TORNAR

Un local per a joves i la remodelació del Parc del Mil·lenni, projectes guanyadors dels pressupostos participatius a la Torre de Claramunt

Els projectes han estat els més votats pels 418 veïns en el procés participatiu organitzat per l’Ajuntament de la Torre de Claramunt, amb un pressupost de 35.000 euros

politica
Dilluns, 31 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per tercer any, l'Ajuntament de la Torre de Claramunt ha impulsat un procés participatiu perquè els veïns del municipi puguin escollir, entre diverses opcions, dos projectes que es desenvoluparan aquest any. El govern de la Torre ha destinat una partida de 35.000 euros del pressupost del 2022 per executar els projectes guanyadors, que els veïns han decidit que siguin: el "local para juventud" i la "Segona fase de remodelació del Parc del Mil·lenni/Pati de l'Escola la Torre".

El procés participatiu ha finalitzat aquest mes de gener i va començar a principis d'octubre amb la recollida de propostes amb un pressupost de 35.000 euros per repartir entre dos projectes a escollir pel poble. Després de passar per una valoració tècnica, es va passar a la fase de votació, que han estat aquestes dues darreres setmanes del 10 de gener al 21.

La proposta "Local para la juventud" ha estat la més votada pels veïns de la Torre de Claramunt, amb 120 vots. El projecte consisteix en "Sala planta baixa del centre social Sant Joan Baptista. Local d'oci i estudi habilitat pels joves de la Torre de Claramunt. Disponibilitat de sofàs, futbolí, diana electrònica, billar, play, televisió, taules, cadires, armari i pissarra, tot el necessari per als nostres joves i nens".

Amb 95 vots ha quedat segona la proposta "Segona fase de remodelació del Parc del Mil·lenni/Pati de l'Escola la Torre", que contempla la transformació del pati en un espai inclusiu on tots els infants trobin el seu lloc i s'aprofitin les oportunitats educatives que ofereix l'espai. La proposta consisteix "a col·locar una estructura de fusta que disposa de caseta amb tobogan, rocòdrom, zona de refugi amb bancs per a infants de 3 a 12 anys. Al costat s'hi col·locarien 2 tipis per als més menuts amb taules de pícnic. A més, s'instal·larien altres elements al pati per fomentar la biodiversitat del parc a través de la col·locació de caixes niu per a ocells i hotels d'insectes".

La resta de vots van quedar repartits així: "Refugi pels gats abandonats" (92 vots), "Sostre de fusta de gran dimensió" (49 vots), "Parc Parktour" (24 vots), "Radars pedagògics per conscienciar que se sobrepassa la velocitat" (14 vots) i "Millorar el terra de la calçada de la carretera BV-2134" (11 vots).

Des de l'Ajuntament de la Torre de Claramunt expliquen que "des de bon començament, tot el procés ha estat vetllat per la comissió de seguiment, conformada per veïns i veïnes del municipi de diferents nuclis, que s'ha anat reunint amb el comitè tècnic i administratiu de l'Ajuntament per fer el seguiment i estar informats dels progressos de les fases del procés en cada moment" i afegeixen que "un cop escollits els projectes guanyadors, només cal ara executar-los perquè la ciutadania en pugui gaudir."

El regidor d'Hisenda i de Participació ciutadana, Andreu Siñol, assenyala que "és el tercer any que es realitzen aquests processos participatius i creiem que és una manera d'escoltar la veu del poble i de saber quins són els interessos de la ciutadania. Agraïm molt la participació dels veïns i veïnes que prenen el seu temps per fer propostes de millora i que prenem en valor encara que no siguin les guanyadores. La voluntat de l'equip de govern és fomentar i potenciar la participació ciutadana per tal que els ciutadans s'impliquin en les actuacions que es duen a terme al municipi i veient aquesta participació ens reafirmem en continuar oferint-los els anys vinents"


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.