TORNAR

Marc Castells es presentarà a la reelecció amb la marca Junts per Igualada

El batlle igualadí se sent ”fort i il·lusionat” per revalidar, per quarta vegada consecutiva, la batllia d’Igualada i obre la porta a ”espais polítics que vulguin sumar-se a un projecte guanyador”

politica
Dimecres, 11 gener 2023. 13:04. Toni Cortès Minguet.

Marc Castells ha anunciat aquest dimecres que es presentarà a la reelecció a l'alcaldia d'Igualada a les pròximes eleccions municipals de maig sota les sigles de Junts per Igualada, la formació amb què es va presentar i guanyar els darrers comicis municipals el 2019 i de la qual n'és president. Marc Castells ha assenyalat que ho fa "amb la mateixa il·lusió del primer dia, amb grans projectes de futur i amb la convicció que el govern d'Igualada ara està en molt bones mans".

El batlle igualadí ha insistit en el fet que "ara només milito a Junts per Igualada i em presentaré per Junts per Igualada" tot i que ha obert les portes "a altres espais polítics que tinguin la voluntat de sumar-se a un projecte guanyador". Castells ha fet aquest anunci en el marc d'una trobada amb els mitjans de comunicació, amb els quals ha repassat diversos projectes que s'estan executant, com l'ampliació del Parc Central, i altres projectes de futur. Castells se suma als candidats que ja han sortit a la llum en aquesta cursa per a la batllia igualadina, com Alba Vergés, per a ERC o Pau Ortínez per a Poble Actiu, una carrera que el batlle vol revalidar per quarta vegada consecutiva. "A diferència dels altres, nosaltres podem exhibir tot el que hem fet", ha reivindicat Marc Castells.

Sobre la possibilitat que Marc Castells estableixi alguna aliança amb Junts per Catalunya –aquest dissabte 14 de gener Castells obrirà el Congrés Nacional del partit de Carles Puigdemont, Laura Borràs i Jordi Turull que es farà al Teatre Municipal l'Ateneu– l'ara sí candidat ha assenyalat que "es presenta amb la voluntat de sumar diferents sensibilitats de persones a les quals només el demano una cosa: que estimin Igualada. En anteriors eleccions m'he presentat amb diferents formacions i a les llistes hi havia més gent independent que no pas dels partits dels quals jo militava. Això no canviarà." Castells ha explicat que "hi ha converses amb diferents espais polítics del país que volen sumar-se a un projecte guanyador com és el de Junts per Igualada. Estem en situació d'escoltar, arribar a acords per mirar de confluir d'alguna manera en una llista. Estem en la bona direcció."

Castells ha manifestat "haver viscut el procés de dissolució de l'espai que en diríem de l'antiga Convergència amb molta pena i desolació. Però ara és l'hora de mirar endavant. Ara només milito per Junts per Igualada. Sóc el president de Junts per Igualada i orgullós militant. Ara només tinc al cap militar per a Igualada. Això no és incompatible amb el fet que altres forces polítiques vulguin sumar en un projecte guanyador com el nostre, integrador, que fa anys que està transformant Igualada."

Marc Castells ha reconegut sentir-se "còmode" en l'espai Impulsem Penedès, formació creada l'any passat impulsada per un sector de l'òrbita postconvergent, que actualment està negociant aliances amb Junts per Catalunya. "Si s'arriba a un acord, l'estudiaria, però em satisfaria."

Castells ha remarcat sentir-se "optimista" davant el fet que hi ha "gent que té moltes ganes de participar en el nostre projecte". Castells també ha manifestat que "seria positiu que s'arribessin a acords des d'un àmbit nacional".

Marc Castells també ha reconegut "tenir molts bones amistats dins Junts per Catalunya" i sentir-se "molt còmode i representat pel que està fent en Xavier Trias a Barcelona, un model i referent. Jo sóc  de l'equip de Xavier Trias."

