TORNAR

La llista completa de Poble Actiu per Igualada es presenta aquest dissabte

La candidatura referma que no es cobrarà en cap cas més de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional

politica
Dijous, 21 març 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En ple compte enrere per a les eleccions municipals, Poble Actiu, la candidatura que compta amb el suport de la CUP a Igualada, presentarà els 21 membres de la seva llista. Serà en una trobada al local del Barri de Xauxa, a les 7 de la tarda.

Les vuit persones que aniran als primers llocs, el desembreAmb el nom d''Arrenquem' tindrà lloc l'acte en el que Poble Actiu donarà a conèixer la seva llista electoral. La trobada, que tindrà lloc a les 7 del vespre al local del Barri de Xauxa (Carrer de Sant Ignasi, 59-55), servirà com a tret de sortida a la pre-campanya i per donar a conèixer les 21 persones que conformaran la llista amb que concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig. La llista es presentarà de les posicions 1 a la 21. La formació municipalista, que compta amb el suport de la CUP,  assegura que la llista "reflecteix la diversitat de la ciutat posant l'accent en persones que són actives en els seus barris, compromeses amb associacions, clubs i activismes que fan possible que Igualada compti amb un teixit social tan viu com el que té".

Reivindiquen que "la llista per a les eleccions del proper maig mantindrà l'essència i el compromís social del 2015, amb la CUP, però ampliant a moltes noves persones provinents de sectors als que potser aleshores no vam acabar d'arribar", i valoren el fet com "una prova que la feina feta els darrers 4 anys ha donat els seus fruits: s'han assentat unes bases més sòlides, tenim un projecte ambiciós pels propers quatre anys, i creiem que és garantia d'ampliar els suports rebuts el 2015".

Limitació de sous 

A més d'aprovar la llista que es presentarà dissabte, en la darrera assemblea es va validar també el Codi Ètic que regeix l'activitat política dels membres de la candidatura, càrrecs electes inclosos. Es tracta d'un document que recull "el compromís de totes les persones que participem de Poble Actiu de fer política des d'unes profundes conviccions ètiques, al servei de la ciutadania, i no com a ambició o lucre personal" afirmen. En aquest sentit prenen forma les limitacions de sou per a electes i càrrecs de lliure elecció (que no poden ser superiors a 2,5 vegades el SMI), la limitació de dos mandats per als regidors, o la negativa a finançar-se a través d'entitats bancàries o d'acceptar regals o cap altre tracte de privilegi en raó del seu càrrec.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.