TORNAR

Masquefa, Piera i els Hostalets de Pierola signen un acord per impulsar nou sòl industrial a l'Anoia Sud

El primer treball serà la redacció d’un document que serà la base per a la redacció del futur Pla Director Urbanístic dels Polígons d’Activitat Econòmic de la Zona de l’Anoia Sud, a càrrec de la Generalitat

politica
Dilluns, 24 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Generar nou sòl industrial i, de retruc, més activitat econòmica i més llocs de treball al sud de l'Anoia, són els objectius del conveni signat entre els ajuntaments de Masquefa, Piera i els Hostalets de Pierola que, juntament amb el Consell Comarcal de l'Anoia, consensuaran un document tècnic que es traslladarà a la Generalitat perquè redacti un nou Pla Director Urbanístic dels Polígons d'Activitat Econòmic de la Zona de l'Anoia Sud.

L'acord es va tancar aquest dijous 20 de gener a la Sala del Foment de Piera, amb les signatures del batlle de Masquefa i alhora president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete; del batlle de Piera, Josep Llopart; i el dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas.

En el conveni, els ajuntaments i l'ens comarcal acorden cooperar tècnicament i pressupostàriament per iniciar els treballs previs i la redacció d'un document que serà la base per a la redacció del futur Pla Director Urbanístic dels Polígons d'Activitat Econòmic de la Zona de l'Anoia Sud, a càrrec de la Generalitat. El Consell Comarcal de l'Anoia coordinarà els posicionaments dels tres ajuntaments per tal de consensuar criteris comuns. L'ens contractarà una consultora especialitzada per, amb el suport dels serveis tècnics del consell, portar a terme aquests treballs previs. Aquest projecte té un cost total de 19.831,89€.

El futur Pla Director Urbanístic dels Polígons d'Activitat Econòmica establirà les polítiques supramunicipals en el terreny econòmic i les mesures i accions necessàries a desenvolupar de forma consensuada per a preparar l'Anoia Sud per acollir activitat econòmica a mitjà i llarg termini i atraure noves inversions que aportin riquesa i oportunitats laborals per als veïns de Masquefa, Piera i Els Hostalets de Pierola.

El batlle de Masquefa i president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, ha manifestat que "amb aquest conveni superem una barrera que fins ara no havíem traspassat: deixem de mirar-nos el melic com a municipis i passem a compartir l'estratègia de desenvolupament del nostre territori. Aquest acord, doncs, deixa enrere el fet de ser competència els tres pobles signants, i ens proposem aconseguir plegats que l'Anoia Sud prosperi econòmicament i socialment. Les tres viles volem ser actives en aquest paper que hem de desplegar a la comarca".

L'acord "representa una gran satisfacció per a tothom, ja que una part del territori de la comarca de l'Anoia s'uneix per expressar la seva voluntat i començar a treballar conjuntament. El sud de l'Anoia es vol organitzar i vol sumar aliances per atraure una activitat econòmica tan necessària en una comarca que té un índex d'atur tan elevat. El sud de l'Anoia té un paper propi i clau donat el volum d'habitants, la ubicació i el territori que ocupa, i amb aquest conveni fa un pas endavant decisiu per al seu desenvolupament", ha afegit Boquete.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.