TORNAR

Marc Castells vol un nou mandat amb una coalició més gran per fer un gir social

Manté que voldria repetir amb Esquerra al govern

politica
Dimecres, 17 desembre 2014. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'alcalde igualadí va atendre els mitjans per explicar les seves perspectives de cara al 2015. Referma la seva bona sintonia amb els republicans a l'Ajuntament i afirma que vol ampliar el govern a més socis si repeteix com a alcalde el maig

L'actual alcalde d'Igualada, Marc Castells (CiU), ha obert la porta al PSC i ERC per fer una 'grosse koalition' de cara al mandat 2015-2019. En una trobada amb els mitjans, el batlle considera que s'han acomplert amb escreix els objectius que s'havia fixat en el seu pacte de govern amb Esquerra el 2011 i que ara cal pensar en un nou mandat amb una fórmula si és possible "més gran". Castells entén que queda fer un "gir social" davant "la difícil situació de moltes famílies" i vol que el nou govern que sorgeixi el maig del 2015, "si els ciutadans em renoven la confiança", inclogui més forces per possibilitar un consens més gran sobre les polítiques a seguir com a ciutat. 

L'alcalde d'Igualada pensa en un accent social pel proper mandatEl líder convergent afirma que no es vol eternitzar en el càrrec i que espera confeccionar una llista electoral "amb professionals preparats" i que si reediten govern hi podrien haver canvis d'àrees entre els regidors que ara les ostenten. Els que no seguiran segur són els dos actuals regidors republicans, Joan Torras i Joan Requesens. Castells hi ha tingut una relació molt pròxima, especialment amb Torras. Afirma que espera entendre's també amb Josep Maria Palau, més que possible nou candidat d'Esquerra i tècnic de l'Ajuntament.

Veu la majoria molt difícil

Entre els escenaris electorals possibles, tem que passi com a Vilanova del Camí "on hi podria haver 13 forces que es reparteixin 17 regidors". Castells proposa un govern de coalició "com més àmplia millor" i no descarta el PSC per fer equip amb els convergents i Esquerra. Remarca que "al govern, per CiU, tenim tres convergents, tres persones d'Unió i la resta són independents" i que això obre portes a una gran transversalitat. L'alcalde està segur que "no tindrem majoria absoluta" però fins i tot en aquest cas "cercaríem fer una coalició. Cal pactar eixos inqüestionables amb els altres partits". 

En aquest sentit, es felicita perquè "hem tingut una oposició lleial que ens ha  acompanyat en els grans temes de ciutat". Ara l'objectiu és "augmentar la protecció social. Mantinc que la millor política social són llocs de treball. Ens cal donar un accent social perquè no podem permetre que es cronifiqui la pobresa a Igualada".

 


8 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

18 de desembre 2014.18:04h

Respondre

Maria, a mi no em sap gens de greu que la gent s’expressi lliurement, al contrari soc d’aquelles persones que per l’edat que tenim varem lluitar per la democràcia, per tant la lliure... Llegir més expressió esta al capdavant dels meus valors.

Per les meves notes de matemàtiques tampoc cal que et preocupis, acostumaven a ser força bones, i de sumar, multiplicar, restar i dividir en se força i sense necessitat de maquinària. Ah!, també sem donen força be les previsions i se llegir la doble intenció de segons quins comentaris

I d’ironia..., a vegades n’utilitzo una mica i penso que no esta gens malament, sobretot quan una llegeix segons quines coses.

J

Joan

18 de desembre 2014.13:21h

Respondre

”En una trobada amb els mitjans, el batlle considera que s’han acomplert amb escreix els objectius que s’havia fixat en el seu pacte de govern amb Esquerra el 2011”.

I ens quedem tan... Llegir més amples. Bravo, visca el periodisme, el quart poder, la deontologia i la mare que us va parir.

Potser que no feu tantes notícies de palla i tracteu amb la cura i la punxa que requereixen aquest tipus de notícies-propaganda electoral. Per favor, que a l’Anoiadiari en teoria sou els qui us ho treballeu una mica.

