TORNAR
PUBLICITAT

Marc Castells defensa el pacte al Consell i retreu a ERC "haver fer tot el possible" perquè no fos alcalde

El govern d’Igualada no tindrà cap representant a l’ens comarcal

politica
Dijous, 4 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després del sonat divorci comarcal entre Junts i ERC -a propòsit del pacte entre els antics convergents i el PSC al Consell-, aquest dimecres parlava Marc Castells, batlle igualadí. Considera "ofensiu" que l'assenyalin a ell com a "mà negra", com deia Jordi Badia el dimarts, respecte al pacte del Consell.

Castells, aquest dimecresL'alcalde d'Igualada es renta les mans sobre el polèmic pacte al Consell Comarcal entre Junts, el seu partit, i PSC. Preguntat aquest dimecres sobre el sorprenent acord del seu partit amb els socialistes, Marc Castells aclaria que "en aquest cas hi ha intervingut la direcció comarcal el PDeCAT" i sobre l'exclusió d'ERC de l'ens recorda que "jo els vaig emplaçar que parlessin" amb el president comarcal del PDeCAT, Santi Broch. Ara bé, etziba que el fet que ERC el culpi a ell "és ofensiu" i que els republicans no han complert els pactes preestablerts. Esmenta el cas de la Pobla de Claramunt i també el de la pròpia Igualada. "Esquerra va fer tot el possible a Igualada perquè jo no fos batlle. Enric Conill (candidat d'ERC) va dir que ho seguiria intentant. Volien fer fora un alcalde independentista".

Afegeix que "haurien pactat amb els del 155 per fer-me fora". Per això, Castells es dirigeix als "militants d'ERC perquè facin una reflexió" i "que exerceixin autocrítica" per "com s'han fet les coses" perquè "l'acord amb el PSC és legítim tal com han fet les coses els seus dirigents". Dirigents amb els quals, matisa, "tinc una bona relació personal".

El batlle d'Igualada enumera alguns dels casos que han portat al desamor entre els dos grans partits sobiranistes. Mentre que branda els "intents" de desbancar-lo a ell a Igualada per part d'Enric Conill, posa sobre la taula que JxCat ha fet alcalde dels Hostalets el republicà Gerard Parcerisas "malgrat les pressions" i ha donat suport a Jordi Madrid com a batlle de Piera. Per últim, indica que a Pujalt "hem cedit l'alcaldia a ERC tot i que vam guanyar".


4 Comentaris

A

Antoni

Igualada

4 de juliol 2019.13:53h

Respondre

Aquests que critiquen als socialistes per aprovar el cartipàs i a més diuen que és a canvi del pacte al Consell Comarcal, m’agradaria que desmentissin un rumor que corre en algun cercle... Llegir més polític. Que per aprovar el cartipàs, o abstenir-se, tant ERC com CUP van plantejar la necessiat de tenir un càrrec de confiança de cada partit (i que els socialistes també en poguessin tenir un, és a dir, tres en total), a dedicació parcial. I a més fan córrer que el candidat per ocupar el de la CUP seria el quasi regidor. Tonteries, segur....

J

Joanet

Igd

4 de juliol 2019.10:30h

Respondre

Cap argument sobre polítiques. Aquest és el nivell de professionalitat i voluntat de servei al ciutadà. Tan poc podem esperar dels polítics?

J

Joan Giner ITV

Igualada

4 de juliol 2019.09:30h

Respondre

I quina llàstima que ho hagués aconseguit, potser així no hauríem de sentor declaracions tan petulants.

A

Amadeu

Igualada

4 de juliol 2019.09:23h

Respondre

haahahahahahahah!!!
(ni ERC li ha tret l’alcaldia, ni el regidor de la Pobla és d’ERC ja que fou expulsat...),,, en fi...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.