TORNAR

Marc Castells: “el desplegament de Territori i Salut a Igualada és molt positiu pel futur de la nostra ciutat que a banda d’industrial i comercial també ha de ser de serveis”

El batlle d’Igualada mostra la satisfacció davant l’anunci fet per la Generalitat que Igualada acollirà la seu territorial del Penedès del departament de Territori i Polítiques Digitals des d’aquest setembre i, partir de l’any vinent, també la seu de Salu

politica
Dimarts, 5 abril 2022. 09:04. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró Ferrer, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, van anunciar el desplegament dels serveis territorials del Penedès, que abastarà vuit departaments i es desenvoluparà en dues fases, la primera en els pròxims mesos i la segona, entre aquest any i el 2023, i es farà entre les quatre capitals de comarca el Vendrell, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. En aquesta primera fase Igualada collirà les seus del departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori i, a la segona, el de Salut. Els departaments s’ubicaran a l’edifici d’Ignova.

El batlle d’Igualada ha manifestat la seva satisfacció davant aquest anunci, “reclamat des de 2009, per a nosaltres sempre ha estat un projecte de ciutat necessari per reafirmar la capitalitat d’Igualada i aproximar el govern a la nostra comarca”.

El desplegament dels serveis territorials del Govern al Penedès es farà en dues fases. La primera es farà durant els pròxims mesos i la distribució de les seus es farà de la següent manera: Vilafranca del Penedès acollirà el departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Vilanova i la Geltrú, el d'Educació; el Vendrell, el de drets Socials, i Igualada, el de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, que tindrà com a seu l'edifici Ignova.

Marc  Castells ha remarcat la importància d’aquest departament, ja que “el futur de l’urbanisme de la vegueria del Penedès es decidirà des de la seu d’Igualada”.

En una segona fase, prevista per a finals del 2022 i el 2023, Vilafranca del Penedès albergarà la seu de Cultura; el departament d'Economia anirà a Vilanova i la Geltrú; el Vendrell albergarà el d'Empresa i Treball i la capital de l'Anoia serà la seu del departament de Salut.

Castells ha remarcat que aquest desplegament, que facilitarà l’accés dels ciutadans als diversos departaments de la Generalitat, és “molt important i molt positiu pel nostre territori i pel futur de la nostra ciutat que a banda d’industrial i comercial també ha de ser de serveis”.


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

7 d'abril 2022.07:53h

Respondre

La VEGUERIA, una Administració més (amb els seus representats i càrrecs polítics i de confiança, funcionaris, seus, despeses de tots tipus, etc. etc) i van:

1. ESTATAL
2. NACIONAL
3.... Llegir més PROVINCIAL
4. VEGUERIA (PENEDÉS)
5. COMARCAL (ANOIA)
6. MANCOMUNITAT (CONCA D’ODENA)
7. MUNICIPAL

... i “la casa sense escombrar” en molts aspectes de l’activitat econòmica i social del dia a dia (un PLA DIRECTOR URBANISTIC – PDUAECO - en els llims; una RONDA SUD a mitges, un EIX TRANSVERSAL Manresa – Igualada – Vilafranca, en cua, a pas de tortuga; Un CARRILET Igualada-Barcelona a 36 km/hora; una INFLACIÓ, com no feia dècades; una TASA DE DESOCUPACIÓ pels núvols; uns BANCS D’ALIMENTS molt concorreguts ...

Per a més informació (i comentaris)

https://anoiadiari.cat/politica/govern-desplega-serveis-territorials-penedes/

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.