M

Maria

Igualada

18 de desembre 2014.10:03h

Respondre

Dona! Maria Ll. Fer matemàtiques a través de només cinc comentaris no diu molt de tu. Possiblement les vas suspendre i vas aprovar la ”ironia”. Deixa que la gent s’expressi dona! No et... Llegir més sàpiga greu.

M

Maria Ll

Igualada

18 de desembre 2014.09:30h

Respondre

No se perquè però no em surten els números. Tanta gent que va votar al Marc Castells i no va aconseguir ni la majoria absoluta

A

Antonia D.

Igualada

17 de desembre 2014.17:32h

Respondre

Sr Castells tindria que canviar el seu equip, no li fan cap be, ni tampoc a la ciutat. Jo tambe el vaig votar, i la veritat estig molt decebuda, la meva familia ,que som 5, que el varem votar,... Llegir més aquest cop no el votarem, i perque, molt sencill, ens ha enganyat, tal com ho va fer l,anterior aquip de gobern, en economia em anat enrera, voste em dira que estan rebaixant el deficit, pero te un equip molt fluix, Pont , Miserachs i Chacon. Aquets tres els hauria de substuir, per persones mes valides, i voste canviar el chip, aixo ho pensem molts igualadins, nomes ens ven fum.

J

Joan Giner ITV

Igualada

17 de desembre 2014.16:47h

Respondre

Ja signo Joan Giner ITV, perquè a més de ser dels pocs que poso el meu cognom, tots els fidels al s actuals governants han decidit que ser ITV és sinònim de Igualadí que sols critica i no fa... Llegir més res.( els fidels són aquells que sempre signen amagant nomès amb el nom, potser perquè són els mateixos governants).
Perdó senyors que no són ITV’S, criticar ja és fer alguna cosa, de la mateixa manera que fer la pilota també.
De totes maneres crec que el veritable ITV és aquell igualadí mediocre, sense criteri, sempre d’acord amb el que mana (no fos cas que algun dia tingués d’anar a demanar alguna copsa a l’Ajuntament), que no llueix i que no posa problemes, per tant una persona que al govern li va bé.
Sr. Castells, no me’l crec. estic totalemnt d’acord amb el que va dir el Sr. Olivé que vosté es un frívol. Si l’Ajuntament fos una empresa privada vosté no en podria ser el gerent, no está preparat. Amb una mitja rialla i sempre parlant per móbil quan va pel carrer, (no fos cas que algú el parès i li demanès explicacions o l’opinió) no es funciona.
El vaig votar, no el votaré. Un dia em va enganyar, a mi i a molts d’altres. ho recordo i ho recoradré i el meus fills han patit aquesta manca de lleieltat
Espero que canvii la gent que l’acompanya en la llista. Espero que tregui a tots el que hi van perquè sinò no tindrien feina.. Ai! això no ho farà, té raó! perque sinó vostè tampoc hi podria anar. ailàs!!

J

Josefina

Igualada

17 de desembre 2014.11:07h

Respondre

Jo i tota la meva familia, el varem votar, pero al maig no el pensem votar, ifual votarem al que ara es alcalde de jorba, sempre i quan ens asseguri que no pactaran amb vostes. No han complert... Llegir més moltes de les promeses, sobretot en promocio economica. Expliquin els numeros del 4hd, els 150000 euros del nadal, la pista de gel,etc.

M

Maria

Igualada

17 de desembre 2014.09:55h

Respondre

Doncs sàpiga Sr. Castells que jo no el votaré. Les anteriors eleccions ho vaig fer. Però aquesta vegada no ho faré perquè no ha solucionat els problemes o queixes que he fet arribar a... Llegir més l’Ajuntament i que considero que tenen fàcil solució. Ho explico: els pares i mares dels alumnes de les escoles Monalco i Acadèmia aparquen tan malament com poden, causant un gran perill per a totes les persones i només els hi falta aparcar els cotxes dins de les classes. A la canalla no els hi passa res si han de caminar un troç. La policia municipal no hi és mai i si alguna vegada hi és i han posat alguna multa, reben ordres des de l’ajuntament i les treuen. Doncs així està el pati. Estem ensenyant als nostres fills a fer les coses malament i des de l’Administració ho acceptem. Bé, una cosa tan simple com aquesta farà canviar el meu sentit del vot.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.