El batlle igualadí ha tret pit de la seva trajectòria al govern igualadí. "A Igualada, l'única persona que ha guanyat amb un quaranta per cent dels vots en tres eleccions consecutives, amb un equip de gent molt important, he sigut jo. Algú pot pensar que en un escenari on hi pot haver una gran atomització de vot a escala dels 947 municipis de Catalunya, la ciutat d'Igualada és prou important perquè mantingui aquesta essència que vàrem aconseguir el 2011 quan vam guanyar les primeres eleccions."

Sobre un dels seus rivals en aquesta cursa a les eleccions municipals, Castells ha assenyalat que "he guanyat al candidat Joan Torras, al cel sigui, he guanyat al candidat Josep Maria Palau, he guanyat al candidat Enric Conill, i espero, amb la confiança dels igualadins, guanyar a la candidata Alba Vergés. Sembla una tradició d'ERC a Igualada canviar de candidat cada quatre anys. De fet., ja m'han arribat rumors sobre qui serà el proper candidat després d'Alba Vergés. És bonic que les tradicions continuïn."


3 Comentaris

p

polako

Igualada

14 de gener 2023.13:36h

Respondre

Aquest Sr. Marc Castells, nomes vol notorietat porque vol continuar xupan de ser Alcalde.
Es el president de CSSI i maxim responsable, pero se l’hi enrrefot aixó perque enpobreix a la gent que... Llegir més treballa per el CSSI i mes concretament el SAD.
El seus responsables, que alguna cosa deu tenir que dir el Sr. President/Alcalde, fan contractes precaris als seus treballadors i empobreixan als treballadors
Aquest Sr. se l’hi enrrefot si els treballadors del SAD passan gana o no poden arribar a final de mes, i a mes si son emigrants d’altres païssos millor.
L’hi hauria de caure la cara de vergonya i a sobre es torna a presentar d’Alcalde. Quina vergonya.
A on estan els drets dels treballadors del CSSI i concretament del SAD?
En parlará d’aixo a la seva campanya? No ho crec.
Vergonyos tot

G

Gamon

14 de gener 2023.13:07h

Respondre

Per mi molt be que et presentis,Marc,!!!!! sols trobo que et sobre lo de Juns.
Jums una colla de iluinats, que sols buscan un sou......
Si vas per JUNTS, sentinlo molt, no contis amb el meu... Llegir més vot......i fare lo imposble l per que el meus allegats, tampoc
De totes formes:
Tranquil , tota la quincalla, , igual et vota... ( Incluit el vividor del Castella, abonat cada dia a les 7 portes, pagan els pobres trabadallors.. )
VERGONYA CASTELLS!!!!!

E

Eduard Ruiz

Igualada

12 de gener 2023.09:51h

Respondre

Pel que es veu, Andreu Buenafuente, es va quedar curt en el monòlog que va emetre el passat dia 26 de S. Esteve (que no el 28 dels Sants Innocents) repassant els esdeveniments del 2022 des... Llegir més del teatre de la Llotja de Lleida, tractant entre altres temes el fraccionament del “espai de l’antiga Convergència”

Veure el vídeo, https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/curraras/video/6194224/, al voltant del minut 20.

Conclou, llavors, com una de les últimes fraccions la de “un senyor de Vallfogona”.

Pel que sembla, el fraccionament continua, i si ha Catalunya hi ha més de 900 municipis (sense comptar pedanies i barris), l’Andreu es va quedar realment curt i tindrà tema per nous monòlegs.

Una combinació de sàtira política, costumisme i humor autobiogràfic que té molta gràcia, però que pensant-lo fredament alguns dels episodis tractats fan molta tristor.

Per un altre banda, l’espai “Impulsem Penedès”, formació creada l’any passat impulsada per un sector de l’òrbita postconvergent, i del qual Marc Castells ha reconegut sentir-se ”còmode”, un altre gran tema al qual l’Andreu podría treure suc

Com va dir, Daniel Innerarity, filòsof i assagista basc – Bilbo1959, “el nostre gran problema és el populisme que impedeix construir l’interès general amb totes les exigències d’equilibri i responsabilitat”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.