TORNAR

Marc Castells replica que "a Manresa alguns tenen igualadinitis"

Des de Manresa es critica a Igualada per optar per la UdL i fer ”competència no lleial”

politica
Divendres, 20 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'alcalde d'Igualada ha respost amb contundència les declaracions de Valentí Junyent d'aquesta mateixa setmana on va assenyalar que l'Ajuntament d'Igualada havia estat "deslleial". El president de la corporació manresana es va referir a la negativa d'Igualada d'incorporar-se a la federació universitària que formen Manresa i Vic.

Castells, en una imatge del 2018Les declaracions de Valentí Junyent on lamentava que la capital de l'Anoia no s'hagués integrat en l'acord universitari entre Vic i Manresa han trobat ja rèplica per part del govern d'Igualada. Junyent és com Marc Castells membre destacat del PDeCAT i a més té importants vincles amb Igualada pel seu pas per una de les seves entitats més emblemàtiques, l'IHC. Amb tot, aquesta setmana va acusar a Igualada de fer "una competència no lleial" quan presentava la Càtedra de Simulació i Seguretat, que es farà al campus manresà de la UVic-Universitat de Catalunya Central. Dimecres, el batlle igualadí contestava: "a Manresa alguns tenen igualadinitis". Un diagnòstic "en veure que Igualada va guanyant en competitivitat. I d'aquí ve la igualadinitis aguda".

La qüestió de fons de les declaracions de Junyent era l'evolució d'Igualada cap a l'òrbita de la UdL, universitat pública, en detriment d'una aproximació cap a la federació universitària que formen les capitals de la Catalunya Central. Junyent exposava que "el camí hauria de ser la cooperació entre ciutats" en la presentació d'un projecte de simulació mèdica, un camp en el que Igualada està desenvolupant des de fa anys el 4D Health i en breu ha de començar un Campus Universitari vinculat a l'àmbit salut.

Segons Castells, "Igualada s'ha recuperat i s'està convertint un referent respecte a com estava anys enrere, cosa que a algunes ciutats no els fa gràcia". El batlle afegeix que "pel demés, no criticarem a ningú". Manresa desenvolupa també fa anys projectes d'innovació en matèria de simulació en l'àmbit salut, cas del Centre de Simulació i Alt Rendiment de Catalunya (CISARC).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.