TORNAR

Marc Castells proposa crear un nou centre de dia, amb 50 places, al nord d'Igualada

La candidatura del batlle promet seguir ampliant la Residència Pare Vilaseca

politica
Dijous, 2 maig 2019. 08:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Primera proposta de l'actual alcalde en clau electoral a Igualada. Marc Castells va comparèixer amb els quatre primers de la seva candidatura per donar a conèixer la seva agenda en matèria social.

L'actual alcalde i candidat de Junts x Igualada a les eleccions municipals del 26 de maig, Marc Castells, va presentar dimarts les seves propostes pel que fa als equipaments públics i les polítiques municipals al servei de les persones que plantegen pels propers quatre anys. Acompanyat dels integrants del seu equip Carme Riera, Fermí Capdevila i Marisa Vila, van parlar de crear un nou centre de dia al nord de la ciutat -en principi amb 50 places-, culminar l'ampliació de la Residència Pare Vilaseca i incrementaran l'oferta de pisos de lloguer assequible.

Marc Castells, acompanyat dels membres de la seva candidaturaCastells parla "d'ampliar l'oferta de recursos públics al servei de les persones grans". En aquest sentit, de la creació d'un nou centre de dia gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada a la zona nord de la ciutat, "responent a una demanda cada cop més gran". El projecte implicarà una inversió d'aproximadament 1 milió d'euros i es farà en un terreny municipal que es troba situat entre l'Avinguda dels Països Catalans, l'Avinguda de la Generalitat, el carrer del Parlament de Catalunya i el carrer del President Pau Claris. El centre de dia, seguint els paràmetres que ja es van fer servir quan es va fer el Centre de Dia Montserrat, tindria jardins i espais a l'aire lliure, sales polivalents i servei de cuina i menjador. Arrencaria amb unes 50 places i en podria arribar a oferir fins a 80.

El candidat afegia que en el mandat que ara s'acaba "hem iniciat un projecte ambiciós i molt necessari per ampliar i millorar la Residència Pare Vilaseca" i que "som la garantia que aquest compromís amb els serveis assistencials públics es mantingui intacte i que projectes com aquest es facin realitat". L'ampliació de la residència suposa una inversió de més de dos milions i mig d'euros i suposa la millora dels espais i serveis ja existents i l'ampliació del nombre de places a ofertar. Accions com aquestes "són possibles perquè aconseguim recursos d'altres institucions i perquè hem estat capaços, amb responsabilitat i molt d'esforç, de reduir els més de 13 milios d'euros de deute que vam heretar en aquest Consorci fins els 8 milions d'euros que té avui, assegurant així el seu present i el seu futur". Un altre projecte actualment en marxa i que Junts x Igualada vol enllestir i fer plenament operatiu al proper mandat és el Centre Cívic Nord, un equipament que suposa una inversió de 3 milions d'€ i que oferirà uns serveis molt necessaris en aquest sector de la ciutat.

Junts x Igualada situen "com a eix prioritari, el ferm compromís amb la millora de l'oferta d'habitatge públic a disposició de les persones i les famílies que més ho necessiten". En aquest punt destaquen "l'aliança assolida amb la Generalitat, que permetrà crear 30 nous pisos de lloguer assequible al carrer de Joan Serra i Constansó" i la voluntat de buscar nous terrenys que puguin ser cedits a l'Incasòl per a l'impuls de noves promocions semblants. Precisament les famílies que més suport necessiten, així com les entitats que els fan costat, també tenen el compromís de Junts x Igualada de millorar i ampliar de forma imminent el Banc de Queviures, en un nou local al carrer de Sant Carles, ha recordat Castells.

En aquest mateix camp de l'acció municipal, centrat en els àmbits social i de salut, Capdevila, Riera i Vila també van anunciar el desplegament de noves polítiques per estimular els hàbits saludables i l'envelliment actiu, la potenciació de l'atenció al domicili per a facilitar la màxima autonomia de les persones i l'atenció a les famílies en risc d'exclusió com a màxima prioritat. També parlen de la culminació del procés per a acreditar l'Hospital d'Igualada com a "hospital universitari", el desenvolupament de noves accions en el marc de la salut mental, la potenciació de l'oficina d'informació al consumidor i de les accions per prevenir les drogaddiccions i l'establiment de noves aliances amb el tercer sector i la implementació del nou Pla de Salut d'Igualada.

 


1 Comentaris

J

Jaume

Igualada

7 de maig 2019.14:00h

Respondre

És molt bona idea, però no em sembla gens acertada la localització del Centre de dia. Aquest és un espai verd molt agradable a la zona, que del contrari quedaria molt atapaïda i gens estètica.... Llegir més Opino que segur que hi ha altres terrenys i/o descampats a la mateixa zona, ben a prop, on s’hi podria ubicar i que, de segur, respondria millor a les necessitats dels veïns de les Comes, Set Camins i Poble Sec.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.