TORNAR

El mapa del 14-F de segones forces indica la millora d'ERC a les zones amb vot socialista d'Igualada

La secció del Centre Cívic Nord, on la majoria independentista va ser més rotunda

politica
Diumenge, 21 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Mentre que Junts per Catalunya va arrasar a bona part dels districtes de la ciutat, malgrat l'abstenció, ERC es consolidava en punts de l'est d'Igualada. Són seccions electorals on la competència directa és amb els socialistes i la principal dualitat és entre aquests dos partits.

ERC és segona força als districtes on va guanyar Junts; el PSC ho és a tres districtes on va guanyar ERCL'independentisme va tornar a guanyar les eleccions a Igualada i l'Anoia. En el cas de la capital, Junts s'emportava 20 dels 26 districtes i ERC uns altres quatre. Només en dues seccions electorals, les pertanyents a Fàtima i al Centre de Dia Montserrat (que es va desplaçar al Casal Cívic) van dominar els vots socialistes. En 19 de les 26 seccions -gairebé els mateixos punts on JxCat guanyava- la primera i segona força eren independentistes. A Fàtima és l'únic districte on la primera i la segona força eren unionistes (PSC i Vox). Hi ha un sector d'Igualada on els dos blocs (independència i unió) estan més equilibrats, és a l'est. Esquerra és el partit independentista que més bons resultats treu als col·legis on històricament ha dominat el PSC. Tant a Fàtima com a Montserrat, treu més vots que totes les altres forces independentistes juntes.

Majoria independentista

Dels 16.107 vots a Igualada, 10.677 eren dels grans partits independentistes (Junts, ERC, PDeCAT i CUP). El bloc unionista, amb les opcions moderades (PSC) i les dretes (PP, C's i Vox) en sumava 4.452. Els Comuns van recollir 653 vots. A tots els col·legis i seccions on JxCat va guanyar, els vots independentistes eren aclaparadors. En una de les seccions del Centre Cívic Nord, les tres primeres forces eren JxCat, ERC i PDeCAT, i la CUP gairebé empatava amb el PSC en el quart lloc (66 per 70 vots).

A l'altre extrem hi ha Fàtima, on el PSC va obtenir una rotunda victòria, molt per sobre de Vox, que era segona força. L'independentisme treu mals resultats de nou: 302 vots unionistes per 59 de forces favorables a abandonar l'Estat. D'aquests 59, 30 són per a ERC i els altres de la suma JxCat, PDeCAT i CUP. El Centre de Dia Montserrat, on va guanyar el PSC, la segona força era ERC, amb 25 vots, un total que supera la suma dels altres tres partits del bloc independentista. L'abstenció en aquestes taules de la secció 5.6, però, era molt alta: 70,72%.

A les altres seccions de l'est d'Igualada és on s'observa més equilibri entre els dos blocs. A la secció del Casal Cívic Montserrat, els republicans sumaven 246 vots, pels 216 dels socialistes. A Cal Badia (on Som-hi va guanyar les municipals), la diferència era de tres vots: 45 per 42. En aquest punt, però, la suma de Junts i el PDeCAT (48) hauria donat a l'espai convergent el primer lloc. 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.