TORNAR

Maria Senserrich: 'volem que la publicació de les balances fiscals passi a ser un fet normalitzat'

CiU permet la tramitació de la proposició de llei de balances fiscals i reivindica un canvi de model: 'Sabem quin és el camí del pacte fiscal, ara ens cal emprendre’l quants més millor'

politica
Dijous, 23 febrer 2012. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Convergència i Unió ha votat en contra de les esmenes a la totalitat presentades per PP i C’S a la Proposició de llei que reclama la publicació anual de les balances fiscals i ha permès que segueixi la seva tramitació al Parlament de Catalunya. Maria Senserrich, diputada de CiU, ha afirmat que l’objectiu 'és fer un exercici de transparència' i de 'justícia' i ha reivindicat que 'la publicació de les balances fiscals passi de ser un fet extraordinari a un fet totalment normalitzat'. La diputada nacionalista ha denunciat que 'l’origen del dèficit fiscal de Catalunya és el tractament injust que s’ha vingut donant històricament' i ha reclamat 'un canvi de model'. 'Sabem quin és el camí del pacte fiscal, ara ens cal emprendre’l quants més millor' ha conclòs.

En la seva intervenció a la cambra catalana, Senserrich ha afirmat que 'les dades són objectives i parlen per sí soles' i això 'ens ha de dur a reflexionar sobre si es pot seguir escanyant la gallina dels ous d’or'. I és que, tal com ha explicat, Catalunya aporta el 19’25% d’ingressos de l’Estat i rep el 14’40% de despesa. Per tant, 'l’origen del dèficit fiscal és el tractament injust que s’ha vingut donant històricament, amb un dèficit fiscal del 8’3%, o el que és el mateix 16.500 milions d’euros, 2200 euros per cada català cada any'.

La diputada de CiU ha denunciat que 'el principi d’ordinalitat s’està incomplint amb total impunitat'. Així doncs, Catalunya és la tercera en el rànquing de capacitat fiscal però passa a la vuitena en recursos rebuts. “Després de ser solidaris som més pobres que aquells que reben la nostra solidaritat” ha continuat Senserrich, 'és insostenible'. 'S’ha de ser solidari? Sí, però això no ens ha de fer més pobres' ha afegit.

Finalment, la diputada nacionalista ha reivindicat 'un canvi de model' i ha assenyalat que la proposta de CiU es basa en 4 punts: 'relació bilateral amb l’Estat, recaptació de tots els tributs, llei de pacte fiscal i quota de retorn”. Sobre aquesta quota, Senserrich ha indicat que “ningú no ho discuteix, el que discutim és el topall i els límits'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.