TORNAR

Més de 400 persones aniran en busos des de l'Anoia a Urquinaona per la Diada 2021

Una mobilització en la qual es vol ”fer pressió” al Govern

politica
Dimecres, 8 setembre 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'independentisme torna a un 11 de setembre, que per segon any se celebrarà en situació de pandèmia. La cita, aquest 2021, és a la capital, amb una marxa que s'encetarà a la plaça Urquinaona.

Una de les protestes de l'ANC aquest 2021L'independentisme serà aquest dissabte 11 a la plaça Urquinaona, en un dels punts on les forces policials van trobar una enorme resistència per part de milers de persones fa dos anys, durant les protestes per la sentència. El lema és 'Tornem al carrer' i es partirà d'aquest punt de Barcelona fins al Parc de la Ciutadella. L'Assemblea a l'Anoia tenia aquest dimarts unes 400 places als autobusos assegurades. Esperen que hi hagi més inscripcions de darrera hora i que alguns anoiencs i anoienques es desplacin en cotxe o tren a Barcelona.

Serà "atípic", apunta Rosa Poch, perquè "els activistes, la gent, farà la manifestació sobretot adreçada als nostres polítics que menystenen el 52% que es va assolir a les urnes. Els més joves volen fer pressió al Govern i també als partits. Hi ha entitats afins a l'Assemblea que també fan convocatòries al llarg de la Diada". Mobilitzacions que són "per demostrar que estem tips d'aquesta situació: no és festiu, no és commemoratiu, l'ànim és d'altres anys. No hi anem perquè ens comptin a Espanya o Europa".

La manifestació s'encetarà, com és habitual, 17.14 hores. Es recomana ser a l'espai de concentració (marcat amb color blau) al voltant de 2/4 de 5. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié, ha afirmat que "és una Diada per enviar un missatge al Govern" i s'ha desentès de la "taula de diàleg" entre el Govern i el govern espanyol.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.