TORNAR

Marc Castells es postula per ser als primers llocs de la llista del PDeCAT al Parlament

El batlle d’Igualada compaginaria l’alcaldia amb la presència al Parlament

politica
Dilluns, 14 desembre 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest migdia, Marc Castells, batlle d'Igualada, anunciava que serà a la llista del PDeCAT a les eleccions del 14 de febrer. Una llista que ja encapçala una igualadina, Àngels Chacón, fins fa mesos Consellera d'Empresa.

El PDeCAT aposta per la via igualadina al Parlament. A més d'Àngels Chacón, número u, Marc Castells estarà en els primers llocs de la llista. Aquest dilluns, el batlle d'Igualada anunciava que concorre a les primàries del partit i que ho fa per desig exprés d'Àngels Chacón, "per ser en una posició destacada". L'igualadí, membre de l'executiva nacional del partit, es presenta "per servir a l'Anoia, el Penedès i Catalunya".

El 17 de desembre es decidiran aquestes primàries. Castells explica que "són moments complexos i el 2020 és un dels anys més difícils que ha viscut el nostre país. He decidit fer aquest pas perquè el Penedès no ha estat prou escoltat aquesta legislatura". S'ofereix a "portar una mirada local al Parlament" on no hi ha gaire presència d'alcaldes "i sí de twittaires". 

Castells reivindica "l'opció centrada" que suposa el PDeCAT i específicament en clau territorial: "no s'han desplegat les delegacions del Govern al Penedès, durant aquest mandat". Es compromet a fer escoltar "aquesta veu al Parlament" i que, si arribés el cas, compaginarà l'alcaldia d'Igualada amb l'acta de diputat: "no són coses incompatibles i sempre he dit que el primer és Igualada, després el país i després el partit".

El Penedès als pressupostos

Acompanyat de Jaume Cassanyes, Castells es congratulava en aquesta compareixença del paper del PDeCAT al Congrés, on "sense ser decisiu hem aconseguit més coses que ERC, PSC o Comuns" per a la comarca, en referència als 200.000 euros que aniran a parar al 4D Health dels pressupostos generals de l'Estat. Remarca que "som hereus del 9-N i l'1-O, però hem de ser pragmàtics".

 


1 Comentaris

j

josepm

igd

15 de desembre 2020.14:21h

Respondre

Quina llàstima. Ja que per la feina feta és probable que en Marc tingui un bon nombre de vots a l’Anoia, vots que serviran de poc o de res, degut a que PDCAT va per lliure, sense capacitat... Llegir més d’assolir acords amb JUNTS.
Quina llàstima, on caldria unitat tenim dispersió. N’han sortit 3 partits! (els de la Chacon, els de la Pascal i els d’en Puigdemont). I si analitzes de fons el seu pensament polític, les distàncies són prou curtes. Fixeu-vos que els hi cal ”forçar el guió” per marcar diferències.
Una diferència però si denotem. PDCAT tendeix a ERC i PSC en el sentit de professionalitzar als polítics, que no renoven mai. I quan es professionalitza la política, i aquesta és torna un còmode modus vivendi, podem oblidar-nos de revolucions i canvis. Sols podem esperar continuisme i subordinació, sense desitjar-ho de cor, els professionals de la política eternitzaran la colònia per no perdre la feina i privilegis.
I amb això es mata la il·lusió de la gent i es condemna al país a la vulgaritat, correlacionant amb la llarga decadència dels castellans. Fins...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.