TORNAR

Masquefa confirma la detenció d'un veí en l'operació contra el jihadisme

Els Mossos asseguren que era una cèl·lula que ”podia preparar atemptats”

politica
Dimecres, 26 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fonts de l'Ajuntament de Masquefa han confirmat que en "l'operació contra el terrorisme jihadista" de dimarts al matí es detenia a una persona de la localitat. L'acció que han fet els Mossos seguint les directrius de l'Audiencia Nacional ha tingut lloc a cinc viles catalanes més.

Un masquefí figura entre els nou detinguts de l'Operació Apol·lo que activaven la matinada de dimarts els Mossos d'Esquadra a diverses ciutats de Catalunya. La policia catalana va fer escorcolls a sis localitats, a 12 locals, un d'ells a Masquefa. En aquests registres, es detenia en una finca de l'urbanització del Maset al veí en qüestió, del que no n'ha transcendit les dades. Segons els Mossos, el grup de detinguts, es tracta de persones de 31 a 39 anys, tots d'ells excepte un de nacionalitat marroquina.

L'urbanització del Maset, on tenia lloc la detencióL'operació es venia preparant "des de feia vuit mesos" segons fonts policials i va encetar-se vinculada al tràfic de drogues, però ha acabat derivant en una acció contra una organització enllaçada amb el jihadisme. Els Mossos han compartit dades de la investigació amb la policia del Marroc i la de Bèlgica, on va tenir lloc una de les accions del Daeix -Estat Islàmic- el 2016. Segons el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, no eren persones que es dediquessin a la captació de fidels per internet, sinó que "formaven part d'una cèl·lula terrorista" i que podien atemptar, tot i que no és clar que fos a Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.