit, però en el seu cas de cara al mes d’abril. Cal recordar que els Prats de Rei i els Hostalets de Pierola ja van celebrar-la el passat mes de desembre, amb bons resultats de participació.

Carme Decideix

La Llacuna Decideix

A la Llacuna, amb Oriol Junqueras

Aquest dissabte l’entitat La Llacuna Decideix!, comissió impulsora de la consulta popular sobre la independència de Catalunya al municipi va celebrar la seva assemblea de presentació que va aplegar més d’una setantena de llacunencs i llacunenques. Amb la presència de membres de les entitats de la vila, que al seu dia varen mostrar el seu suport en la confecció de La Llacuna Decideix!, els promotors de la consulta narraren als assistents els trets d’identitat de l’associació, en què consisteix la consulta, la tasca desenvolupada per les comissions de treball de la plataforma i el protocol organitzatiu i electoral que regirà tot el procés. Alhora, posant èmfasi en què el desig de la plataforma no és altre que la ciutadania participi i col•labori en la consulta, s’animà i es demanà que tothom vagi a votar el dia 28 de febrer.

Acabada l’exposició es cedí el torn a l’historiador Oriol Junqueras. Mitjançant el seu discurs amè i didàctic, va fer una valoració històrica del dret a decidir dels pobles a l’Europa contemporània i, assenyalant aquests processos com una font vital de democràcia que enriqueix la societat, animà a tots els assistents a participar en la consulta popular que se celebrarà el proper dia 28 de febrer al municipi llacunenc. Per finalitzar l’acte, s’obrí a tots els assistents l’opció de formar part de la la plataforma i s’oferiren xapes de La Llacuna Decideix! a canvi d’una col•laboració voluntària per sufragar les despeses sorgides en l’organització del procés.

Inici de campanya a Carme

Carme també treballa per tirar endavant la consulta sobre la independència de Catalunya que, de la mateixa manera que a la Llacuna, en aquest municipi està convocada per al dia 28 de febrer. Aquest cap de setmana comença la campanya, que fomenta la participació de la ciutadania, i ho fa amb la venda de bons d’ajut per col•laborar amb les despeses necessàries per tirar endavant el procés, l’enganxada de cartells i la penjada de pancartes.

Carme Decideix s’ha proposat ser present als actes culturals, esportius i festius que se celebraran a Carme durant tot el mes de febrer, i ho farà per informar, vendre bons d’ajut i demanar la col•laboració econòmica amb una guardiola. També està previst que, durant tot el mes, els carmetans que saben que el 28 de febrer no els serà possible votar, tinguin la possibilitat d’emetre el seu vot anticipadament.

L’acte central que s’ha organitzat per informar la ciutadania i exposar diferents opinions és una taula rodona amb diferents ponents i en la qual tots els presents podran prendre la paraula si ho desitgen. La data d’aquest acte encara està per determinar. També està prevista una botifarrada popular, el mateix 28 de febrer. Carme Decideix és una iniciativa particular formada per una trentena de membres, persones d’edats i d’ideologies molt diferents. Qui vulgui més informació, pot escriure un missatge de correu electrònic a mg@ortocat.com.

Junqueras, també a Carme

Una seixantena d’amics, simpatitzants i militants d’ERC del municipi carmetà i d’arreu de la comarca assistiren a l’acte que feu petit El Racó de Carme. La trobada organitzada per la secció local d’ERC a Carme, constà d’un distès i animat esmorzar que serví com a prolegomen de l’esperat discurs del diputat d’ERC al Parlament Europeu, Oriol Junqueras.

En la seva intervenció, Oriol Junqueras va explicar la feina que està desenvolupant Esquerra des de Brussel.les i repassà els temes d’actualitat que envolten la política catalana. Alhora, ressaltant el salt qualitatiu i quantitatiu que està vivint l’independentisme en els darrers temps, va argumentar que ‘Catalunya està en el millor context polític possible per tal d’aconseguir el seu objectiu, la creació d’un estat propi’.

Junqueras, endinsant-se en el seu vessant d’historiador també realitzà un breu repàs dels moments més àlgids de la història política de Catalunya i, ressaltant el caràcter i el valor dels catalans, exemplificà ‘Catalunya com un país creat a través de la persistència i del treball de milers de ciutadans a qui no podem defraudar’. En concloure l’acte, Junqueras va recordar amb vehemència que ‘la independència és cosa de tots”, i va animar als assistents a “no defallir i continuar lluitant per la llibertat del nostre poble’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.